Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τιμούν σήμερα δύο από τους Ανθρώπους που είναι αφανείς ήρωες

Η Ελπινίκη Βελεγράκη και ο  Αλέξανδρος Ταξιλδάρης τιμούνται για το έργο τους

Σε μια εποχή που τα κοινωνικά στερεότυπα καταρρέουν, που η Υγεία και η Παιδεία νοσούν και η ανθρωπιά μεταξύ μας ακροβατεί μεταξύ της επιβίωσης στα χρόνια των μνημονίων και του πρωτογενούς πλεονάσματος υπάρχουν Άνθρωποι που σκέφτονται, πράττουν, εκτελούν για το καλό άλλων.

Δύο από αυτούς θα τιμήσει σήμερα ο φορέας Μαζί για το Παιδί στο πλαίσιο των βραβείων που έγιναν θεσμός για αυτούς που ακόμα νοιάζονται για τον πλησίον τους.
Μάλιστα Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί.
«Σκοπός του θεσμού, που ξεκίνησε από το 2011, είναι να αναδειχτεί το έργο αφανών ανθρώπων, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, ανατρέποντας τα κοινωνικά δεδομένα και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση», μας εξηγεί η υπεύθυνη επικοινωνίας του φορέα κα. Μαρία Χατζηνικολάκη

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η Εορδαϊκή Δύναμη έβγαλε σε πέρας έναν ακόμη άθλο: Σάρωσε μετάλλια και μάζεψε πόντους για την Ολυμπιάδα - Και οι τέσσερις αθλήτριες της που συμμετείχαν στο διεθνή τουρνουά κρέμασαν στο λαιμό τους μετάλλια





Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Ο τίτλος τιμής και το χρυσό της Φιλιώς Σάκκου
Ακόμη και οι πιο ηχηροί χαρακτηρισμοί στέκουν λίγοι για να περιγράψουν τον άθλο που έφερε σε πέρας η ομάδα του Taekwondo Χρίστου Χριστίδη από την Πτολεμαϊδα, Εορδαϊκή Δύναμη.
Με τέσσερις αθλητριες ο Σύλλογος κατέβηκε στην Κω προκειμένου να λάβει μέρος στο «G1 Greece Open Ranking Tournament Kos I»το αποτέλεσμα; Τέσσερα μετάλλια στις αποσκευές.
Συγκεκριμένα η Τριανταφυλλιά Σάκου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Πολυχρονια Πυριτζαους και η .Ειρήνη Γκανιδου ενώ το χάλκινο μετάλλιο απέσπασε η Γραμματική Χριστίδου.
Πέραν το διακρίσεων οι αθλήτριες με την παρουσία τους πήραν πόντους για την  απαιτούμενης βαθμολογίας και της εισόδου τους στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Η Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης από τον φακό της Ερωδίτης Παπαποστόλου

Πριν λίγο καιρό, επισκέφτηκα την περιοχή Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Ανεβαίνοντας από την οδό Αγίου Δημητρίου συνάντησα ανθισμένους κήπους, πέτρινα σκαλάκια και πλακόστρωτα δρομάκια με τοίχους καλυμμένους με γκράφιτι και  κατηφοριές και ανηφοριές  που οδηγούν σε σημεία με υπέροχη θέα. Τα περισσότερα σπίτια είναι διατηρητέα με έντονα χρώματα, και ιδιαίτερη εξωτερική διακόσμηση.Στηρίξτε την προσπάθεια της νεαρής φωτογράφου κάνοντας like εδώ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ευχές για στιγμές ευτυχισμένες…σχεδόν παραμυθένιες




Μια στιγμή αιώνια, λες και αναδύθηκε από παραμύθι μοιράστηκαν πριν δύο 24ωρα η Λένια και ο Θέμης…με δεκάδες φίλους,συγγενείς, γείτονες στην μικρή και γραφική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια στο Βόλο.
Όλα ήταν έτοιμα από νωρίς. Το νυφικό έστεκε αγέρωχο πίσω από την Λένια λίγη ώρα πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, την ώρα που το πατρικό της σπίτι γέμιζε από γέλια και ευχές, ενώ η μητέρα της και η αδερφή της κερνούσαν τον κόσμο γλυκά για το καλό.
Όταν έβαλε το νυφικό έλαμψε ολόκληρη και οι δικοί της άνθρωποι με δυσκολία συγκράτησαν τα δάκρυα τους, δάκρυα χαράς και ευτυχίας.
Λίγα μέτρα πιο μακριά ο Θέμης περίμενε καρτερικά στην εκκλησία έχοντας στο πλευρό τους γονείς του, αλλά και τους κουμπάρους του Έλενα και Γιάννη. Και εκεί που ήταν χαλαρός και ήρεμος, ένας κόμπος έφθασε στο λαιμό του, από την αγωνία και το άγχος όταν την είδε να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και με αργά βήματα συνοδευόμενη από τους γονείς της κατευθυνόταν προς το μέρος του.
Η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα προσέδιδε μια ακόμη πιο ρομαντική νότα σε όλο το σκηνικό που θύμιζε ευτυχές τέλος ταινίας.
Ο κόσμος κατέκλυσε την εκκλησία και όλοι περίμεναν να ευχηθούν στο ζευγάρι τα καλύτερα…
Εμείς που βρεθήκαμε εκεί και εκμεταλλευόμενοι το Βήμα του Πινακίου ευχόμαστε η ζωή τους να έχει πολλές στιγμές σαν αυτές της ημέρας του γάμου τους, ευτυχισμένες σχεδόν παραμυθένιες…
Και στα «κουμπαράκια» τους, Έλενα και Γιάννη να συνεχίσουν να είναι κάτι παραπάνω από άξια, όπως είναι τώρα ;-)

Καταγγελία αναγνώστη: Επιδεινώθηκε η κατάσταση υγείας του καρκινοπαθή πατέρα μου, τον πήγα Νοσοκομείο και τον «πέταξαν» σε ράντζο

Η φωτό-ντοκουμέντο που πιστοποιεί την καταγγελία


Μια καταγγελία πριν από λίγα λεπτά δέχθηκε το Πινάκιο από αναγνώστη ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Σύμφωνα με όσα μας είπε χρειάστηκε να διακομίσει τον καρκινοπαθή πατέρα του σε Δημόσιο Νοσοκομείο καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.
Όμως, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα,  «πέταξαν» τον καρκινοπαθή πατέρα του σε ένα ράντζο…
Αυτή είναι η ζοφερή εικόνα της Υγείας στην Ελλάδα του 2014…Αν δεν έχεις χρήματα (για να πας σε Ιδιωτικό Νοσοκομείο) είσαι καταδικασμένος να ξαπλώσεις σε ένα ράντζο και να βλέπεις τους δικούς σου να παρακαλάνε για το αυτονόητο…που δεν είναι άλλο να πλαγιάσει το άρρωστο κορμί σου σε ένα κρεβάτι. Γι’ αυτό πλήρωνες τόσα χρόνια Ασφάλεια, για να κλέψουν τα λεφτά (απ’ αυτά) και την στιγμή που ο θάνατος σου χτυπάει την πόρτα να είσαι καθηλωμένος και ανήμπορος να αντιδράσεις σε ένα παλιό ξεχαρβαλωμένο ράντζο.

Βρέχει στην Καισαριανή


Αναγνώστης του Πινακίου έστειλε φωτογραφίες απο την Καισαριανή. Μάλιστα λίγο μετά την μπόρα -όπως μας λέει- κόπηκε το ρεύμα...Ωστόσο δείτε τις φωτογραφίες...

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τώρα στην Βούλα…τέτοια ημέρα ακόμη και οι «σανίδες» λιάζονται




Την φωτογραφία την έστειλε στο Πινάκιο ο αναγνώστης και bewinsurfer Γιώργος Καραγιώργος ο οποίος διατηρεί και την αντίστοιχη ακαδημία για όσους θέλουν να μάθουν windsurf.





Η Γενοκτονία των Αρμενίων ως ιστορικό και ανθρώπινο ζήτημα


«Οφείλουμε σεβασμό στους ζωντανούς,  στους νεκρούς οφείλουμε μόνο την αλήθεια» Βολταίρος

Του Θεοφάνη Μαλκίδη*

Όπως είναι γνωστό, κομβική στιγμή για την νεώτερη ιστορική πορεία του Αρμενικού λαού είναι η Γενοκτονία από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.500.000 ανθρώπους. 
Είναι γεγονός ότι στις αρχές του 20ο αιώνα διαπράχθηκαν εκτεταμένες δολοφονίες λαών, οι οποίες παρέμειναν στο περιθώριο της έρευνας, της καταδίκης και της τιμωρίας των ενόχων.

Το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου οδήγησε, μεταξύ των άλλων, τους νικητές να κινηθούν προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των εγκλημάτων που έγιναν από τους Νεότουρκους και στη συνέχεια από τους Κεμαλικούς, εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Ωστόσο, πολιτικές και άλλες προτεραιότητες καθώς και συμφέροντα δεν επέτρεψαν τη συνέχεια της διαδικασίας και αφενός οι θύτες συνέχισαν με άλλο προσωπείο, με τον ίδιο όμως ζήλο τα εγκλήματά τους και αφενός τα θύματα πολλαπλασιάστηκαν. Έτσι δολοφονήθηκαν αυτόχθονες λαοί όπως οι Αρμένιοι, οι Έλληνες και οι Ασσύριοι, χωρίς το έγκλημα ποτέ να αναγνωριστεί και να καταδικασθεί.

Όνειδος της παγκόσμιας Ιστορίας…του Ανθρώπινου Γένους…! Δεν θα λογοδοτήσει ποτέ κανείς; Μάλλον όχι…Αφού η Τουρκοσπορά είχε μπει βαθιά στο χώμα…(σκληρές εικόνες - αλλά ντοκουμέντα)


Υποκληθείτε στο μεγαλειώδες ελληνικό μπάσκετ…Οι αυτοκράτορες είναι εδώ!


Βλέπουν Μιλάνο…βλέπουν κούπα…οι πιο ψυχωμένες ομάδες της Ευρώπης που δεν είναι άλλες από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Ο ένας πήγε το ματς στην παράταση και νίκησε την ΤΣΣΚΑ στο πόντο, ο άλλος επιβλήθηκε στα ακριβοπληρωμένα κακότροπα παιδαρέλια της Ρεάλ (και λίγα λέω)…
Το 2-2 και για τις δύο ελληνικές ομάδες είναι γεγονός. Το είχα γράψει ξανά αυτοί που καταδίκασαν το ελληνικό μπάσκετ, αυτοί θα το δουν μπροστά τους…
Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδειξαν το μέταλλο τους, το οποίο είναι άφθαρτο.
Τελικά στο παρκέ δεν παίζουν τα μπάτζετ αλλά το πάθος και η ψυχή, τα οποία ξεχείλιζαν και από τις δύο ομάδες μας. Μπράβο και πάλι μπράβο. Φανταστείτε μόνο έναν τελικό Ευρώπης ανάμεσα στους δύο αιώνιους. Κρατήστε την ημερομηνία που το γράφω γιατί μάλλον θα δικαιωθώ...  


Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Καλό ξημέρωμα από Καστοριά...

Ευχαριστούμε πολύ για την Ντίνα Παπαγεωργίου η οποία μέσω τις φωτογραφίας της μας κάνει "γυρολιμνιά" στην πανέμορφη Καστοριά...Δείτε την σελίδα της στο facebook εδώ 

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σοφοκλής Αλέπης: Οραματίζομαι μια πόλη μέσα από την οποία η αναπηρία θα «ελαχιστοποιείται» γιατί υπάρχει πρόσβαση στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον



Με φόντο την Ακρόπολη
Πραγματικά πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο…έναν άνθρωπο σπάνιο!
Ο λόγος για τον Σοφοκλή Αλέπη. Όσοι τον γνωρίζετε σίγουρα δεν θα με χαρακτηρίσετε υπερβολικό, όσοι πάλι δεν τον ξέρετε αρκεί να μάθετε πως είναι ένας άνθρωπος γεννημένος μαχητής.
Αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα όμως είναι τόσο δραστήριος και δυναμικός που δεν το πτοεί τίποτα. 



Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Φωτογραφίες: Ιουλία Παπαδημητρίου

Μάλιστα  είναι Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, ενώ ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά από το δήμο Χαϊδαρίου.
Τώρα κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο της Περιφέρειας στο πλευρό του Βασίλη Καπερνάρου.
Επειδή είναι -όντως- σπάνιος θέλησα να σας τον παρουσιάσω. Να του δώσω το Πινάκιο ως Βήμα για τις ιδέες του, τις σκέψεις του, τα σχέδια του.
Θαρρώ πως τέτοιοι άνθρωποι αξίζουν την οποιαδήποτε προσοχή μας κι αυτό επειδή είναι στρατιώτες σε μια Πολιτεία λιποτακτών.
Ο ίδιος οραματίζεται μια κοινωνία μέσα από την οποία  η αναπηρία «ελαχιστοποιείται» γιατί υπάρχει πρόσβαση στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον.

 
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης
«Η Αθήνα είναι το κλασσικότερο παράδειγμα Κακής διαχρονικής διαχείρισης. Έχεις ένα Brand name με τεράστια δύναμή όπως την Αθήνα τη πόλη  της Ολυμπιακής Ιδέας, την πόλη που διαθέτει ίσως το καλύτερο σύγχρονο μουσείο της Ευρώπης τη πόλη που είναι παγκοσμίως γνωστή και τι κάνεις; Την απαξιώνεις καθημερινά, την βρωμίζεις, την φτωχοποιείς , την υποβαθμίζεις…Αυτό κατάφεραν να κάνουν»


«Η προσβασιμότητα απαιτεί ενιαίο σχεδιασμό, Αν ένας κρίκος της αλυσίδας κοπεί καταστρέφεται όλο το εγχείρημα. Για παράδειγμα ποια χρήση θα έχει μια ράμπα αν πάνω σε αυτή παρκάρουν αυτοκίνητα; Αν δεν μπορώ να φτάσω σε αυτή;».

Για τον Καπερνάρο: Ο μεστός χωρίς περιστροφές λόγος του, ο επαγγελματισμός του, αφού είναι ήδη καταξιωμένος νομικός και δεν χρησιμοποιεί την πολιτική ως όχημα καταξίωσης, άλλα ως μεράκι και αναγκαιότητα επένδυσης στις επόμενες γενεές, αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να είναι η πολιτική αυτό που οφείλουν να πράττουν οι πολιτικοί

Ατσάλινες ψυχές και οι δυο τους - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ανέτρεψαν τα δεδομένα και απέδειξαν πως η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπά δυνατά


Επέστρεψαν από την κόλαση και απάντησαν με το καλύτερο τρόπο σε όσους τους αμφισβήτησαν.
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με νίκες θρίλερ επί ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ αντίστοιχα έδειξαν πως δεν θα παραδοθούν αμαχητί κάθε άλλο…θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Παρασκευή Λεβεντάκου: Μια σύγχρονη νύμφη της Θεάς Άρτεμης...

Η φωνή της είναι υπέροχη
Αν ζούσε σε άλλη εποχή σίγουρα θα ήταν μία από τις νύμφες της Άρτεμης, καθώς όταν την ακούς μαγεύεσαι. 
Η μουσική της περνάει μέσα στο σώμα σου και παράλληλα εκτοξεύει τις αισθήσεις σου στα ύψη. 
Ο λόγος  για τη Παρασκευή Λεβεντάκου την οποία την άκουσα πρώτη φορά στην «Πρώτη Παράσταση ΙΙ». Της ζήτησα να μου κάνει την τιμή να μου δώσει συνέντευξη για το Πινάκιο… Δέχθηκε με χαρά. Με αφορμή την «Πρώτη Παράσταση ΙΙ» μιλήσαμε για τα όνειρα της, τους στόχους της… για τον Γιάννη Σουλάκη, αλλά και για τις προσδοκίες της...


Παρασκευή Λεβεντάκου θα μας συστηθείς; Ποια είσαι με τι ασχολείσαι;

«Είμαι λοιπόν η Παρασκευή Λεβεντάκου και ασχολούμαι με το τραγούδι εδώ και αρκετά χρόνια. Έχω σπουδάσει φωνητική και  παράλληλα χορό. Βέβαια οι πανεπιστημιακές μου σπουδές με ορίζουν ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, απόφοιτο, του Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών».

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση εύχονται μέσω του Πινακίου 70 προσωπικότητες....! Δείτε τι εύχονται

Η Ανάσταση του Χριστού ευφραίνει τις ψυχές και τις καρδιές όλων μας.
Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης σηματοδοτεί την ελπίδα για καλύτερες ημέρες, πιο φωτεινές, πιο ανθρώπινες… Ειδικά αυτήν την εποχή όλοι έχουμε να την ανάγκη να λαμβάνουμε αλλά και να στέλνουμε ευχές αληθινές ευχές που βγαίνουν μέσα από την ψυχής μας, ευχές που να αγγίζουν την δική μας ψυχή.
Στο πλαίσιο αυτό το Πινάκιο νέοι  επιτυχημένοι επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, αθλητές από όλη την Ελλάδα …στέλνουν την δική τους ευχή
Αυτό είναι το αφιέρωμα μας ενόψει Ανάστασης… Ελπίζω να το απολαύσετε

Μπράβο…Άξιο παράδειγμα: «Η Δύναμης της προσφοράς» έστρωσε το Πασχαλινό τραπέζι 4000 οικογενειών…


Τον «Κόμβο Αλληλεγγύης Πολιτών» επισκέφθηκε η Έμη Λιβανίου με την μη κερδοσκοπική οργάνωση που διατηρεί  «Η Δύναμη της προσφοράς» και προσέφεραν σε 4.000 οικογένειες-δικαιούχους  αρνιά και  κατσίκια για το Πάσχα. Επίσης με την στήριξη των εταιρειών SCA HYGIENE PRODUCTS, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε και ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ  προσέφεραν είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά, τρόφιμα, τσουρέκια, καθώς και τα απαραίτητα παραδοσιακά είδη  για το Πασχαλινό τραπέζι.

ΉΜΑΡΤΟΝ: Ο Χριστός κατέβαινε στον Άδη και ο ιερέας ευχόταν καλή επιτυχία για προεκλογικούς αγώνες

Περισσότερα από 15 χρόνια κάνω επιτάφιο σε συγκεκριμένη εκκλησία. 
Χθες ωστόσο ο ιερέας με έκανε να μετανιώσω την ώρα και την στιγμή που βρέθηκα εκεί καθώς 4 λεπτά (τουλάχιστον)  τα αφιέρωσε στους τοπικούς άρχοντες λέγοντας ότι όλο αυτό το διάστημα ό,τι και αν τους ζήτησε για την εκκλησία εκείνοι το εκτελούσαν.
Μα καλά… την ημέρα της Μ. Παρασκευής βρέθηκε να πει πως δεν έχει παράπονο από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους ….;
Μάλιστα ευχήθηκε και καλή επιτυχία  στις προσεχείς δημοτικές εκλογές !
Την ώρα που ο Χριστός κατέβαινε στον Άδη θέλησε να κάνει το προεκλογικό του σχόλιο;
Με αηδίασε πραγματικά και επειδή δεν ήθελα να περάσω κάτω από τον επιτάφιο εκνευρισμένος με ανάγκασε να αποχωρήσω όπως και πολλούς άλλους.

Δεν υπονοώ κάτι για τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, δεν έχω κάποιο θέμα μαζί τους, ( το αναφέρω σε περίπτωση μη με κατηγορήσει κανείς πως κάνω αντιπολίτευση ή γράφω αρνητικά),  μα εκνευρίστηκα πραγματικά που διάλεξε την ημέρα τούτη  για να εκφράσει την ευχαριστία του για την αφοσίωση των τοπικών αρχόντων στο έργο του…

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο επιτάφιος θρήνος




Εἰς τὴν Σταύρωσιν
Ζῶν εἶ Θεὸς σύ, καὶ νεκρωθεὶς ἐν ξύλῳ,
Ὦ νεκρὲ γυμνέ, καὶ Θεοῦ ζῶντος Λόγε.
Εἰς τὸν εὐγνώμονα Λῃστὴν
Κεκλεισμένας ἤνοιξε τῆς Ἐδὲμ πύλας,
Βαλὼν ὁ Λῃστὴς κλεῖδα τό, Μνήσθητί μου.

​"Τη Αγία και Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ τα ΑΓΙΑ και σωτήρια και φρικτά Παθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν " τούς εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τούς γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τούς ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον Σταυρόν και τον θάνατον, α δι' ημάς εκών κατεδέξατο " έτι δε και την του ευγνώμονος ληστού, του συσταυρωθέ- ντος αυτώ, σωτήριον εν τω σταυρώ ομολογίαν."
Εσταυρώθης δι' εμέ, ίνα εμοί πηγάσης την άφεσιν" εκεντήθης την πλευράν, ίνα κρουνούς ζωής αναβλύσης μοι."(Μακαρισμοί μετά έξοδον Εσταυρωμένου)


Την Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την Κορύφωση του θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας. Δηλαδή:

α) Τα πτυσίματα 
β) τα μαστιγώματα
γ) τις κοροϊδίες
δ) τους εξευτελισμούς
ε) τα κτυπήματα
στ) το αγκάθινο στεφάνι και κυρίως την
ζ) Σταύρωση και
η) τον θάνατο του Χριστού μας.
H Μεγάλη Παρασκευή συμβολίζει τα συμβάντα της δίκης του Ιησού από τον Πόντιο Πιλάτο ,την μαρτυρική πορεία Του προς τον Γολγοθά, την Σταύρωση του και τελικά την Ταφή του.
Ο Επιτάφιος βρίσκεται στην εκκλησία στολισμένος με ανοιξιάτικα λουλούδια. Μετά το τέλος της Λειτουργίας κάθε ενορία γυρνά τον επιτάφιο στην περιφέρεια της, σε μερικές εκκλησίες απλώς περιφέρεται γύρω από την εκκλησία. Ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα πρώτα 
πυροτεχνήματα εμφανίζονται την βραδιά του επιτάφιου. 

Νι χάου: Οι νταλίκες των Κινέζων που φράζουν την Αθήνα


Πήγαμε στου "Τέλη" να στρίψουμε και ξαφνικά...ΑΚΥΡΟ
Την ώρα που λεηλατούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις -οι οποίες καρκινοβατούν- το  ΤΕΒΕ, η Εφορία, το ΙΚΑ,  η ΔΕΗ,  τα ενοίκια…και λοιπά κοράκια φαίνεται πως οι Κινέζοι έχουν μετατρέψει την Αθήνα σε αποικία τους και η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος - Πινάκιο 


Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς αυτά που συμβαίνουν μέρα μεσημέρι στην καρδιά της πρωτεύουσας, όταν προς χάριν των Κινέζων ολόκληρες νταλίκες μπαίνουν ανάποδα σε νευραλγικά στενά της πόλης, φράζοντας δρόμους…ενώ οι τροχονόμοι απείχαν 40 μέτρα από το σημείο αυτό;
Ήμουν μάρτυρας σήμερα το μεσημέρι μιας τέτοιας περίπτωσης…και όχι απλά μάρτυρας αλλά την βίωσα κιόλας. Αναγκάστηκα να κάνω έναν τεράστιο κύκλο για να φτάσω στον προορισμό μου. Και πάνω που έστριβα αναρωτιόμουν αν κάποιο ασθενοφόρο εγκλωβιζόταν σε αυτά τα στενά …τι θα συνέβαινε. Από την άλλη οι Κινέζοι, ούτε ΤΕΒΕ πληρώνουν, ούτε εφορίες και η παρουσία τους σβήνει τις μικρές επιχειρήσεις της εκάστοτε γειτονιάς…Νι χάου λοιπόν φίλοι μου, Νι χάου…

