Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Νατάσα Παππά: Έχουμε συνδέσει τη γυναίκα κυρίως με την εξωτερική της υπόσταση, με το ''φαίνεσθαι''

«Όσο κι αν επιδιώκουμε και πασχίζουμε για ισότητα, δε μπορούμε να πάμε ενάντια στη φύση και στους κανόνες της»


Η Νατάσα Παππά  είναι μια γυναίκα η οποία έχει κάνει την αγάπη της για την τέχνη  και το θέατρο προσιτή σε όλους εμάς…Έχει δημιουργήσει την σελίδα «Θεατρομανία» η οποία έχει προσεγγίσει χιλιάδες ανθρώπους.
Η ίδια μιλώντας στο Πινάκιο υπογραμμίζει πως η γυναίκα σήμερα έχει συνδεθεί με την εξωτερική της εμφάνιση και όχι με τον χαρακτήρα της…
Μιλάει και για την Μελίνα Μερκούρη την οποία χαρακτηρίζει σπουδαία προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας…

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Πως είναι η ζωή για μια γυναίκα που ζει στην Ελλάδα το 2014;
«Νομίζω ότι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω εγώ στην καθημερινότητά μου, αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι. Και ποιός δεν έχει αγανακτήσει με τις καθημερινές μετακινήσεις;; Ειδικότερα όσοι ζουν κα εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας. Ποιός δεν έχει βιώσει έντονο πρόβλημα στις προσωπικές του σχέσεις (φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές) ;; Ποιός δεν έχει απογοητευτεί από την οικονομική κατάσταση της χώρας μας με αποτέλεσμα να νιώθει οικονομική ανασφάλεια ;;»


Με τι ασχολείσαι τι ακριβώς κάνεις;
«Έχω σπουδάσει Γαλλική φιλολογία και διδάσκω εδώ και 10 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με το θέατρο - το οποίο λατρεύω -  ερασιτεχνικά πάντα. Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στη θεατρική σελίδα ''ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ'' που δημιουργήθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια από μένα και κάποιους φίλους και γνώρισε πολύ σύντομα μεγάλη επιτυχία ύστερα από πολλή δουλειά. Είχα την τύχη να γνωρίσω πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες αλλά και ανθρώπους της θεατρικής παραγωγής και είναι τιμή μου». 

Οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες;
«Ενδεχομένως να τις φοβούνται μιας και ανέκαθεν το αρσενικό είχε τον κυρίαρχο ρόλο. Όσο κι αν επιδιώκουμε και πασχίζουμε για ισότητα, δε μπορούμε να πάμε ενάντια στη φύση και στους κανόνες της».


Θεωρείς πως μια γυναίκα δύσκολα απλώνει το εκτόπισμα της;
«Νομίζω πως ναι. Έχουμε συνδέσει τη γυναίκα κυρίως με την εξωτερική της υπόσταση, με το ''φαίνεσθαι'' και ως εκ τούτου η προσωπικότητα και το εκτόπισμά της έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σε αυτό βέβαια μερίδιο ευθύνης έχει και η ίδια διότι δεν το διεκδικεί. Άλλωστε όπως έχει επισημάνει και η Βιρτζίνια Γουλφ…"Σα γυναίκα, δεν έχω χώρα. Σα γυναίκα, δεν θέλω καμιά χώρα. Σα γυναίκα, η χώρα μου είναι ολόκληρος ο κόσμος».

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε η Μελίνα Μερκούρη πριν δύο ημέρες…Θεωρείς ότι ήταν η πιο σημαντική Ελληνίδα που έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια; Λείπει μια τέτοια προσωπικότητα από την ελληνική πολιτική σκηνή;
«Αναμφισβήτητα η Μερκούρη υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα παγκόσμιας ακτινοβολίας, μια σπουδαία Γυναίκα, μια σπουδαία Ηθοποιός. Ας μην κατηγοριοποιούμε ούτε τη Μελίνα ούτε κανέναν άλλον λέγοντας ''η πιο σημαντική Ελληνίδα''. Η ιστορία έχει αποδείξει ποιά ήταν και ο καθένας από εμάς μπορεί να διαμορφώσει τη δική του άποψη. Όσον αφορά στην πολιτική της δράση, δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε αποδεκτή από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου