Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

«Πεδίο Γνώσης» για νέους…με φόντο την Γ’ βάθμια εκπαίδευση αλλά και την αγορά εργασίας


http://www.pediognosis.gr/ Την ώρα που οι «Ρεπούσηδες» και όμοιοι της  έχουν αναλάβει την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, με σκοπό να αφανίσουν την κριτική σκέψη τους για  να κατευθύνουν τις αποφάσεις τους τα επόμενα χρόνια, δύο άνθρωποι έχουν βάλει ως στόχο ζωής να αντιδράσουν μέσω των επιστημών τους.
Ο λόγος για τους Παναγιώτη Παπαγεωργίου και τον Χρήστο Τσίρο οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του Πεδίου Γνώσης στο Περιστέρι.  
Οι ίδιοι έχουν επενδύσει τις γνώσεις τους, τις ιδέες τους, αλλά και τα όνειρα τους και ο σκοπός τους είναι να εκπαιδεύσουν νέους όχι για να ανταπεξέλθουν στις στατικές και ξερές γνώσεις για καλύτερους βαθμούς στο σχολείο αλλά για να αποκτήσουν εφόδια χρηστικά προκειμένου να χαράξουν τα δικά τους μονοπάτια, αγνοώντας σειρήνες και φωνές… Στο σημείο αυτό το Πινάκιο αναδημοσιεύει την συνέντευξη που έδωσε ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου στην «Ελευθεροτυπία»  και στον Γιώργο Κιούση.
Εμβάθυνση στη γνώση και σύνδεση με την αγορά εργασίας

  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

   "Όταν σχεδιάζεις για ένα χρόνο, να σπέρνεις σιτάρι. Όταν σχεδιάζεις για μια δεκαετία, να φυτεύεις δέντρα. Όταν σχεδιάζεις για μια ζωή, να καταρτίζεις και να εκπαιδεύεις ανθρώπους." λέει μια κινεζική παροιμία, Guanzi (περίπου 645 π.Χ.). Σε ένα τόσο αβέβαιο οικονομικό κλίμα όπου οι παραδοσιακές πολιτικές και θεσμοί είναι όλο και πιο ανέτοιμοι να ενδυναμώσουν τους πολίτες για να αντιμετωπίσουν δραστήρια τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, της δημογραφικής μεταβολής, της ψηφιακής τεχνολογίας και της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται, οι άνθρωποι, οι γνώσεις και οι ικανότητές τους είναι το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον. Μιλάμε με τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου, απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Πληροφορική, Διευθυντή Σπουδών του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «Πεδίο Γνώσης»,  Μαραθώνος 3, Περιστέρι, τηλ 2114112118, www.pediognosis.gr

   -Από πότε στην εκπαίδευση;
   «Η σχέση πάθους με την εκπαίδευση ξεκίνησε το 1989 όταν ως τριτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο έκανα εργαστηριακά μαθήματα, ως βοηθός καθηγητή, σε πρωτοετείς συμφοιτητές μου. Η θετική ενέργεια που αμφίδρομα δημιουργήθηκε μέσα στην αίθουσα ήταν ασύλληπτη. Αυτό το πάθος και η ενέργεια που παρέμειναν αμείωτα μέχρι και σήμερα, ενδυναμωθήκαν μέσα από χιλιάδες ώρες διδασκαλίας τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση (Δημόσια Ι.Ε.Κ)».


   -Το «Πεδίο Γνώσης»;
   «Αποτελεί το αποκύημα της σχέσης μου με την εκπαίδευση. Μέσα από αυτό υλοποιώ ένα όνειρο ζωής για έναν πολυχώρο εκπαίδευσης που θα αγκαλιάζει όλη την οικογένεια και θα καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές της ανάγκες, όχι ψυχρά και απρόσωπα, αλλά ζεστά και ουσιαστικά. Ένα χώρο που είναι έτοιμος να δεχτεί αλλά και να δώσει την ενέργεια εκείνη που σε συνδυασμό με τη Γνώση θα οδηγήσει στην εκπαιδευτική επιτυχία. Στο σύγχρονο χώρο μας, που βρίσκεται στο κέντρο του Περιστερίου δίπλα στο σταθμό μετρό Περιστέρι, λειτουργεί το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης για την άρτια προετοιμασία των μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτων για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». 

   -Ο στόχος σας;

 «Το όραμά μας είναι να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας την αγάπη για μάθηση και γνώση λαμβάνοντας μέσα από αυτήν την έμπνευση που χρειάζονται στο δρόμο τους για την “Ιθάκη”. Όλοι οι καθηγητές μας έχουν επίγνωση του λειτουργήματος που ασκούν και αγαπώντας την εκπαιδευτική διαδικασία λειτουργούν  ως παιδαγωγοί  δημιουργώντας μια ζεστή και άμεση σχέση με τους μαθητές φτάνοντας από κοινού στην επιτυχία. Ο ζήλος και η ανάδειξη της εσωτερικής ανάγκης για μάθηση σε συνδυασμό με τη μεθοδική και έμπειρη διδασκαλία εξασφαλίζουν την επιτυχημένη εκπαιδευτική πορεία. Στόχος μας είναι η διαρκής εμβάθυνση στη γνώση αλλά και η εκπαίδευση των εφήβων στη μέθοδο κατάκτησής της έτσι όπως έχει αυτή διαμορφωθεί από την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα.

   -Γνώση και ήθος;
   «Επιτυχία για μας είναι η βελτίωση της σχολικής πορείας του μαθητή και η εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο της επιλογής του, αλλά ταυτόχρονα  η διαμόρφωση του ήθους του και η συγκρότηση της προσωπικότητάς του». 

   -Τι νέο προσφέρετε;
 
 «Κύριο ενδιαφέρον μας είναι η καλλιέργεια της γνώσης, ως απάντηση στις σκληρές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και των ραγδαίων μεταβολών που συντελούνται. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, ούτως ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανέργους και επαγγελματίες να αποκτήσουν νέα εφόδια και δεξιότητες για να μπορέσουν να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.


Παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εκπαίδευσηςσε ενήλικες, τόσο μέσα από καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα όσο και μέσω τωνεπιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης του ΟΑΕΔ για ανέργους ή επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου