Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Μαρία Γεωργίου ΜΙΑ: Με το μαράζι και με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο ζουν σήμερα οι περισσότερες γυναίκες

«Η γυναίκα είναι στην φύση της πλάσμα που μοιράζει αγάπη»

«Οι άντρες και οι γυναίκες πολιτικοί έχουνε χάσει το νόημα της πολιτικής,το ήθος, την αλληλεγγύη και τον σωστό πατριωτισμό (γιατί πολλοί θεωρούν και τον αρρωστημένο σωστό και το γεγονός αυτό με λυπεί βαθύτατα)».

Η Μαρία Γεωργίου είναι μια νεαρή τραγουδίστρια που προκαλεί αίσθηση με την φωνή της αλλά και με την σκηνική της παρουσία.  Η ίδια ως καλλιτέχνης έχει πνεύμα ανήσυχο δεν μπορεί να μένει σιωπηλή στην κατάσταση που σκιαγραφείται γύρω μας με τα πιο μελανά χρώματα. Κάθε άλλο μάλιστα…Οι απαντήσεις που δίνει στο Πινάκιο δείχνουν έναν άνθρωπο που αφουγκράζεται τα ερεθίσματα.
Η νεαρή  τονίζει πως οι γυναίκες θα πρέπει να είναι δέκτες του σεβασμού που τους αναλογεί για τον ρόλο που έχουν στην κοινωνία.
Υποστηρίζει δε πως οι άντρες και οι γυναίκες πολιτικοί έχουνε χάσει το νόημα της πολιτικής, το ήθος, την αλληλεγγύη, τον σωστό πατριωτισμό και την ανθρωπιά τους.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Πως είναι η ζωή για μια γυναίκα που ζει στην Ελλάδα του 2014;
«Θεωρώ πως η ζωή στην Ελλάδα για μια γυναίκα στις μέρες μας έχει γίνει πλέον αρκετά δύσκολη. 
Δεν θα μιλήσω για εμένα προσωπικά αλλά για τις σύγχρονες γυναίκες που συναντώ καθημερινά και δυστυχώς οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχουν αυξηθεί κατά πολύ! Πέραν των ευθυνών που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας η κάθε γυναίκα ειδικά οι μητέρες, το γενικότερο κλίμα της σημερινής κοινωνίας δεν είναι και το πιο πρόσφορο για μια άνετη- φυσιολογική θα έλεγα ζωή.
Με την οικονομία να τις τρώει καθημερινά, με την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, με το μαράζι και με την ελπίδα ενός θετικού ίσως αύριο, θεωρώ πώς δεν μένει πλέον στην πλειοψηφία των γυναικών χρόνος που να επιφέρει στις ίδιες περιθώριο ανάπτυξης ως πολίτες, ως γυναίκες και κυρίως ως άνθρωποι που θα έπρεπε να δέχονται τον σεβασμό που τους αναλογεί στον ρόλο που έχουν στην κοινωνία».


Με τι ασχολείσαι, τι ακριβώς κάνεις;

«Προσωπικά ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι (με το καλλιτεχνικό - ΜΙΑ). 
Και στον χώρο ακόμη της μουσικής αντιλαμβάνομαι απο τους συνεργάτες μου κάποια κρίση, καθώς έχει χτυπήσει όλα τα κοινωνικά στρώματα και ένα τεράστιο ποσοστό των επαγγελμάτων. Η γυναίκα στον χώρο αυτό θεωρώ πως έχει πλέον εξευτελιστεί πέραν ελάχιστων περιπτώσεων»!

Οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες;
«Οι άντρες... πιστεύω πως δεν φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες (ή έστω δεν παραδέχονται φόβο), εγώ τους βλέπω σε τρεις κατηγορίες:
- σε αυτούς που δεν ξέρουνε πως να κουμαντάρουνε μια δυναμική γυναίκα και έτσι τις αποφεύγουν για να γλιτώσουν και το ρεζιλίκι
-σε αυτούς που αποφεύγουν τις δυναμικές γιατί απλά έχουν και απαιτήσεις που δεν μπορούν ή μάλλον δεν ξέρουν πώς να αντεπεξέλθουν σε αυτές 
- και σε αυτούς που πραγματικά ψάχνουν ακριβώς αυτό! για διάφορους λόγους και δείχνουν και τεράστιο σεβασμό».


Θεωρείς πως μια γυναίκα  δύσκολα απλώνει το εκτόπισμα (την προσωπικότητα) της;
«Το εκτόπισμα- προσωπικότητα μιας γυναίκας μπορεί εύκολα να απλωθεί και πολύ δυναμικά μάλιστα εφόσον δεν έχει περάσει δυσκολίες που να την έχουνε ρίξει ψυχολογικά και να την έχουνε αφήσει χωρίς κουράγιο και ελπίδα!»

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε η Μελίνα Μερκούρη πριν δύο ημέρες…Θεωρείς ότι ήταν η πιο σημαντική Ελληνίδα που έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια; Λείπει μια τέτοια προσωπικότητα από την ελληνική πολιτική σκηνή;
«Ναι, η Μελίνα Μερκούρη υπήρξε σημαντική προσωπικότητα και ίνδαλμα για πολλές Ελληνίδες γυναίκες! Δεν μπορώ να πω ότι ήταν η πιο σημαντική γιατί αυτομάτως θα ακυρώσω πολλές αφανείς ηρωίδες αυτού του τόπου που καθημερινά θυσιάζονται προσφέροντας στους συνανθρώπους τους! 
Ασφαλώς και θα ήθελα να δω μία και δύο και τρείς και τέσσερις (χεχεχε) τέτοιες γυναίκες στην πολιτική ζωή της Ελλάδος με ΣΩΣΤΟΥΣ όμως στόχους γιατί πλέον και οι άντρες και οι γυναίκες πολιτικοί έχουνε χάσει το νόημα της πολιτικής, το ήθος, την αλληλεγγύη τον σωστό πατριωτισμό, ( γιατί πολλοί θεωρούν και τον αρρωστημένο σωστό και το γεγονός αυτό με λυπεί βαθύτατα), αλλά  και την ανθρωπιά τους».

Το μήνυμα σου…;
«Εύχομαι να ανοίξουν οι συμπολίτες μας τα αυτιά, τα μάτια μα κυρίως την καρδιά τους και με αγάπη και κατανόηση να βοηθήσουν και να στηρίξουν τις γυναίκες της Ελλάδος ώστε να βοηθήσουν και αυτές με την σειρά τους τούτο τον τόπο! 
Η γυναίκα είναι στην φύση της πλάσμα που μοιράζει αγάπη και νομίζω ο κόσμος θέλει πολλούς που να μπορούν να το δίνουν αυτό απλόχερα! 
Να ευχηθώ με την σειρά μου για τις γυναίκες που μπορούν και πρέπει να γιορτάζουν, υγεία,ευτυχία και την θετική μου ενέργεια». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου