Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Στην Τραπεζούντα χτύπησαν και πάλι οι καμπάνες

Χτύπησαν και πάλι οι καμπάνες της μετά από 52 ολόκληρα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα  άνοιξε και πάλι χθες για προσκύνημα, το Μουσείο της Αγίας Σοφίας,στην Τραπεζούντα. «Το πρώτο ναμάζι (συλλογική προσευχή), στην Αγία Σοφία μετά από 52 χρόνια», γράφει η εφημερίδα Radikal,
Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Τραπεζούντας και το 1961 έγινε σε Μουσείο.
Πενήντα δύο χρόνια αργότερα , έγινε και πάλι χώρος λατρείας χωρίς ιδιαίτερες τελετές.

Η εικονογράφηση και τα ψηφιδωτά του Μουσείου της Αγίας Σοφίας, καλύφθηκαν -για την ώρα της προσευχής- με χαλιά και συστήματα με κουρτίνες, χωρίς να καρφωθεί ούτε ενα καρφί και χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημιά, δήλωσε ό διευθυντής των Ευαγών Ιδρυμάτων, Μαζχάρ Γιλντιρίμχαν, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Αγία Σοφία.

Δείτε εικόνες από την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας:



























































Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Τα μνημόνια «θέρισαν» 1245 ψυχές...ενώ 3.124 Έλληνες αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους

Στοιχεία ΣΟΚ από έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ
Η επιχείρηση «αφανίστε» τους Έλληνες με κάθε τρόπο φαίνεται να στέφεται με απόλυτη επιτυχία...Οι ψυχροί αριθμοί σκιαγραφούν την θανατηφόρα επίδραση των μνημονίων, των δοσίλογων κυβερνήσεων και των (Παπα)δήμιων στην Ελλάδα!
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 1.245(!)  έφτασαν συνολικά οι αυτοκτονίες την τριετία 2009-2011 (από τότε που το ΔΝΤ μπήκε στη ζωή μας)  με βάση τα δελτία των ληξιαρχείων της χώρας και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες,που συλλέγει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Με την βούλα της...ΕΛΣΤΑΤ
Το έγγραφο που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Στο έγγραφό του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι οι αυτοχειρίες το 2009 ανήλθαν σε 391, το 2010 σε 377 και το 2011 σε 477, συνολικά δηλαδή 1.245 αυτοκτονίες την τριετία. Όπως όμως εξηγεί ο κ. Γεωργίου, η ΕΛΣΤΑΤ δεν συλλέγει στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας ενώ τα στοιχεία για το 2012 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Η έρευνα
Ως προς τη μεθοδολογία, η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού, συλλέγει από τα ληξιαρχεία όλης της χώρας τα στατιστικά δελτία θανάτου. Στα δελτία αυτά, τα οποία συμπληρώνονται από τον Ληξίαρχο με βάση τα Ιατρικά Πιστοποιητικά θανάτων, αναφέρεται η αιτία θανάτου, και ειδικότερα, στην περίπτωση βίαιου θανάτου, καταγράφεται αν πρόκειται για αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία. Επιπλέον, η ΕΛΣΤΑΤ σε περιπτώσεις αδιευκρίνιστης αιτίας θανάτου, προβαίνει σε συμπληρωματικούς ελέγχους, σε συνεργασία με τις ιατροδικαστικές αρχές και αν δεν υπάρξει οριστικός χαρακτηρισμός (αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία) από τους ιατροδικαστές, οι περιπτώσεις αυτές κατατάσσονται στις «αδιευκρίνιστες».

Οι απόπειρες...

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε μειωμένο αριθμό αυτοχείρων αν και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν το διάστημα από 1.1.2009 έως 23.08.2012 σε 3.124 πανελλαδικά. 

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Μόνο που δεν τον έβγαλαν ήρωα...


Άλλου είναι ο γάμος αλλού βαρούν οι βιολιτζήδες, λέει μια λαϊκή παροιμία και φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση. Πριν από λίγες ώρες στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζητούσε  από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να απαντήσει αν χθες πληρώθηκε στο ακέραιο ομόλογο το οποίο ανήκει σε διεθνή επενδυτικό οίκο (hedge fund). Απάντηση δεν πήρε ποτέ...παρά τις έντονες και επίμονες ερωτήσεις του...
Ο Πάνος Καμμένος (όπως ήταν και φυσικό άλλωστε) εξερράγη μετά την πρωτοφανή άρνηση του υπουργού Οικονομικών, να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις τόσο του ίδιου, όσο και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για το κατά πόσον από τις αρχές του έτους έχουν πληρωθεί «ακούρευτα» ομόλογα σε ξένα funds.
Ωστόσο ο Τύπος στο διαδίκτυο των δύο μεγάλων μαγαζιών του ΔΟΛ και του Πήγασου μάλλον παρουσίασαν το θέμα λίγο επιδερμικά και ίσως υπέρ του υπουργού.
Η δε ηλεκτρονική έκδοση του Έθνους φέρει τον τίτλο:  «Στουρνάρας σε Καμμένο: Μη φωνάζεις, δεν σε φοβάμαι», ενώ το Βήμα αντίστοιχα «Γ. Στουρνάρας: Οι εγγυημένες καταθέσεις «είναι απόλυτα εξασφαλισμένες»

Δείτε το βίντεο για να διαπιστώσετε το μέγεθος της παραφροσύνης του Τύπου (δυστυχώς του βίντεο προηγείται μια διαφήμιση δεν ευθύνεται το Πινάκιο γι' αυτό): 

Στουρνάρας: «Το μνημόνιο δεν οδηγεί την χώρα στην καταστροφή»

 Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής υποστήριξε πως δεν βλέπει κάποια καταστροφή από το μνημόνιο. «Εγώ δεν βλέπω καμιά καταστροφή της χώρας. Πράγματι περνάμε δύσκολα αλλά έχουμε θετικές ενδείξεις πως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και υπάρχει ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Ακούστε το ηχητικό που ακολουθεί: 

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο δρόμος των Σκοπίων για την ΕΕ περνά από την Ελλάδα

 
Το σκληρό παιχνίδι στο παρασκήνιο και τα δυνατά χαρτιά της ελληνικής διπλωματίας

Την ώρα που στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή ο χρόνος κυλούσε με ορκωμοσίες και τελετές παραδόσεων-παραλαβών οι Σκοπιανοί έπαιζαν στην ευρωπαϊκή τους σκακιέρα το δικό τους παιχνίδι... και φαίνεται να είναι κοντά στο Ρουά – Ματ σε ότι αφορά την ένταξη τους στην ΕΕ! Μπορεί για την ώρα να δείχνουν μπλοκαρισμένοι μα όσοι ξέρουν σκάκι γνωρίζουν καλά πως η τελική κίνηση γίνεται την κατάλληλη στιγμή  και μέχρι το Δεκέμβριο σίγουρα στα Βαλκάνια θα έχουν αλλάξει πολλά...

Τα «αγκάθια»  και οι άσσοι της ελληνικής διπλωματίας
Οι σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι Σκοπιανοί  προκειμένου να σημειώσουν πρόοδο στην ευρωπαϊκή τους πορεία είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου. Δηλαδή δύο προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα. Δύο αγκάθια για τους γείτονες που μπορούν να αποδειχθούν άσσοι στο μανίκι της ελληνικής διπλωματίας.
Ο κ. Μπεσίμι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο η χώρα δεν θα ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είναι η μη εκπλήρωση των κριτηρίων που τέθηκαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.
«Πρέπει να πούμε δημόσια ότι σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να λάβουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Οι λόγοι είναι απλοί: δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που αναφέρονται σε συγκεκριμένα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Όταν τίθεται το ερώτημα ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό, εγώ απαντώ ότι υπεύθυνοι είναι οι θεσμοί μας» δήλωσε ο κ. Μπεσίμι.
Πρόσθεσε ότι οι σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στην ευρωπαϊκή της πορεία είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.


Η Λιάνα Τσιρίδου υπογράφει το "Τέλος της παρτίδας"

Στο γύρισμα του αιώνα και της χιλιετίας. Στην πόλη που χάνει πια τους μύθους της και μετατρέπεται σε θαμπό σκηνικό για καθημερινές ιστορίες. Στο αστραπιαίο πέρασμα μιας στιγμής, στην ανάσα μιας σύμπτωσης έρχεται η συνάντηση τριών γυναικών.

Σε όλα είναι διαφορετικές. Η νεαρότερη, η Μήτση, από νωρίς ορφανή και πρόωρα μεγαλωμένη μέσα από τις δυσκολίες της. Η δεύτερη, η Μάρα, αστικής καταγωγής και αναθρεμμένη μέσα στο ροζ συννεφάκι του πλούτου και της ομορφιάς της. Η τρίτη, η Σάρα, η ανιδιοτελής και δοτική Εβραία, παγιδευμένη σε κανόνες ζωής που δεν επέλεξε.

Το μόνο τους κοινό στοιχείο: η εμπειρία της αντρικής βίας, σωματικής ή ψυχολογικής, ομολογημένης ή ανομολόγητης, από εχθρούς ή από αγαπημένους, που λεκιάζει τον καμβά της ζωής τους και βαραίνει το επόμενο βήμα τους.

Η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ τους δεν είναι ανέφελη, δεν είναι αναίμακτη, δεν είναι ευθύγραμμη. Μα είναι επίμονη. Καταφέρνει να γίνει φωλιά και στήριγμα για την καθεμιά...Σ’ αυτήν προσπαθούν να βρουν τη δύναμη που χρειάζονται για τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους. Οι Δευτέρες τους, οι μέρες που πιο πολύ συναντιούνται, σύντομα γίνονται ανάσα, αντίδοτο σε ό,τι τις πνίγει.

Πώς θα τελειώσει η παρτίδα της ζωής τους; Ποιος θα καθορίσει το τέλος; Οι λογικές αποφάσεις, η πραγματικότητα γύρω τους ή τα σκοτεινά τους κομμάτια; Το παρελθόν που ζητάει να επιβεβαιωθεί ή τα θαμμένα συναισθήματα που ψάχνουν τρόπο να βγουν στο φως της μέρας;
Η Λιάνα Τσιρίδου γεννήθηκε στις Σάπες Ροδόπης το 1958. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Από το 1989 ζει στην Κέρκυρα και εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα έχει ενεργή πολιτική δράση και ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Το «ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Το μεγάλο (αυτό)φακέλωμα...

  
Αρχές και Facebook ερίζουν για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών



Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα… Το Facebook, όπου κάθε παιδί πλέον έχει λογαριασμό, έχει γίνει «αρένα» για τους επιτήδειους: Επίδοξοι απαγωγείς, παιδόφιλοι, παιδεραστές, κάθε είδους επικίνδυνος άνθρωπος για ανηλίκους και ενηλίκους μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα προφίλ.
Το κοινωνικό δίκτυο, σε μια σπασμωδική κίνηση, προσπάθησε να σβήσει 4.500 λογαριασμούς που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικά πρόσωπα. Όμως μετά τις αντιδράσεις, αναγκάστηκε να τα «ξανανεβάσει».
Από την άλλη, οι Αρχές «γκρινιάζουν», ζητώντας από το δίκτυο να τους παρέχει περισσότερα στοιχεία για χρήστες του, όταν απαιτείται και γρήγορα- καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας.
Και το Facebook, βρίσκεται στη «μέση», προσπαθώντας να προστατεύσει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των «πελατών» του. Υπάρχει χρυσή τομή ώστε να προστατεύονται ζωές, αλλά να μη φακελωνόμαστε;
                            

«Χαμηλή» συνεργασία
 
Ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
«Η συνεργασία μας με το Facebook είναι σε χαμηλούς τόνους. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου χειρίζονται τέτοιου είδους υποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση κρίνουν διαφορετικά και πράττουν»,  ενημερώνει σχετικά ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης στην Press-Time , ενώ προσθέτει πως: «Η εταιρία ‘ακούει’ ελάχιστα. Κάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα αιτήματα που στέλνουμε, το ένα υλοποιείται».
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πρακτικές του, το Facebook έχει δικαίωμα να καταγράψει και να «φακελώσει» οτιδήποτε αφήνουμε διαθέσιμο με την εγγραφή μας σε αυτό. Αυτό ξεκινάει από την IP μας, τη μοναδική διαδικτυακή ταυτότητα που έχει κάθε ηλεκτρονικός υπολογιστής βάσει της οποίας μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς το πού βρίσκεται, και περιλαμβάνει τα όσα γράφουμε, και φυσικά όσα επιλέγουμε να αναρτήσουμε, τις φωτογραφίες μας, τους φίλους μας, τα πάντα! Επίσης καταγεγραμμένα είναι και όλα όσα έχουμε κατά καιρούς «ανεβάσει» στο κοινωνικό δίκτυο, ακόμα και αν στη συνέχεια τα διαγράψαμε, καθώς και όλο το ιστορικό πλοήγησης που έχουμε κάνει μέσω του προφίλ μας (π.χ. άλλα προφίλ που ενδεχομένως έχουμε επισκεφθεί)! Αυτό, φυσικά, είναι κάτι που γίνεται μέσω μιας καθαρά νόμιμης διαδικασίας, καθώς όποιος εγγράφεται στη σελίδα καλείται να αποδεχτεί τους όρους χρήσης της πλατφόρμας.


6 μήνες!
Πάντως ο διεθνής ντόρος για «φακέλωμα» από το Facebook, που έφτασε μέχρι και τις «κατηγορίες» για παροχή στη CIAπρόσβασης στους λογαριασμούς των χρηστών του, χωρίς –φυσικά- αυτοί να το γνωρίζουν, έχει κάνει την ομάδα διαχείρισης να φτάνει συχνά στο… άλλο άκρο. Και να δυσκολεύει, λόγω της δυσκαμψίας του στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, το έργο των Αρχών.
«Εμείς θέλουμε, σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη, να μας δίνουν τα στοιχεία που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπορέσουμε να επέμβουμε. Αν π.χ. ένα παιδί λέει πως θα αυτοκτονήσει σε ανάρτησή του στο Facebook, εμείς θέλουμε να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα δεδομένα του, προκειμένου να μπορέσουμε να πράξουμε το έργο μας», τονίζει ο κ. Σφακιανάκης στην Press-Time. «Μέχρι τώρα το Facebook δεν αποκαλύπτει καθόλου στοιχεία όταν πρόκειται για κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ σε άλλου είδους θέματα χρειάζεται δικαστική παρέμβαση για να μας δώσουν κάποια στοιχεία, γεγονός που μπορεί να πάρει ακόμα και έξι μήνες», συμπληρώνει.
Με τα μέλη της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης να αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο μέσα στο 2013, το πρόβλημα γίνεται αισθητό, ενώ ήδη, αρκετές φορές τα ΜΜΕ έχουν φέρει στην επιφάνεια υποθέσεις απαγωγών, αποπλανήσεων κ.ά., των οποίων οι δράστες διατηρούσαν σελίδα στο Facebook, δηλώνοντας έμμεσα ή άμεσα τις προθέσεις τους.
Το ποιο θα είναι τελικά το σημείο, η λεπτή γραμμή, στην οποία θα καταφέρουν Αρχές και κοινωνικά δίκτυα να συνεργαστούν, μένει να φανεί, ενώ αντιδράσεις αναμένεται να υπάρξουν – είτε από τη μεριά των χρηστών, είτε από τη μεριά των Αρχών – όποια και αν είναι η τακτική που θα υιοθετήσει για τέτοιου είδους περιπτώσεις το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
«Μέχρι τώρα το Facebook δεν αποκαλύπτει καθόλου στοιχεία όταν πρόκειται για κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ σε άλλου είδους θέματα χρειάζεται δικαστική παρέμβαση για να μας δώσουν κάποια στοιχεία, γεγονός που μπορεί να πάρει ακόμα και έξι μήνες», λέει ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκης

Μάστιγα οι αποπλανήσεις μέσω του κοινωνικού δικτύου
Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το Facebook αποτέλεσε το «χώρο παιχνιδιού» πολλών επιτηδείων, που το χρησιμοποίησαν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, και για να προσεγγίσουν τα θύματά τους. Πιο πρόσφατο το παράδειγμα της 13χρονης κοπέλας, της μαθήτριας από τα Σπάτα, την οποία αποπλάνησε 23χρονος Αλβανός από την Καβάλα μέσω του κοινωνικού δικτύου, με αποτέλεσμα η κοπέλα να εγκαταλείψει το σπίτι της για να πάει να τον βρει. Σε αυτήν την περίπτωση, βέβαια, η υπόθεση είχε θετική έκβαση, αφού το νεαρό κορίτσι μετά από μερικές ημέρες βρέθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά του, ενώ ο 23χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις Αρχές.
Τη βδομάδα που μας πέρασε, όμως, έγινε γνωστό άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό, με θύμα και πάλι μια 13χρονη κοπέλα, και δράστη άτομο του φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειάς της. 
Ο 40χρονος είχε προσεγγίσει την κοπέλα και πάλι μέσω του γνωστού κοινωνικού δικτύου, αρχικά με ένα αθώο αίτημα φιλίας και στη συνέχεια με μηνύματα. Γρήγορα, όμως, τα μηνύματά του μετατράπηκαν από «απλή επικοινωνία» σε μηνύματα πονηρού περιεχομένου, γεγονός που έκανε το νεαρό κορίτσι να επιδιώξει να σταματήσει την επικοινωνία της μαζί του. Τελικά οι γονείς της κοπέλας έμαθαν τα όσα είχαν συμβεί, και η υπόθεση οδηγήθηκε στα χέρια της δικαιοσύνης.


ΣΟΚ! 31χρονος στρατιωτικός παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες μέσω διαδικτύου

 Πιάστηκε από τους άνδρες Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από καταγγελία 11χρονης!

Στρατιωτικός, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχτές το πρωί στην Κω.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την Αστυνομία, ύστερα από καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στο «Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας αισχρές φράσεις και κάνοντας ασελγείς προτάσεις.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου στρατιωτικού.
Ακολούθησε έρευνα χθες το πρωί στο σπίτι του στην Κω, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, σπόροι κάνναβης, ένας ειδικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, δυο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα USB, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα πειστήρια.
Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.
Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο προφίλ που διαχειριζόταν στο facebook και συνομιλούσε μαζί τους, κάνοντάς τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τούς ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 ή στέλνοντας e- mail στο11012@hellenicpolice.gr

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη στον παιδοψυχολόγο: Πότε και για ποιό λόγο χρειάζεται να πάρουμε τη συμβουλή του;

Της Κατιάνας Σπυρίδου*

Ο γονεϊκός ρόλος είναι ίσως ένας από τους δυσκολότερους ρόλους που καλείται να παίξει ένας ενήλικας, εφόσον απαιτεί δεξιότητες οι οποίες δεν είναι έμφυτες αλλά επίκτητες. Με άλλα λόγια, γονείς δε γεννιόμαστε αλλά γινόμαστε.
Έχοντας αυτό κατά νου προσπαθούμε να δούμε πότε, από ποιον και για ποιο θέμα θα μας ήταν χρήσιμη μια συμβουλή ή καθοδήγηση. Πολλές φορές αρκούμαστε σε αυτό που θα μας πουν οι γονείς μας, οι φίλοι μας, ή οι γονείς άλλων παιδιών. Όταν όμως το θέμα είναι πολύπλοκο ή η γνώμη των άλλων δεν μπορεί να λύσει το δικό μας πρόβλημα θα χρειαστούμε τη γνώμη κάποιου ειδικού. Αυτό, ως συνήθως συμβαίνει γιατί το δικό μας πρόβλημα όσο κι αν μοιάζει με το πρόβλημα του άλλου δεν παύει να έχει τις ιδιαιτερότητές του, που αντανακλούν τη μοναδικότητά μας. Επίσης, υπάρχουν φορές που η γνώμη των άλλων μπορεί να μας μπερδέψει ακόμα περισσότερο, αφού, όσο κι αν ακούγεται λογική, δεν μπορεί με τίποτα να εφαρμοστεί στη δική μας περίπτωση. Αντιθέτως μπορεί να επιφέρει ακόμη περισσότερη σύγχυση ή και ενοχή εφόσον νοιώθουμε ότι κάτι δεν κάνουμε καλά αφού δεν έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με τους άλλους.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η αναζήτηση της γνώμης κάποιου ειδικού, όπως του ψυχολόγου, είναι μια χρήσιμη λύση. Ο ψυχολόγος έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει μαζί σας το θέμα που σας απασχολεί, με γνώμονα την ιδιαιτερότητα και τις παραμέτρους του. Θα μπορέσει να σας στηρίξει στις δυσκολίες, να λύσει κάποιες απορίες σας, καθώς και να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε σε μεγαλύτερο βάθος ένα πρόβλημα που έχει την τάση να επιμένει ή να επαναλαμβάνεται παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχετε κάνει στο παρελθόν.
Μπαίνοντας στη διαδικασία της συμβουλευτικής με ψυχολόγο, θα σας δοθεί η ευκαιρία να σας ακούσουν με σεβασμό και χωρίς επίκριση για αυτό που αντιμετωπίζετε. Έτσι θα μπορείτε να ξεδιπλώσετε με ειλικρίνεια αυτό που σας συμβαίνει έτσι ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.


Η Κατιάνα Σπυρίδου είναι  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια
στη Γραμμή «Μαζί για το Παιδί» 115 25

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Έκτακτο - ΣτΕ: ανοίγει η ΕΡΤ - Σε λίγο περισσότερο ρεπορτάζ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ.

Δείτε και την ΕΤ 3 στο Πινάκιο


Η ΕΤ3 είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας. Αν μπει λουκέτο θα σιγήσει η ενημέρωση στις ακριτικές και δύσβατες περιοχές της χώρας.

Δείτε την ΕΡΤ στο Πινάκιο

Η ΕΡΤ εκπέμπει και είναι μαζί μας. Όλοι μαζί στον κοινό αγώνα για Ελευθερία στην ενημέρωση και τη ζωή μας!



Το σχόλιο που έγραψε....άραγε ο Μπένι το είδε;



Το πιο πετυχημένο και αιχμηρό σχόλιο της ημέρας έκανε πριν λίγο ο Κώστας Βαξεβάνης στο twitter. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε: «Ο Βενιζέλος έφτασε με τη θωρακισμένη BMW που κοστίζει όσο οι μισθοί 1000 εργαζομένων της ΕΡΤ,στο Μέγαρο Μαξίμου».
Μήπως η φράση αυτή αποτυπώνει όλη την ελληνική πραγματικότητα;;;

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Σοφία Βούλτεψη: Η ΕΡΤ έπρεπε να κλείσει εν ονόματι του ελληνικού λαού



Παρέμβαση στην  ιντερνετική συχνότητα της ΕΡΤ έκανε πριν λίγο η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.  Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος τάχθηκε υπέρ της γραμμής που έχει ορίσει η κυβέρνηση και την έχει τονίσει επανειλημμένως ο πρωθυπουργός ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τις πολλές απεργίες τους (!)  δημιουργούσαν πρόβλημα στην ενημέρωση...
Σε ερώτηση της Έλλης Στάη αν η κα. Βούλτεψη συμφωνεί με τον τρόπο που έπεσε ο διακόπτης αναμετάδοσης της ΕΡΤ απάντησε πως η Κυβέρνηση έπρεπε να είχε ενημερώσει τον ελληνικό λαό πως θα συνέβαινε αυτό λόγω των συνεχών απεργιών. Συγκεκριμένα είπε: «Έπρεπε η κυβέρνηση την 35η ημέρα (σ.σ των απεργιών) να βγει και να πει “ελληνικέ λαέ δεν μεταδίδουν ειδήσεις θα το κλείσω” , 36ημέρα “ελληνικέ λαό δεν μεταδίδουν θα το κλείσω, θα κάνω log out εν ονόματι σου”».

Τα παιδιά ζωγράφισαν για την ΕΤ3 – Ποια η συμβολή της ΕΤ3



Πριν λίγο στο mail του Πινακίου έφθασαν ζωγραφιές παιδιών τις οποίες αφιέρωσαν στην ΕΤ3 για να διαμαρτυρηθούν κι αυτά με τη σειρά τους για το κλείσιμο της συχνότητας.
Η συμβολή της Ελληνικής Τηλεόρασης 3 στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ σημαντική. Ένα κανάλι που ήθελαν να δείχνουν οι μετρήσεις της τηλεθέασης συνεχώς στον πάτο κι όμως αυτό είχε φανατικούς τηλεθεατές σε όλη την Ελλάδα. Το κανάλι που αντιστάθηκε ακόμη και σε  κυβερνήσεις που σκοπό είχαν να απαξιώσουν την Μακεδονία και τη Θράκη μας, έδωσε τη δική του μάχη μέσα από το πρόγραμμα και τις εκπομπές του...Αναφέρομαι σε κυβερνήσεις που καθαίρεσαν εν μια νυκτί  το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. 


Ένα κανάλι που είχε ειδήσεις κάθε μέρα από όλη την περιφέρεια, που έδινε το βήμα σε ακριτικές περιοχές, αυτό το κανάλι βύθισαν στο σκοτάδι... Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε κάποιες από τις ξεχωριστές εκπομπές...