Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μια βραδιά στο Ηρώδειο για τα παιδιά (φωτογραφίες και βίντεο)



Οι νότες πέρασαν μέσα από τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων και το αποτέλεσμα είναι χαμογελάσουν 10.000 παιδιά. Αυτό συνέβη χάρις την συναυλία του Στέφανου Κορκολή τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στο Μαζί για το Παιδί.  Αυτές οι προσπάθειες είναι που πρέπει να χειροκροτούνται και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση την ώρα που η Πολιτεία (με την ευρύτερη έννοια) είναι σε φάση αποσύνθεσης.
Ο Στέφανος έδειξε από την πλευρά του τι μπορεί να κάνει ο καθένας από το δικό του πόστο  κόντρα σε όλη αυτή την κατάσταση που τα πρώτα θύματα της φαίνεται να είναι τα απροστάτευτα παιδιά αλλά και οι ανήμποροι συνάνθρωποι μας. 
Μη κάθεστε κι εσείς με σταυρωμένα χέρια, πρέπει να αντισταθούμε, να αντιδράσουμε και ανοίξουμε διόδους ελπίδας και ζωής στο αδιέξοδο που μας έχουν βάλει. Αν δεν μπορείτε να βγείτε από το λαβύρινθο τότε σπάστε τον.
Το Πινάκιο αγκάλιασε με τις δικές του δυνάμεις την συναυλία με το ανθρώπινο αυτό πρόσωπο και εύχεται να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.

Βαρουφάκης: Ούτε ο Στουρνάρας πιστεύει στα νέα μέτρα (video)

Νέες βόμβες από τον καθηγητή οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Austin του Texas, Γιάννη Βαρουφάκη. Μιλώντας στην ΕΤ-3, ο κ. Βαρουφάκης είπε ανοιχτά το πρόγραμμα της Ελλάδας, ακόμα και μετά από αυτές τις περικοπές “δεν βγαίνει” και ότι “το ξέρει και ο Στουρνάρας”. Τόνισε δε ότι ακόμα και αν επιτευχθεί η επιμήκυνση, “θα είναι απλά μια επιμήκυνση της αγωνίας και του πόνου, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα”, επισημαίνοντας ότι, όπως μετά την επιμήκυνση για την οποία “πανηγύριζαν” ΓΑΠ- Παπακωνσταντίνου, χρειάστηκε επιμήκυνση, οκτώ μήνες μετά, έτσι θα γίνει και τώρα. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το μνημόνιο δεν δούλεψε πουθενά, ούτε στην Πορτογαλία και πως η Ελλάδα οδεύει στο να καταντήσει ένα Κόσοβο...Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

"Σβήσε την οθόνη, βγες στο μπαλκόνι"

«Είναι αλήθεια με ένα πλήκτρο πατώντας μπορείς τον κόσμο να γυρίσεις, να μάθεις τις ειδήσεις, μα στα αλήθεια μια οθόνη ένα πράγμα μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο μόνοι. Σπάσε το γυαλί σβήσε την οθόνη βγες στο μπαλκόνι είναι ωραία η ζωή γίνει εσύ πρώτο πλάνο, ονειρεύσου σε ένα σύννεφο πάνω», είναι οι στίχοι που έγραψε ο Αλέξης Γούδας για το τραγούδι του Διάδρασις.

Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει ενταχθεί σε μια πρωτοβουλία νέων που σκοπό έχουν να προλαμβάνουν τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα κλικ του ποντικιού του υπολογιστή σας.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Στέφανος Κορκολής εφ' όλης της ύλης στο Πινάκιο

Λίγες ώρες απέμειναν για τη συναυλία που θα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες για τον Στέφανο Κορκολή. Μπορεί να έχει κάνει εκατοντάδες εμφανίσεις, να έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, μα αυτή τη συναυλία στις 26 Σεπτέμβρη τι κάνει για τα παιδιά. Την ώρα που εκατοντάδες παιδικές ψυχές μπορεί να πεταχτούν στο δρόμο, αφού απειλούνται με λουκέτο οι φορείς που τα φιλοξενούν ο Στέφανος Κορκολης σε μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης, υψώνει το (καλλιτεχνικό του) ανάστημα και δηλώνει παρών και δίνει το παράδειγμα προς όλους εμάς. Ο ίδιος μιλά στον enikos.gr τόσο για τη συναυλία που θα κάνει για το «Μαζί για το Παιδί», αλλά και για την καθημερινότητα που βιώνουν οι Έλληνες και δεν κρύβει μάλιστα πως και αυτός είναι θύμα της κρίσης. Ωστόσο υπογραμμίζει πως το management των δισκογραφικών εταιριών «πνίγει» ταλέντα που θα μπορούσαν να φέρουν την επανάσταση ακόμη και σε κοινωνικό επίπεδο. Αναπολεί τη «μικρή πλατεία» και τις στιγμές που επέφερε αυτή στη ζωή του, ενώ ταυτόχρονα δεν κρύβει την πικρία του για την εικονική πραγματικότητα που έχουν βάλει τους νέους να ζουν. Τους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τους εξηγεί πως η λύση να αποφύγουν την κατραπακιά των «εταίρων» είναι να αναζητήσουν και να ψάξουν την πραγματική ελληνική ιστορία. Δηλώνει δε εκνευρισμένος με τις ακραίες συμπεριφορές των πολιτικών όλων των χώρων και προβλέπει ένα κοινωνικό μπραφ –όπως το λέει ο ίδιος- που θα είναι και αυτός εκεί. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να δίνει τις δικές του μάχες από τις συνεντεύξεις του στο εξωτερικό, όπου βρίσκεται μόνος του αντιμέτωπος με ξένους δημοσιογράφους που τον πολιορκούν, βγάζοντας από την φαρέτρα του την αλήθεια της ελληνικής ιστορίας. Σίγουρα αν και άλλοι καλλιτέχνες ακολουθήσουν τις συντεταγμένες του Στέφανου Κορκολή η Ελλάδα θα χρωματιστεί ξανά από περηφάνια αφήνοντας πίσω της τα μουντά χρώματα.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Στέφανος δίνει δικαίωμα στην ελπίδα



Λίγο πριν από το σημείο 0. Εδώ έφτασαν την Ελλάδα οι «σωτήρες» μας.
Εν έτη 2012 ο κόσμος στις ουρές του ΟΑΕΔ περιμένει το επίδομα για να επιβιώσει με τα ψίχουλα που θα του δώσει..
Πολλοί δε δεν έχουν καν την άνεση να πάρουν γάλα στα παιδιά τους.
Την ώρα που αυτά διαδραματίζονται στις ελληνικές οικογένειες, στα ιδρύματα που φιλοξενούνται παιδιά η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή αφού απειλούνται με λουκέτο.
 Αν συμβεί αυτό τότε χιλιάδες παιδιά με σωματικά και ψυχικά προβλήματα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο ή  πεταμένα σε κάποια παλιά ξεχαρβαλωμένα με βρώμικα σεντόνια κρεβάτια. 
Εικόνες που μας γυρνάνε πίσω δεκαετίες και θα μοιάζουν σαν αυτές της τηλεοπτικής Σπιναλόγκας.
Δεν πρόκειται για υπερβολή αλλά για την ωμή πραγματικότητα που δείχνει να έρχεται με ταχύτητα.
Εκεί οδηγούν τα βάναυσα μέτρα που ζητά με ευκολία ο κ. Τόμσεν και τα αφεντικά του...

Ο Στέφανος ανάβει το φως της ελπίδας
Σκιαγραφώντας στη ψυχή του όλα τα παραπάνω ο Στέφανος Κορκολής, δηλώνει παρόν και αύριο θα δώσει το δικό του αγώνα προκειμένου  να προφυλάξει από την πύρινη κοινωνική λαίλαπα όλα τα παιδιά που ζουν στα ιδρύματα.  Με μια συναυλία στο Ηρώδειο, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο φορέα Μαζί για το Παιδί, αποδεικνύει το μεγαλείο του, γιατί ο πραγματικός καλλιτέχνης δεν είναι αυτός που χαμογελά στα φλας των φωτογραφικών μηχανών του lobby των «celebrities», αλλά αυτός που δίνει κομμάτι από τη ψυχή του για να δει παιδικά ανέμελα χαμόγελα.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μπάτμαν στο χέρι σου



Αναμφισβήτητα η παρουσία του στις κινηματογραφικές αίθουσες αποτέλεσε την σημαντικότερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς.
Ο λόγος, μα φυσικά για τον «σκοτεινό ιππότη» του Γκόθαμ ο οποίος έχει φίλους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Πολλοί είναι αυτοί που θαυμάζουν την ανδρεία του, αλλά και την υπεροχή του απέναντι στους ανελέητους εχθρούς του.
Σκεφτείτε λοιπόν όλη αυτή την πλεκτάνη της δράσης και της έντασης να μην την βλέπετε σε κάποια σκοτεινή αίθουσα αλλά να την έχετε στο χέρι σας και μάλιστα να την ξεφυλλίζετε και ο Μπάτμαν να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά σας.
Ένα από τα κορυφαία graphic novels όλων των εποχών και μια από τις πιο πρωτότυπες περιπέτειες με πρωταγωνιστή το Σκοτεινό Ιππότη...
Οι εκδόσεις anubis  (http://www.anubis.gr)  έχουν εξασφαλίσει στους φίλους του Μπάτμαν το novel που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αν ήταν έτσι η Πανεπιστημίου...

Φωτορεπορτάζ: Ηλίας Βερβαινιώτης

Ειδυλλιακή φάνταζε χθες το πρωί η Αθήνα αφού τα αμάξια είχαν «αποβληθεί» από το κέντρο της πόλης.  
Στην Πανεπιστημίου έλειπε το κόκκινο χαλί...καθώς  παρέλασαν παιδιά  (κάθε ηλικίας).
 Φωνές και γέλια πλημμύρισαν τη γκρίζα πόλη και της προσέδωσαν ένα χρώμα που θύμισε παλιά Αθήνα...σαν κι αυτή που βλέπουμε στις ασπρόμαυρες ταινίες.
Παιδιά με πατίνια, ποδήλατα και με μια μπάλα στο χέρι μετέτρεψαν την Πανεπιστημίου σε έναν απέραντο παιδότοπο υψώνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους ανάστημα και να φωνάζουν παρόν, πίσω από το γκρίζο που τους εκτοπίζει τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.
Ο φωτογραφικός φακός του Πινακίου βρέθηκε το Σάββατο το πρωί και κατέγραψε στιγμιότυπα τα οποία σας τα παραθέτει.

Πιστεύω εις ένα Θεό, Πατέρα, Παντοκράτορα...



Της Μάρως Σαρίφ

Στην ανθρώπινη ύπαρξη, η πίστη στον Θεό είναι το άλφα και το ωμέγα. Ο Θεός είναι ο Πατέρας μας, ο Δημιουργός μας, είναι εκείνος που ποτέ δεν θα μας προδώσει και μόνο σε εκείνον μπορεί η ψυχή μας να βρει καταφύγιο. Ο κάθε άνθρωπος στην ζωή, έχει ανάγκη από την ύπαρξη του Θεού, γιατί χωρίς εκείνον δεν υπάρχει αύριο.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Η βαριά φανέλα δεν είναι για εσάς



Είναι προσβολή και άδικο για όλους εμάς να φοράτε εσείς αυτή τη δοξασμένη φανέλα.
Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση των περιπτώσεων να παίζετε με το τριφύλλι στο στήθος αν είστε άψυχα κορμιά μισθοφόρων που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η διόγκωση του τραπεζικού σας λογαριασμού.
Λυπάμαι πολύ, όχι για εσάς αλλά για εμάς.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Πες μου αν με θυμάσαι»



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

«Πες μου αν με θυμάσαι», μια φράση που κρέμεται από τα χείλη όσων στέκουν δίπλα στους ανθρώπους που ξεχνάνε.
Στη νόσο Αλτσχάιμερ μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια.
Στην οικογενειοκρατική ελληνική κοινωνία οι 198.000 ασθενείς με άνοια φροντίζονται κατά 90% στο σπίτι από 400.000 περιθάλποντες, μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά, αδέλφια).
Οι αυξημένες απαιτήσεις φροντίδας των ασθενών με άνοια, επιδρούν στην υγεία των περιθαλπόντων, επηρεάζουν τη συμμετοχή τους σε κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους, κλονίζουν την κοινωνική τους θέση και απειλούν την οικονομική τους ασφάλεια.

Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο



Της Μαίρης Σταμπουλοπούλου

 Εδώ και λίγες ημέρες η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές είναι γεγονός. Άφησαν πίσω τους παραλίες και θάλασσες και ετοιμάζονται σταδιακά να μπουν σε ρυθμούς «γνώσεων». 
Μια μετάβαση χμ όχι και εύκολη πάντα, ιδίως για τα παιδιά που από το δημοτικό μεταπηδάνε στο Γυμνάσιο. Ένα νέο περιβάλλον, αλλά και ένα  σύστημα εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που είχαν συνηθίσει εδώ και έξι χρόνια.
Η ειδική παιδαγωγός Μαίρη Σταμπουλοπούλου γράφει στο Πινάκιο συμβουλές για γονείς αλλά και για μαθητές που περνάνε το κατώφλι του Γυμνασίου για πρώτη φορά.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Benetton κατά της ανεργίας



Φαινόμενο της εποχής πια σε παγκόσμια κλίμακα είναι η ανεργία με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αναζητούν μια ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Την ίδια ώρα η Benetton επιβεβαιώνει τη φήμη της για τις πρωτοπόρες διαφημιστικές καμπάνιες της και δίνει χώρο
στους νέους ανέργους.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τα all-star ενός κατώτερου Θεού

Η μόδα της Δύσης να φοριούνται δύο Αll Star διαφορετικού χρώματος από μοδάτα κορίτσια έφτασε και στην Αφρική. Η μικρή πρωτοπόρος την ακολούθησε και μάλιστα την εξέλιξε. Δε φόρεσε απλώς δύο διαφορετικά Αllstarάκια, το πήγε και παραπέρα. Τελικά αυτή η μανία των υποανάπτυκτων και των αναπτυσσόμενων χωρών να αντιγράφουν τη δήθεν αναπτυγμένη πλευρά της υφηλίου συνεχίζεται. Αυτή είναι η μία οπτική γωνία. Η δεύτερη απεικονίζει την πραγματική χρησιμότητα των αντικειμένων. Τα παπούτσια δεν έχουν χρώμα, μόδα, στυλ και ύφος, έχουν κυρίως δυο σόλες για να προστατεύουν το πόδι. Βασική και ξεχασμένη ιδιότητα. Ιδιότητες που στο δυτικό κόσμο έχουν πάει περίπατο σαν τον περίπατο της μικρής απ’ την Ουγκάντα που είναι οπαδός της τάσης «φόρεσα-κάτι-απλό-και-βγήκα». Η παιδική αθωότητα που προστατεύει, η άγνοια που είναι ευτυχία, η γεωγραφική τύχη του καθενός. Όλα αυτά σε μια φωτογραφία. Σε δύο παιδικά ποδαράκια που θα μεγαλώσουν, θα μεταναστεύσουν και πιθανόν θα κυνηγηθούν από ομάδες οπαδών της άριας και άγριας φυλής. Η προσχολική ηλικία ενός παιδιού που λόγω γεωγραφικής θέσης δε θα γίνει ποτέ σχολική. Τουλάχιστον με τη συμβατική έννοια του σχολείου. Θα έπρεπε να σε ζηλεύουν, μικρή μου, τα δυτικά ποδαράκια που είναι κλεισμένα και περιορισμένα σε φάκες adidas. Για την αδιαφορία σου στη ματαιοδοξία. Παράταιρο μικρό αγγελούδι που βγήκες με τις φιλενάδες σου για πρωινή εξερεύνηση! Πηγή:itabloid.gr

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

AΡΗΣ: Ο κομήτης που προσγειώθηκε Θεσσαλονίκη και έγινε Αυτοκράτορας


Η Aυτοκρατορία του, οι διεθνείς του διακρίσεις, οι μισητοί εχθροί και η λαμπρή ιστορία του εμπνέουν σεβασμό αλλά και ρίγη

Ένας κομήτης διαφορετικός από τους άλλους, καθώς η ύφη του έμοιαζε με πορτοκαλί μπάλα με σπυριά, προσέκρουσε στη Θεσσαλονίκη πριν από τριάντα χρόνια και σήμανε την αλλαγή εποχής στο μπάσκετ, από την αφάνεια όπου βρισκόταν το έφερε στο θρόνο του Αυτοκράτορα.
Ο Άρης ήταν αυτός που ξετύλιξε το κουβάρι του ελληνικού μπάσκετ και το ύφανε με χρυσή κλωστή με αποτέλεσμα αυτό να γίνει το εθνικό μας σπορ και να μας χαρίσει συγκινήσεις που κανείς δεν είχε δει ούτε στο πιο απόκρυφο όνειρο του.
Ευρωπαϊκές διακρίσεις, ρεκόρ να σπάει το ένα με το άλλο, θέαμα βγαλμένο από τον κόσμο του NBA, τακτικές στα πινακάκια που φαίνονταν σπαζοκεφαλιές εφαρμόζονταν στα παρκέ και προκαλούσαν το  ντελίριο των οπαδών στις κερκίδες.
Ο Άρης αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους του μπάσκετ, έκανε εχθρούς ισχυρούς, αλλά κέρδισε το σεβασμό όλων.
Όσοι μιλάνε για μπάσκετ και θεωρούνται γνώστες του αντικειμένου και αναφέρονται στον Άρη μιλάνε για τον Αυτοκράτορα που έβαλε στέρεες βάσεις για ένα λαμπρό οικοδόμημα που έμελε να εξελιχθεί σε Κολοσσιαίο.
Ας ξετυλίξουμε καρέ-καρέ την ιστορία του Άρη, με την βοήθεια των ανθρώπων του και με στοιχείο από το www.arisbc.gr

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Να ποια νησιά διεκδικούν οι Τούρκοι!


Ξεπερνά κάθε όριο βλακείας η προκλητικότητα της Τουρκίας.
Αυτή τη φορά, με ερώτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μπουλέντ, Τεζτζάν, κάνει λόγο για «ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά», όπως Οινούσσες, Φούρνοι, Θύμαινα, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Ψέριμος, Γυαλί, Λέβιθα, Κίναρος στα Δωδεκάνησα και νησιά Γαύδος, Δία, Διονυσάδες, Γαϊδουρονήσι και Κουφονήσι στο Κρητικό πέλαγος.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αγάπη λέγεται...

Της Μάρως Σαρίφ

Τόσες νύχτες ατέλειωτης σιωπής
και άλλες τόσες γεμάτες μοναξιά
κάθε μου δάκρυ σταγόνα της βροχής
και κάθε σκέψη μέσα μου πονά

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Fix...άρωντας το ποδήλατο σου και τα όνειρα σου



Fixed gear bikes η φιξάκια (fixies)
Του Ηλία Βερβαινιώτη

Και ξαφνικά βλέπεις στο δρόμο ένα ποδήλατο διαφορετικό, δεν είσαι σίγουρος τι είναι και σίγουρα δεν είναι ένα από τα ποδήλατα που ξέρεις..
Γυαλιστερό, ζάντες καινούργιες, λάστιχα που μυρίζουν κι όμως εκπέμπει μια χαμένη αίγλη, που σε πάει πίσω δεκαετίες και αυτομάτως με μια πεταλιά ξάφνου διασχίζεις το σήμερα. Λες και είναι τα ποδήλατα που ταξίδεψαν μέσα στο χρόνο και ο αναβάτης τους χάνεται στης λησμονιάς τα βάθη και με ένα σπινιάρισμα βρίσκεται στο 2012, προσπαθώντας στους αχανείς δρόμους της ζωής του να χαράξει πορεία με το μέσο που οδηγεί τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του και τα όνειρά του.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Θωμαή Απέργη στο Πινάκιο: Δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό


 Συνέντευξη στους Σταύρο & Λευτέρη Θεοδωρακόπουλο

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί τους τελευταίους μήνες η εμφάνιση της Θωμαής Απέργη στα μουσικά –και όχι μόνο- δρώμενα. Η ίδια με τη γλυκιά και τη φρέσκια φωνή της μας έβαλε σε latin διάθεση και μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές πιο αγνές, πιο ρομαντικές, αυτές που ίσως θα θέλαμε να ενταχθούμε τώρα που όλα ξεθωριάζουν.
Η ίδια μιλά στο Πινάκιο για το μουσικό της ταξίδι, για τον ανταγωνισμό στο χώρο, αλλά και για τη νέα γενιά που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή. Μάλιστα στα παιδιά που ζουν κάτω από τη σκιά της Τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων αφιερώνει το God bless the child και τους συνιστά να μην πάψουν να ονειρεύονται και να ελπίζουν.
Τέλος, σημειώνει τη συμβολή που έχει στο ξεκίνημα της καριέρας της η Panik Records.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Περίεργος τύπος ο κύριος Σεπτέμβρης!


Γράφει ο Αλέξανδρος Γούδας*
Κι όπως ταξιδεύαμε αμέριμνοι ακούστηκε η φωνή του οδηγού σαν ξυπνητήρι: «Στάση Φθινόπωρο» ..οι επιβάτες να εξέλθουν από την αμαξοστοιχία!
Κατεβήκαμε λιγάκι μουδιασμένοι.Μας περίμενε στο σταθμό ένας σοβαρός κύριος με καπέλο και μια  κλειστή ομπρέλα στο χέρι.Ο κύριος Σεπτέμβρης!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ! ...με ύφος όχι τόσο της διαταγής όσο του επείγοντος .
Στο δρόμο μάθαμε πως κάνει πολλές δουλειές.Είναι ωρολογοποιός , βροχοποιός , του αρέσουν τα σταφύλια ,έχει  βιβλιοπωλείο  και τρώει ρόδια !

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αρεόπολη: Εκεί όπου η ιστορία συγκρούεται με την πέτρα

Το σημείο όπου διασταυρώνονται ο ήλιος, ο αέρας και η ιστορία της Ελλάδας λέγεται Αρεόπολη και είναι στη Μάνη. Κάθε γωνιά της πόλης διαχέει ιστορικές αναθυμιάσεις, άλλωστε πρόκειται για το μέρος όπου στις 17 Μαρτίου του 1821 ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης κήρυξε την έναρξη της επανάστασης.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η Σμύρνη σήμερα καίγεται… εξαιτίας μας


Πίκαραν την καταστροφή της Σμύρνης και έδειξαν την Νταϊάνα: Ελλάς-ΜΜΕ 9/12

 Ημέρα μνήμης μιας από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, σήμερα. Κλείνουν 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Από μια πραγματική θηριωδία. Το πιο άγριο παράδειγμα της σύγχρονης ιστορίας για το οποίο ο γειτονικός μας λαός θα έπρεπε να ντρέπεται. Μια ημέρα που περιελάμβανε ομαδικούς βιασμούς, βασανισμούς, σφαγές, λεηλασίες και εξ’ ολοκλήρου κάψιμο μιας πόλης. Της πόλης που κάποτε λεγόταν Σμύρνη και σήμερα λέγεται Izmir.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Μια περιπλάνηση στις «κάτω γειτονιές» του κόσμου


Ο ήλιος είναι για όλο τον κόσμο; Μια απορία που πλανάται στις ψυχές όσων ζουν στα όρια της επιβίωσης. Διαλέξαμε κάποιες από τις φωτογραφίες της Unicef οι οποίες αποτυπώνουν τις γωνιές του πλανήτη όπου τα παιδιά γεννιούνται στην κόλαση.  Κοιτώντας τες αναρωτιέται κανείς αν οι ισχυροί του πλανήτη που κολυμπούν στα πλούτη τους και διαλύουν χώρες σαν να είναι πύργοι της άμμου, είναι σε θέση για να παραδώσουν ψυχή....

Μουσική: Ακροβατώντας στη ζωή και στο όνειρο


Της Μάρως Σαρίφ
Μουσική λέγεται η τέχνη και η επιστήμη του συνδυασμού των ήχων. Ο κατάλληλος συνδυασμός των ήχων παράγει μελωδικές, αρμονικές και ρυθμικές εντυπώσεις, που τέρπουν την ακοή, ενδιαφέρουν το πνεύμα και προκαλούν διάφορα συναισθήματα. Στους νεότερους χρόνους ως μουσική, ορίζεται η τέχνη έκφρασης των αισθημάτων και των ιδεών με τη βοήθεια ήχων, αρμονικά συνδυασμένων, η μελωδία μιας μουσικής σύνθεσης που εκτελείται με φωνή ή με όργανα, η ορχήστρα, το σύνολο των μουσικών (εκτελεστών, οργανοπαιχτών) και το σύνολο των ηχητικών αξιών της εικόνας, που στηρίζεται στη μελωδία, την αρμονία, το ρυθμό, τον τονισμό, το μουσικό ρυθμό κλπ.