Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Anna Capone Papas…μια Άρια που ζει ανάμεσα μας

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Ήταν μια εκπομπή διαφορετική από τις άλλες…Στα 12 χρόνια που ασκώ αυτό το επάγγελμα ήταν από τις ελάχιστες  φορές όπου ένας συνεντευξιαζόμενος με συγκίνησε….
Ο λόγος για την 27χρονη σοπράνο Anna Capone Papas η οποία μου έκανε την τιμή και δέχθηκε να είναι συνοδοιπόρος μου σε ένα mind attack στο idradio.gr.
Η φωνή της Άννας έχει κάτι μαγικό που γεμίζει την ψυχή σου, σε κάνει να ταξιδεύεις σε άλλη διάσταση…σε απογειώνει. Εγώ αυτά αισθάνομαι περίπου όταν είμαι ακροατής της.  Και αυτό έζησα κάνοντας  δύο ώρες εκπομπή μαζί της. Μου τραγούδησε όπερα, σμυρνέικα, και έκλεισε την εκπομπή με το Λάθος της Μελίνας που έχει γράψει ο Βαρδής.  
Η Άννα είναι ένα νεαρό παιδί που έχει δουλέψει πολύ  και μάλιστα σκληρά και  η φωνή της παραπέμπει σε Άρια… ωστόσο η Αχίλλειος πτέρνα της είναι ότι είναι Ελληνίδα!
Το κομμάτι A Glimpse Of Heaven που ερμήνευσε η Anna Capone Papas έφτασε μόλις μια ανάσα πριν εκπροσωπήσει την Ελβετία στο διαγωνισμό της Eurovision καθώς ξεχώρισε ανάμεσα από 158 τραγούδια και έφτασε στην τελευταία πεντάδα.
Παρά την επιτυχία της η Anna Capone Papas όχι μόνο δεν καβάλησε το καλάμι αλλά έγινε ακόμη πιο σεμνή.
Σίγουρα είναι μια πολυτέλεια για την Ελλάδα…Μια χώρα όμως  που αγνοεί τη φωνή και την Παιδεία της Anna Capone Papas τι μουσικό μέλλον μπορεί να έχει; Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και γι’αυτό το λόγο θέλω να πω, μάλλον όχι να πω αλλά να φωνάξω ντροπή στους αρμοδίους που έχουν στερήσει από όλους εμάς την φωνής της Anna Capone Papas
Στα της συνέντευξης τώρα μου αναφέρθηκε στο τραγούδι που έγραψε και έχει τίτλο “my mistake”, ενώ την ρώτησα γιατί δεν πήγε στο Voice να προβληθεί. Η απάντηση της…αποστομοτική.
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος…καθώς την ρώτησα αν ο έρωτας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το υψηλό επίπεδο της μουσικής… Για την απάντηση αυτήν αλλά και για τις υπόλοιπες ακούστε την συνέντευξη που ακολουθεί ..

Ακούστε τα highlights
Και για να δείτε πόσο σας προσέχω και σας νοιάζομαι σας προτείνω τους χρόνους του ηχητικού αρχείου που θα ακούσετε την συγκλονιστική φωνή της…
Αρχίζω από το τέλος λοιπόν: Τοποθετήστε τον κέρσορα στο 40’ και 12 για να την ακούσετε να ερμηνεύει το Λάθος:
Στην συνέχεια ακούστε το Σμυρνέικο στο 9:00 ακριβώς
Για τους λάτρεις της όπερας στο 10 και 39 και στο 15 και 32 επίσης
Και riahnna (!)  στο 29 και 10
Καλή σας ακρόαση!
ΥΓ: Στο στούντιο κάποια στιγμή εισέβαλε η ραδιοφωνική παραγωγός του idradio.gr  Εβίτα Αγιασοτέλη…μαγεμένη από την φωνή της Άννας…
ΥΓ2: Στο τέλος της εκπομπής χειροκρότησαν εκστασιασμένοι την Anna Capone Papas η Εβίτα Αγιασοτέλη  και ο Γιάννης Καραμαγκάλης
ΥΓ3: Οι περαστικοί έξω από τον σταθμό κοντοστεκόντουσαν και περίμεναν να ολοκληρώσει η Άννα τα κομμάτια για να την ανταμείψουν με το αυθόρμητο και ζεστό τους χειροκρότημα…
+ Δείτε και το τραγούδι της Eurovision


1 σχόλιο:

  1. Μία τρομερά ταλαντούχα κοπέλα. Ένας εξαίρετος άνθρωπος. Μία ζηλευτεί καριέρα που απλώνεται σιγά σιγά μπροστά στα πόδια της. Συγχαρητήρια και πάλι συγκαρητήρια. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι περίφανη που γεννά τόσο ταλαντούχα παιδια!!!!!!!! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή