Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ψηφίζουν με «περηφάνια» τον θάνατο μας… ενώ το «Βήμα» θριαμβολογεί για το τέλος των «Καρτέλ»


Η εικόνα του Βήματος που είναι περήφανο για τις" καταργήσεις" 
Θράσος δίχως όρια εκ μέρους της Κυβέρνησης η οποία θα περάσει σε λίγη ώρα το Πολυνομοσχέδιο δηλαδή ένα μίνι μνημόνιο το οποίο κατακρεουργεί Ταμεία, φαρμακοποιούς, οδηγούς ταξί, φούρνους κ.α καθώς δια στόματος  υπουργού Υγείας ειπώθηκε πως το ψηφίζουν με περηφάνια..
Διαβεβαίωση τούτου το ρεπορτάζ του Βήματος σήμερα το οποίο υ υποστηρίζει πως το Πολυνομοσχέδιο είναι ο θάνατος των καρτέλ… Συγκεκριμένα γράφεται «Το μεγάλο βήμα για την απελευθέρωση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών με τη φιλοδοξία ότι αυτό θα σημάνει και το τέλος των «μικρών καρτέλ» κάνει η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο το οποίο καλείται να ψηφίσει σήμερα η Βουλή».
Βέβαια ο οδηγός ταξί που μαζεύει δεκάλεπτα και εικοσάλεπτα είναι καρτέλ, ενώ τώρα που τα μεγάλα ξενοδοχεία θα μπορούν να έχουν στόλο από ταξί δεν είναι καρτέλ

Ο φαρμακοποιός είναι καρτέλ, ενώ  οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες που θα πουλάνε μέσω διαδικτύου Βιταμίνες αμφιβόλου ποιότητος δεν είναι...


Γ. Κοσνετζώφ: Αν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει το Περιστέρι θα καταπολεμήσουμε την ανεργία

Γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης ο 30χρονος Γιώργος Κοσνετζώφ
Η πορεία του νεαρού Περιστεριώτη από τα θρανία του ΚΓ’, στο Βέλγιο και τώρα στην εταιρεία του στο Λόφο Αξιωματικών που διεκδικεί μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Περιστέρι για να υλοποιήσει ιδέες,σκέψεις και όνειρα

Η συμβολή των γονιών του στην πόλη επί δεκαετίες (Γρηγόρη Κοσνετζώφ & Μαρία Δαγαλάκη – Κοσνετζώφ) τον κάνει αναγνωρίσιμο και δίνει άλλον αέρα στον ίδιο…

«Οι λόγοι που ο κ. Παχατουρίδης πέραν της υποστήριξης μου  έχει κερδίσει και τον αμέριστο θαυμασμό μου είναι η οξυδέρκεια του σε συνδυασμό με τις πρωτοποριακές και σύγχρονες ιδέες του. Επίσης το σημαντικό κοινωνικό έργο του Δημάρχου, με δράσεις όπως το «σ’ έχω έννοια» και το «βοήθεια στο σπίτι», δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο του «Ανδρέα»»

«Είναι αλήθεια ότι η πολιτική μας κουλτούρα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το σύνδρομο «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Έτσι συχνά παρατηρούμε η κριτική της εκάστοτε αντιπολίτευσης να μην αποβλέπει πάντα στην προώθηση του δημοτικού έργου αλλά να περιορίζεται σε μια στείρα πολλές φορές αντιπαράθεση».

Στο απέναντι και δεξιά θρανίο επί 3 χρόνια… Οι ίδιες αγωνίες, πριν και μετά τις πανελλήνιες, οι ίδιοι φόβοι, μην σε σηκώσουν για μάθημα ενώ δεν έχεις ανοίξει βιβλίο, οι ίδιες χαρές, στην πενθήμερη… Τα χρόνια αυτά τα 3 του Λυκείου που η αδρεναλίνη είναι στο κόκκινο σε καθημερινή βάση, τα μοιράζεσαι με ανθρώπους που εκείνη την στιγμή δεν το συνειδητοποιείς  καθώς κοιτάς να χαράξεις το δικό σου μέλλον με γνώμονα τα όνειρα σου και έτσι δεν μπορείς να στρέψεις το βλέμμα σου είτε αριστερά είτε δεξιά.
Ο Γιώργος Κοσνετζώφ είναι ένας από τους συνοδοιπόρους μου στο Λύκειο. Εκεί στο ΚΓ πίσω από το παλιό Bandolino, αγωνιστήκαμε ο καθένας με το δικό του ύφος και τρόπο για ένα αύριο έντονα πολύχρωμο.
Ωστόσο η δικιά μας γενιά έπεσε στα μνημόνια και στην πιο δύσκολη περίοδο του ελληνικού κράτους από τα μεταπολεμικά χρόνια.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του στο Πινάκιο 


Όμως δεν ξέρω  για ποιο λόγο, αλλά δεν μας τσαλάκωσαν αφού έμπρακτα, ο καθένας από τι δικό του πόστο μάχεται όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για το σύνολο.
Ο Γιώργος είναι στην καλύτερη του φάση αφού σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας, ενώ πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Επομένως ήταν το χρέος του Πινακίου να του δώσει ένα Βήμα….για να καταθέσει απόψεις, σκέψεις, προτάσεις  και όνειρα…
Ο ίδιος άδραξε την ευκαιρία και μίλησε για όλους και για όλα.
Για τους λόγους που τον ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα, για την ανεργία και αν αυτή μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από την διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση. Βαρύτητα έδωσε στις απαντήσεις για τους γονείς του οι οποίοι επί δεκαετίες στήριξαν έμπρακτα την πόλη και τους πολίτες της από τα νευραλγικά τους πόστα…. Πραγματικά μια συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε είτε ζείτε είτε όχι στο Περιστέρι καθώς δείχνει πως ένας νέος άνθρωπος αγνός έχει όνειρα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν για μια κοινωνία ανθρώπινη κόντρα στο ρεύμα των σκοτεινών καιρών που ζούμε.  


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Φωτογραφίες: Ιουλία Παπαδημητρίου

Είστε ένας άνθρωπος νέος πριν λίγο 30αρησατε, τι είναι αυτό που σας ωθεί να ασχοληθείτε με τα κοινά από τόσο νεαρή ηλικία;
Μάχιμος με ιδανικά και όνειρα για μια ανθρώπινη πόλη

«Θεωρώ καθήκον της γενιάς μας, γιατί και εσείς στην ίδια ηλικία περίπου βρίσκεστε, να αναλάβουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αλλαγή που θέλουμε να πραγματοποιηθεί. Είναι μοιρολατρικό να κατηγορούμε την μια ή την άλλη γενιά από τον καναπέ του σπιτιού μας και να δεχόμαστε την «μοίρα» μας άπραγα».

Δύο λουλούδια στην Παναγιά


Σαν τους ναυαγούς αναζητούμε πλέον το προσανατολισμό μας, μα οι πυξίδες σπάσανε και οι χάρτες έσβησαν με μιας. Την ώρα που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν την σάρκα μας με νέα μέτρα δίνοντας ταυτόχρονα και νέες υποσχέσεις -σαν το μαρτύριο του Προμηθέα- αναρωτιέται κανείς γιατί έχει σβήσει η φλόγα της αντίδρασης.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μυρίζοντας …αναμνήσεις



Φωτορεπορτάζ : Ερωδίτη Παπαστοπούλου

Πριν λίγο καιρό, επισκέφτηκα το παλιό εργοστάσιο Αλλατίνη της Θεσσαλονίκης...
Οι εσωτερικοί χώροι είναι τελείως εγκαταλελειμμένοι, κι αποπνέουν μια νοσταλγία καθώς οι μνήμες του παρελθόντος περιφέρονται στο χώρο.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τώρα στην Καστοριά



Ευχαριστούμε πολύ για την Ντίνα Παπαγεωργίου η οποία μέσω τις φωτογραφίας της μας κάνει "γυρολιμνιά" στην πανέμορφη Καστοριά...Δείτε την σελίδα της στο facebook εδώ 

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ελεάννα Φινοκαλιώτη :Κάθε θεατρική πράξη είναι ερωτική πράξη μεταξύ ηθοποιών και θεατών



«Μια από τις δουλειές που έχω ξεχωρίσει για πολλούς λόγους και πάντα τη νοσταλγώ είναι αυτή του Μίκη Θεοδωράκη (Ποιός τη ζωή μου) σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη διότι εκτός από τους εξαιρετικούς συνεργάτες με τους οποίους είχα την τύχη να δουλέψω συνάντησα τον ίδιο και τον είδα πως αντιδρούσε τη στιγμή που έβλεπε τη ζωή του να περνά μπροστά από τα μάτια του»


«Όσο μεγαλώνουμε μεστώνουμε. Γεμίζουμε με περισσότερες εικόνες και ζουμιά όχι γιατί η ζωή αλλάζει αλλά γιατί εμείς την αποσαφηνίζουμε διαφορετικά. Όπως ένα βιβλίο όσες φορές το διαβάσεις θα δεις και μια καινούρια πλευρά που δεν είχες συνειδητοποιήσει».



«Θυμάμαι στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ όπου θυμάμαι ότι έγινε και η αποκάλυψη στον πατέρα μου. Λίγα λεπτά πριν βγω τον πήρα τηλέφωνο και του ανακοίνωσα ότι τον τελευταίο χρόνο σπουδάζω αυτό που αγαπώ και ετοιμάζομαι να βγω να παίξω και πως δε θα μπορούσα να το κάνω να βγω δηλαδή στη σκηνή αν δεν ήμουν παντελώς καθαρή! Έτσι του εξομολογήθηκα πως του το χα κρυφό»

"Η λύση δεν έρχεται στο εγώ αλλά στο εμείς"



Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη είναι μια νεαρή καλλιτέχνης η οποία αναζητά το βηματισμό της στην Ελλάδα του 2014.
Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει κάνει προσεγμένες και ποιοτικές εμφανίσεις, ενώ η ίδια φαίνεται να ξεχωρίζει την περσινή συμμετοχή της στο «Ποιός τη ζωή μου» (βιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη) σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Η αγάπη της για το θέατρο και τις τέχνες γενικότερα πηγάζει από μέσα της από νεαρή ηλικία, ενώ παρακολουθούσε δραματική σχολή κρυφά από την οικογένεια της.
Μάλιστα όπως αποκαλύπτει στο Πινάκιο τον πατέρα της τον ενημέρωσε μια ώρα πριν βγει στην σκηνή στο θέατρο ΚΑΠΠΑ για την πρώτη της πρεμιέρα.
Εκτιμά πως οι ευκαιρίες για τους ανθρώπους της γενιάς της είναι λίγες και γι’ αυτό πρέπει να τις αρπάζουν από τα μαλλιά.
Αυτή την περίοδο  εμφανίζεται στην παιδική σκηνή του Vault στο έργο η Ταραντούλα εκπαιδεύεται της Τζένης Κοσμίδου και δηλώνει πως το παιδικό θέατρο είναι μια γλυκιά εμπειρία…
Ταυτόχρονα κάνει και ζωντανές εμφανίσεις είτε με το “Jazz n Comedy” μια μουσικοθεατρική παράσταση του Κωνσταντίνου Ραβνιωτόπουλου σε δικά του κείμενα και ζωντανή μουσική από το Διαμαντή Καλαφατιάδη είτε με τις εμφανίσεις μας στο τσιπουράδικο στην Κυψέλη με τους μουσικούς Γιάννη Δεσποτάκη και Αντώνη Βαρθαλίτη».
Κυρίες και Κύριοι…απολαύστε την συνέντευξη της Ελεάννας Φινοκαλιώτη…



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Ελεάννα Φινοκαλιώτη…μια νεαρή καλλιτέχνης που κάνει αθόρυβα τα πρώτα της βήματα…θα μας συστηθείς;

 «Καταρχήν θα θέλα να ευχαριστήσω το πινάκιο για την ευκαιρία που μου δίνει να συστηθώ. Λοιπόν είμαι ένα 25χρονο παιδί που έχει ρίζες στην Κρήτη και τη Ρόδο, απόφοιτη δραματική σχολής με σπουδές και στο τραγούδι. Εργάζομαι επαγγελματικά στο θέατρο από το 2010 όπως επίσης και σε μουσικές σκηνές, μπουάτ και μαγαζιά όπου μέχρι σήμερα συνεχίζω τις ζωντανές εμφανίσεις».

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η πιο συγκινητική στιγμή στο Περιστέρι σήμερα (25-3-2014)


Η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας στο Περιστέρι κατ’ εμέ όταν ο Μπάμπης Δούναβης κατάθεσε το στεφάνι προς τιμήν των ηρώων που με το αίμα τους στέκουμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η φωτογραφία αυτή ανέβηκε πριν λίγο στο λογαριασμό facebook του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη. 

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Να πως θα στηρίξετε 150 άπορες οικογένειες….


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», πιστή στις αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς, σας καλεί να συνδράμετε το έργο της, συμμετέχοντας στην εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για 150 άπορες οικογένειες και 37 ανήλικα παιδιά που υποστηρίζονται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο για Άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση και Σύνδρομο Down «Φροντίδα» & τη Στέγη Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» αντίστοιχα.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ανοιξιάτικο πρωί ακούγοντας Νατάσα Μποφίλιου

Μέρα χωρίς μουσική δεν την έχω ζήσει ποτέ μου…και ούτε θέλω να συμβεί αυτό!
Πόσο μάλλον ένα Κυριακάτικο ανοιξιάτικο πρωινό σαν κι αυτό…  Ταξίδεψα  ακούγοντας ένα μικρό απόσπασμα από την πρεμιέρα της Νατάσας Μποφίλιου από τον Σταυρό…

Ακούστε το και θα καταλάβετε τι εννοώ…


Εορδαϊκή Δύναμη: Ο σύλλογος που αγνοεί την λέξη «ήττα»

Η αποστολή της Εορδάικης Δύναμης στην Ολλανδία 
Συνεπής στο ραντεβού της με τις διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων για ακόμη μια φορά ο σύλλογος του Taekwondo από την Πτολεμαΐδα Εορδαϊκή Δύναμη, αφού στις δύο  αποστολές της οι αθλητές της ανέβηκαν στο βάθρο.

Ο Χρίστος Χριστίδης (προπονητής του συλλόγου) έχει δουλέψει σκληρά με τους αθλητές του γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στα τερέν και μάλιστα στους μεγάλους αγώνες.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Taekwondo το οποίο έλαβε χώρα στην Χαλκίδα η Ειρήνη Μπουράκη φόρεσε στο λαιμό της το αργυρό μετάλλιο, ενώ η Ειρήνη Γκανίδου με την κατάκτηση της 3ης θέσης  απέκτησε το δικαίωμα της μοριοδότησης για την Γ΄Βάθμια εκπαίδευση.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μαβίλης: Μια ιστορική προσωπικότητα που αδικούμε εμείς οι νεότεροι…Ποια είναι η ιστορία που κρύβει η πλατεία Μαβίλη;

Η προτομή του Μαβίλη

Σίγουρα όσοι κατεβαίνετε στο κέντρο θα έχετε περάσει από την πλατεία Μαβίλη. Πάντα φευγαλέα και πάντα γρήγορα…Στο άκουσμα της περιοχής πλατεία Μαβίλη αυτό που σας έρχεται στο μυαλό είναι η καντίνα με τις κρέπες, η Αμερικάνικη πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής…Όμως ποιος είναι ο Μαβίλης που πήρε το όνομα του η πλατεία;  Πρόκειται για μια προσωπικότητα που η ιστορία την έχει αδικήσει…αφού η δράση του Μαβίλη ήταν σημαντική για την καθιέρωση της δημοτικής, ενώ ο ίδιος ήταν μαχητής της ελευθερίας, καθώς πρωτοστάτησε στην κρητική επανάσταση αλλά και στον Α’ Βαλκανικό πόλεμο.

Το twitter στην Τουρκία σίγησε...να πως το αποτύπωσε ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παπαβασιλείου στην Ελευθεροτυπία


Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η SKAG σε μια κίνηση ανθρωπιάς ζητά την συμβολή μας…να συγκεντρώσουμε βιβλία για να φτιαχτούν βιβλιοθήκες στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας…ΜΠΡΑΒΟ!


«Ταξιδιάρικα πουλιά εγώ έχω φίλους και γυρεύω τους χαμένους μου  τους ήλιους», μια φράση από ένα βιβλίο που διάβαζα…σίγουρα μια  φράση που ταξιδεύει σε άλλη διάσταση.
Πόσες τέτοιες υπάρχουν κρυμμένες ακόμη μέσα στα βιβλία, σε αυτά είναι χαρτογραφημένη η  γνώση μα και η ελευθερία.
Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να νιώθει κανείς ελεύθερος, πόσο μάλλον όταν εκ των πραγμάτων δεν είναι…

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Θησαυρός

Της Τατιάνας Παπαδόπουλου


 Από την ώρα που θα ξεκινήσεις το ταξίδι σου σ’αυτή τη ζωή,ψάχνεις να βρεις το θησαυρό.
Εκείνο το μικρό μπαουλάκι,που το περιτύλιγμα είναι φανταχτερό και το περιεχόμενο…σημαντικό.
Έχεις ένα χάρτη στα χέρια σου,με πολλές διαδρομές.
Ο καθένας επιλέγει τη δική του διαδρομή. Η διαδρομή δεν θα είναι εύκολη.
Θα συναντήσεις…φιλοσόφους,ρομαντικούς,κυνηκούς,εχθρικούς,ρεαλιστές,επανστάτες,φιλήσυχους.Θα τους επιλέξεις και θα σε επιλέξουν,με σκοπό να γίνεται συνοδοιπόροι στη δημιουργία της ζωής.
Θα διαβείς μονοπάτια….φωτεινά, σκοτεινά, βατά, δύσκολα, όλα εκείνα που θα σε οδηγήσουν στο να μάθεις καλύτερα τη διαδρομή.
Το πιο όμορφο στην πορεία του ταξιδιού, είναι οι στάσεις που θα κάνεις, για να διασκεδάσεις, να χαμογελάσεις,  κλάψεις ,να πονέσεις και να μάθεις.
Θα υπάρξουν και στιγμές που θα θέλεις να κρύψεις το χάρτη και να ακολουθήσεις τους δικού σου κανόνες, να παραβείς τους νόμους,να ζήσεις με τα θέλω και όχι με τα πρέπει. Ο τελευταίος σταθμός για όλους μας,είναι κοινός.Είναι ο σταθμός που κρύβεται, ο θησαυρός.
Είναι ο σταθμός της αγάπης. Είναι εκείνες οι ώρες που θα συνειδητοποιήσεις πως η διαδρομή που διέσχισες άξιζε τον κόπο, γιατί στο τέλος σου προσφέρει το καλύτερο δώρο της ζωής, την αγάπη.

Όνειρο ήταν και πάει…

Δυστυχώς όλα τα ωραία τελειώνουν με πόνο..έτσι τελείωσε και στο θέατρο των ονείρων στο Μάντσεστερ η προσπάθεια του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League.
Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το 2-0 του προηγούμενου αγώνα στο Καραϊσκάκης και παρά το πάθος που έδειξαν έμειναν εκτός των 8 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τζίνα Μαμάκη: Το μοντέλο που διδάσκει αγγλικά τα μικρά παιδιά

 Αθόρυβα μα δυναμικά η Τζίνα Μαμακη έχει κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μόντελινγκ…Η ίδια είναι η μούσα του ανερχόμενου σχεδιαστή μόδας Vassilis Thom και μάλιστα φαίνεται να ζει την κάθε στιγμή της δημιουργίας του.
Ωστόσο αυτό που είναι άξιο λόγου είναι ότι δεν στέκεται στις δάφνες του μόντελινγκ αλλά διδάσκει αγγλικά σε μικρά παιδιά… Στο Πινάκιο μιλάει και τονίζει πως η ομορφιά είναι δώρο που πρέπει να ξέρεις να το χειριστείς, ενώ την ίδια ώρα επισημαίνει πως  οι άντρες έχουν «λαίμαργα» βλέμματα μα η Τζίνα ξέρει πώς να τα αντιμετωπίζει.  Είναι από την Ήπειρο και θέλει με κάποιο τρόπο (ίσως μέσα από την δουλειά της) να αναδείξει την γενέτειρα της…
Τι λέτε; Πάμε να την γνωρίσουμε;  


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου


Από ποια ηλικία ασχολείσαι με το μόντελιγκ και πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το χώρο της μόδας;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μόντελινγκ στα 17. Ήθελα να ασχοληθώ με αυτό από μικρή ηλικίας μιας και ήταν αυτό που πάντα είχα στο μυαλό μου».

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Λάζαρος Καψιμάλης: Έχουμε ξεχάσει την λέξη… «Σ’αγαπώ»

«Η ροκιά μπορεί να βγει και από ένα λαϊκό τραγούδι…και για μένα ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν ροκ»

«Η Καστοριά είναι μια πόλη με εικόνες και χρώματα ανάλογα με την εποχή σου μεταδίδει διαφορετικά συναισθήματα οπότε για έναν καλλιτέχνη τραγουδοποιό, ζωγράφο, ποιητή ή οτιδήποτε άλλο είναι η κατάλληλη»

«Πρέπει να τραγουδάμε και να λέμε αυτό που πραγματικά αισθανόμαστε και πάντα υπάρχει κάποιος να μας ακούσει»

«Το Fame story δεν ήταν talent show αλλά reality παρόλα αυτά βοήθησαν ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το τραγούδι»

Η πρώτη φορά που μίλησα με τον Λάζαρο Καψιμάλη ήταν το 2006 λίγες ημέρες αφού είχε αποχωρήσει από το Fame-Story…μια συνέντευξη που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Σέντρα» του νομού Καστοριάς όπου και συνεργαζόμουν… Λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2008 γνωρίζω μέσω του αδερφού μου τον Αλέξη Γούδα. Επειδή ο κόσμος όμως είναι μικρός στην συζήτηση που είχα με τον Αλέξη κάποια στιγμή αυτός μου αποκαλύπτει πως φίλος του αδερφικός είναι ο Λάζαρος Καψιμάλης… Και κάπως έτσι προέκυψε η συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω…
Ο Λάζαρος ένας καλλιτέχνης ανήσυχος μα και ονειροπόλος…με όπλο την κιθάρα του και τα όνειρα του θα σκιαγραφήσει μια σελίδα γεμάτη ελπίδα και νότες που θα την αποτυπώσει στην γκρίζα μας καθημερινότητα με σκοπό να την κάνει πολύχρωμη…
Μας μιλά για τις συνεργασίες του, αλλά και για την τιμή που είχε να σταθεί δίπλα από τον Γιώργο Κατσαρό και τον Αντώνη Γούναρη, ενώ  συγκινήθηκε όταν η συζήτηση στράφηκε γύρω από  τον επιστήθιο φίλο του τον Αλέξη Γούδα αφού θυμήθηκε την πρώτη κοινή τους εμφάνιση πριν 10 χρόνια, στην Καστοριά, την πόλη τους που είναι η πηγή της έμπνευσης τους…
Ο Λάζαρος δηλώνει ροκάς…και μας υπόσχεται ένα δυνατό «χαρμάνι» σε λίγους μήνες…

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Λάζαρε, πως είναι η ζωή σου στην Καστοριά;  Κάνεις αυτό που πραγματικά θες;
«Δεν θα έλεγα ότι με γεμίζει απόλυτα αλλά σε σχέση με την Αθηνά όπου εμένα κάποτε είναι πολύ πιο αρμονικά και πιο ήσυχα, ίσως όμως φταίει και η φάση της ζωής που διανύω αυτόν τον καιρό, δεν με χωράει ο τόπος και ψάχνω να βρω διεξόδους από εδώ και από εκεί…δισκογραφικά ναι νομίζω ότι κάνω αυτό που πραγματικά γουστάρω αλλά όσο αφορά τις εμφανίσεις και το θέμα του live όχι…Δυστυχώς οι καλοί χώροι για να παρουσιάσεις αυτό που θέλεις δεν υπάρχουν πια..Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την διαφορά μέσα από την δουλειά μας»

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

O Vassilis Thom στο Madwalk

Πραγματικά σήμερα χαίρομαι ιδιαίτερα…
Ο λόγος; 

Μα επειδή το «Πινάκιο» είναι ένας «χώρος» ο οποίος δίνεται σε νέους ανθρώπους με ταλέντο και αυτοί συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα ο Vassilis Thom τον οποίο είχα την τιμή να παρουσιάσω πρώτος μέσα από αυτό το blog.

Σήμερα ο Vassilis Thom είναι υποψήφιος για τα Mad Walk
Και που είσαι ακόμη…το παιδί θα γράψει ιστορία…Keep Walking Vassilis Thom

Στηρίξτε την προσπάθεια του πατώντας σε αυτό τον σύνδεσμο!

Οι γυναίκες έστειλαν μήνυμα κατά τις βίας παίζοντας…μπάσκετ (φωτό και βίντεο)



Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Βούλα.
Δεν ήταν το γεγονός ότι αναγνωρίσιμες κυρίες και οι αθλήτριες του Πρωτέα Βούλας αναμετρήθηκαν έχοντας ως όπλο την πορτοκαλί μπάλα με τα σπυριά, αλλά ο σκοπός για τον οποίον έγινε..
Ήταν ένα μήνυμα  ενάντια στα φαινόμενα βίας και κακοποίησης των γυναικών που έστειλαν από κοινού η W.I.N. Hellas και ο Πρωτέας Βούλας.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τώρα- Live η Νατάσα Μποφίλιου από τον Σταυρό του Νότου-Φωτό από την πρεμιέρα


Πρεμιέρα στον Σταυρό του Νότου απόψε για την Νατάσα Μποφίλιου και το πιστό κοινό της βρέθηκε εκεί για ένα ακόμη ταξίδι που μόνο αυτή ξέρει να χαράζει στις ψυχές…
Αναγνώστρια και φίλη του Πινακίου βρέθηκε στο χώρο και μας μετέφερε λίγο το μαγικό κλίμα…


Η Νατάσα  άνοιξε το πρόγραμμα με το «Βεγγαλικά σου μάτια» και το ο κόσμος σαγηνεύτηκε από την εξαίσια φωνή της… Ζηλεύουμε πολύ που δεν είμαστε εκεί απόψε...


Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Την ίδια ιστορία έχουμε όλοι...

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή μας αν δεν αντιστεκόμασταν την κατάλληλη στιγμή ή αντί για εμάς ήταν κάποιος άλλος στη θέση μας;

Τι νόημα έχει η θέση της γυναίκας σε μια κοινωνία και ποια η αντιμετώπιση της από τον άντρα ,αλλά και το κοινοτικό της πλαίσιο;
Πώς αυτό εξελίσσεται στο χρόνο και επαναλαμβάνεται ; Τέσσερις ιστορίες συνδέονται μεταξύ τους σε ένα παιχνίδι επιβίωσης , ανασύροντας μνήμες από το παρελθόν τους , απατημένες προσωπικότητες ταλαντεύονται ανάμεσα στην επιβίωση και την αξιοπρέπεια , την ώρα ακριβώς που ξυπνάνε σε μία χώρα δίχως θαύματα και ταυτόχρονα φυλακίζονται σαν αποκρουστικές καρικατούρες στις απόψεις τους.
Οι ζωές των ανθρώπων είναι σαν τα κέρματα, σαν ένα παιχνίδι στοιχήματος , τις πετάς ψηλά , χωρίς να ξέρεις με ποια όψη θα καταλήξουν στη γη κάθε φορά, ένα παιχνίδι επιβίωσης , χωρίς νικητές και ηττημένους , αξίζει να συμμετέχεις;

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μαρία Ναουντάκη: Αυτές είναι οι ενδείξεις που το παιδί σας χρήζει λογοθεραπείας

Την ώρα που είστε με το παιδάκι σας στην παιδική χαρά και ακούτε το συνομήλικο στην διπλανή κούνια να λέει περισσότερες λέξεις ή ακόμη και φράσεις…σίγουρα προβληματίζεστε.
Από την άλλη πολλές φορές έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί σας ξεχνάει άρθρα, μπερδεύει συλλαβές..
Αυτές οι ενδείξεις αλλά  και άλλες «ανησυχίες» μπορεί να σας οδηγήσουν στον ειδικό για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις υποψίες σας πως το παιδάκι σας έχει μείνει πίσω στη γλωσσική του ανάπτυξη (σύμφωνα με όσα προβλέπονται για παιδιά της ηλικίας του).
 Η λογοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει ένα παιδάκι πιθανά προβλήματα λόγου, επικοινωνίας και ομιλίας για πάντα.
Στο Πινάκιο η λογοθεραπεύτρια  του  Κινωνικού Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο " ΕΔΡΑ" και  συγκεκριμένα του Ψυχοπαιδαγωγικού  Κέντρου Παιδιού και Εφήβου "ΜΕΛΙΑ" Αγίων Αναργύρων Μαρία Νταουντάκη εξηγεί ποιες είναι οι ενδείξεις που πρέπει να προσέξουν οι γονείς, από ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσει η λογοθεραπεία κ.α
Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί…

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Ποιες είναι οι ενδείξεις που χρήζουν λογοθεραπεία;
«Κάθε Διαταραχή της Επικοινωνίας, του Λόγου, της Ομιλίας, της Φωνής και της Σίτισης-Κατάποσης χρήζει λογοθεραπευτικής αξιολόγησης και παρέμβασης».

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Γωγώ Φαρμάκη: Η μία εκ των kisterss οραματίζεται έναν κόσμο πολύχρωμο και έντονο




«Βαρέθηκα τις δήθεν καινοτομίες»

«Η αγάπη μου για τη μόδα είναι εκείνη που με ώθησε στη δημιουργία ενός fashion blog ονόματι kisterss μαζί με την αδερφη μου και σιγά- σιγά προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να εξελισσόμαστε…»

«Η αδελφή μου είναι ενεργό μέλος στο ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ και δεν θα μπορούσαμε παρά να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και εμείς στην προσπάθεια του»

Το ταλέντο είναι χάρισμα...από το Θεό, οι άνθρωποι όμως που διαθέτουν πολλά ταλέντα είναι ευλογημένοι… Η Γωγώ Φαρμάκη είναι μια νεαρή κοπέλα η οποία όχι απλά αναδεικνύει τα ταλέντα της, αλλά τα καλλιεργεί και πέραν τούτου κρατάει χαμηλό προφίλ. Δεν ψωνίζεται από τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε πατάει στο όνομα της αδερφής της (σ.σ Όλγας), αντιθέτως κάνει δικά της βήματα και κάποια μάλιστα από αυτά τα κάνει κοινού με την αδερφή της.
Τι και αν έχουν ξοδευτεί τόνοι μελανιού στις gossip στήλες οι οποίες γράφουν για τις κακές σχέσεις τους, εγώ όταν τις συνάντησα διέκρινα την αγάπη που έχουν μεταξύ τους η οποία μάλιστα καθρεφτίζεται στο να βοηθάνε και ανθρώπους που είναι δίπλα τους.  Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα με τις κινήσεις που κάνουν από κοινού για το ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ.
Η Γωγώ στην συνέντευξη της στο Πινάκιο μιλάει για όλους και για όλα…Για την πρώτη φορά που θα εμφανιστεί στο θέατρο, για την εμπειρία της στην Νέα Υόρκη, για τις kisterss, αλλά και για τα όνειρα της…

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Στον αστερισμό των κύκλων του life style…και φέτος η Eurovision! Κρίμα…!



Το Πινάκιο σύγκρινε τα τραγούδια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με αυτά της χθεσινής βραδιάς της Eurovision… και αναρωτιέται γιατί παύτηκε ο θεσμός που παρήγαγε καλλιτέχνες και τραγούδια ποιότητας; Και γιατί να μην υπάρχει απευθείας ανάθεση του νικητή στο διαγωνισμό της Ευρώπης; 


Σίγουρα δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω για την Eurovision…Για να ακριβολογούμε είμαι ο τελευταίος που μπορεί να εκφέρει άποψη, ωστόσο από το βήμα που μου δίνεται θα το κάνω...κι αυτό επειδή έχω βαρεθεί τους ειδήμονες -χρόνια τώρα- να προσπαθούν να θεοποιήσουν άσματα τα οποία δεν έχουν καμία τύχη.
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…Πριν από λίγο άκουσα το τραγούδι που προκρίθηκε –άργησα λίγο, αφού χθες προτίμησα σαν γνήσιο αρσενικό να δω μπάλα…
Το Rise Up…θα μας εκπροσωπήσει…Αδιάφορο και ίσως λίγο καλύτερο από τα υπόλοιπα τραγούδια που διαγωνίστηκαν χθες…
Και αναρωτιέμαι πόσες πιθανότητες έχει ένα τραγούδι να διακριθεί, όταν δεν αρέσει και αν το ακούσει κάποιος στο ραδιόφωνο σίγουρα θα αλλάξει σταθμό

Ο Δαυίδ ισοπέδωσε τον Γολιάθ - Εκκωφαντική η νίκη της Αθλέτικο- Υπέταξε τους Μιλανέζους…και τους πέταξε στο καναβάτσο


Πάντα γοητεύει η ιστορία που ο Δαυίδ  νικά τον Γολιάθ…και την στιγμή που αναζητούμε όλοι μας ένα τέτοιο θαύμα αυτό γίνεται μόνο στον αθλητισμό και αυτό σπάνια..Μια τέτοια βραδιά χάρισε στο φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό σε όλη την Ευρώπη η Αθλέτικο Μαδρίτης η οποία υπέταξε την μεγάλη Μίλαν με τα υπέρλαμπρα αστέρια και την έκανε να φαίνεται ομάδα της γειτονιάς…Άλλωστε το εκκωφαντικό 4-1 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αντίλογου…

Το μέτρημα τελείωσε…ώρα για ύπνο

Και ξαφνικά…ένα βράδυ κάνεις το μέτρημα και ανακαλύπτεις πως έχεις μείνει πίσω, στάσιμος, εκεί διαπιστώνεις πως ζεις μηχανικά…και κάποιες φορές αυτοκαταστροφικά για τον ίδιο σου τον εαυτό..
Εκεί που ήθελες να γυρίσεις όλο τον κόσμο μαζί της…κάποτε, τώρα δεν έχεις τη διάθεση να πας στο απέναντι τετράγωνο…
Υποκρισία…αυτή είναι η λέξη που έχεις ντύσει την ζωή σου, προσπαθείς να δείχνεις ευδιάθετος και χαλαρός, αλλά μέσα σου…είσαι κενός…άδειος
Είσαι ευτυχισμένος πλέον με την ευτυχία των άλλων αφού η δικιά σου δεν υπάρχει και ούτε υπάρχουν οι προοπτικές να γυρίσει…γιατί ήταν συνώνυμο εκείνης, εκείνης που μέσα στα μάτια της έβλεπες την ζωή σου να καθρεφτίζεται ωσάν παραμύθι…
Εκεί δεν μέτραγες, ζούσες, ρουφούσες στιγμές, φιλιά, συναισθήματα, χανόσουν σε αγκαλιές...χάδια…
Τώρα η μόνη σου ικανοποίηση είναι τα dvd που βλέπεις ξαπλωμένος…μια ικανοποίηση που σου προκαλεί κάποιες στιγμές αμηχανία, γιατί στις τρυφερές στιγμές της ταινίας είσαι μόνος και δεν έχεις να πάρεις αγκαλιά εκείνη…που κάποτε κοιμόταν στο στήθος σου βλέποντας ταινία και εσύ αισθανόσουν της γης όλης βασιλιάς…

Το μέτρημα τελείωσε, κρύψε καλά τις αναμνήσεις και τις σκέψεις αυτές στα βάθη μέσα σου, γιατί πρέπει να κοιμηθείς και το πρωί να φορέσεις ξανά την υποκρισία της ευτυχίας…

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Εθελοντισμός στην Ευρώπη: Μια σπουδαία εμπειρία

Εθελοντές...χωρίς σύνορα


Της Κλεοπάτρας Γκατζάνη
     

     Η Έλενα Βάγγερ από το 2008 είναι υπεύθυνη του E.V.S, προγράμματος εθελοντικής εργασίας στην Ευρώπη, στο οποίο συμμετέχει η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «Έδρα» ως ένας από τους δικαιούχους φορείς στην Ελλάδα. Στη συνέντευξη που ακολουθεί αναφέρονται και αναλύονται όλα όσα πιθανότατα θα θέλατε να μάθετε προτού πάρετε την απόφαση να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην ευρωπαϊκή χώρα που επιθυμείτε.

-Τι είναι το πρόγραμμα E.V.S και τι περιλαμβάνει;

 Το πρόγραμμα E.V.S (European Voluntary Service) μεταφράζεται ως «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» και αναφέρεται ακριβώς στη συμμετοχή των νέων από 16 έως 30 χρόνων σε διάφορες μορφές εθελοντικής εργασίας στην Ευρώπη. Όχι μόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη -και όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι νέοι μπορούν να πάνε σε μια άλλη χώρα και να γίνουν εθελοντές σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό δουλεύοντας εκεί από 2 μήνες έως 12 μήνες. Το διάστημα παραμονής ορίζεται από τον φορέα υποδοχής με βάση το πόσο μπορεί να φιλοξενήσει τους εθελοντές. Το πρόγραμμα αυτό είναι επιδοτούμενο που σημαίνει ότι καλύπτει τη μετακίνηση των εθελοντών από και προς τη χώρα τους, τα έξοδα διαμονής, τα έξοδα διατροφής, τη μετακίνηση εντός της χώρας, εφόσον χρειάζεται να μετακινούνται προκειμένου να φτάσουν στη δουλειά τους, καλύπτει μαθήματα γλώσσας και παρέχει, επίσης, ιατροφαρμακευτική κάλυψη πράγμα που σημαίνει ότι οποιοδήποτε θέμα υγείας καλύπτεται εξ ολοκλήρου.

Σιγήν ιχθύος τήρησαν τα Μεγάλα Μέσα για τις αποκαλύψεις του Όλι Ρεν σχετικά με το (μελανό) μέλλον της Ελλάδας- Ο ορισμός της συνενοχής στο έγκλημα - Διαβάστε όλη την συνέντευξη που έδωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος σε Έλληνα δημοσιογράφο…


Απορίας άξιο το γεγονός ότι τα  μεγάλα Μέσα της χώρας τα τελευταία 24ωρα απέκρυψαν μια αποκλειστική και συνάμα αποκαλυπτική συνέντευξη που πήρε Έλληνας δημοσιογράφος από τον Όλι Ρεν.
Ο δημοσιογράφος της dealnews.gr Κώστας Νούσης  «αλίευσε» ειδήσεις από τον «σφιχτό» Ευρωπαίο επίτροπο…ειδήσεις που έχουν να κάνουν με το οικονομικό μέλλον της χώρας μας.
Ούτε λίγο-ούτε πολύ ο Όλι Ρεν σκιαγράφησε μια διαδρομή με μελανά χρώματα και όχι μόνο δεν απέκλεισε και νέο μνημόνιο αλλά το συγκεκριμένο θέμα το άφησε ανοιχτό…
Το θέμα είναι ότι τα κανάλια και μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι δεν αναφέρθηκαν καν στις διαβεβαιώσεις του επιτρόπου πως οι μέρες που έρχονται για την Ελλάδα θα είναι ακόμη πιο δύσκολες…Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της συνενοχής τότε ποιος είναι;
Εμείς ως Πινάκιο έχουμε χρέος να σας προβάλουμε την συνέντευξη. Παρακαλώ μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο…   Το καλοκαίρι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους

Αξίζει να δείτε τι προσπαθούν να μας αποκρύψουν