Όπως διαπιστώνετε από τη φορά που είναι σταθμευμένα τα αυτοκίνητα η νταλίκα έχει μπει ανάποδα...για να εξυπηρετηθούν οι Κινέζοι

Αφού κάναμε έναν μεγάλο κύκλο βλέπετε στο βάθος πως ξεφορτώνουν το κοντέινερ ενώ αν προσέξετε στην εικόνα υπάρχει απαγορευτικό...

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο «πλούσιος» Ντράγκι και η «φτωχή» Μέρκελ




Μισθοί που προκαλούν...

Την ώρα που απαιτούν και επιβάλλουν  αιμοδιψή μέτρα  συνεχώς και κρούουν καμπανάκι υπέρ της λιτότητας, οι  Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κερδίζουν ποσά που προκαλούν τους...κοινούς θνητούς.
Πιο καλοπληρωμένος αξιωματούχος στην Ευρώπη είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, οι ετήσιες απολαβές του οποίου ανέρχονται στις 374.000 ευρώ, ποσό που ξεπερνά τις ετήσιες απολαβές της Άνγκελα Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του Μπαν Κι Μουν, γγ του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό European Voice, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έχει μεικτές μηνιαίες απολαβές 31.177 ευρώ, δηλαδή το ετήσιο ποσό που κερδίζει φθάνει τις 374.124 ευρώ.
Αυτό τον καθιστά πιο ακριβοπληρωμένο αξιωματούχο στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Οι απολαβές του είναι υπερδιπλάσιες από αυτές της προέδρου της αμερικανικής Fed, Τζάνετ Γέλεν, υψηλότερες από αυτές του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και από προέδρους και πρωθυπουργούς χωρών της ΕΕ.

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...



 Σήμερον κρεμάται επί ξύλου,
ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται,
ο των αγγέλων βασιλεύς.
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται
ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο,
ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.
Ήλοις προσηλώθη,
ο Νυμφίος της Εκκλησίας.
Λόγχη εκεντήθη, ο Υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου τα Πάθη, Χριστέ.
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Η ιστορία της Κατοχής» του Δημοσθένη Κουκούνα από τις εκδόσεις Λιβάνη: Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη




Η ιστορία της κατοχής σίγουρα  από πολλούς νέους αγνοείται… Και αυτό επειδή τα σχολικά βιβλία της σύγχρονης ιστορίας την έχουν εκτός  εξεταστικής -και κατά επέκταση διδακτέας-ύλης.
Οι μόνες αναφορές  από τις ιστορίες των παππούδων που έζησαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Ωστόσο οι εκδόσεις Λιβάνη έχουν εκδώσει 2 τόμους της Ιστορίας της Κατοχής του Δημοσθένη Κουκούνα.  

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ: Τι γιορτάζουμε - Το ακριβό μύρο της πόρνης και το Ευχέλαιο






Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με πολύτιμο μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματα  της, καθώς μετανόησε ειλικρινά.  
Η τιμή του μύρου ήταν γύρω στα τριακόσια δηνάρια και γι’ αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ’ όλους ο Ιούδας. Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, επισημαίνοντας ότι τον προετοιμάζει για την ταφή του. Άλλωστε, είπε στους μαθητές, “εμένα θα με έχετε για λίγο ακόμα κοντά σας, τους φτωχούς θα τους βοηθάτε καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής σας”.
Ο Ιούδας αποχώρησε δυσαρεστημένος και πήγε στους Αρχιερείς, όπου και διαπραγματεύτηκε την παράδοση του Διδασκάλου του έναντι 30 αργυρίων.
Η υμνογραφική παράδοση συγκρίνει την μετάνοια της πόρνης με το φοβερό ολίσθημα του Ιούδα και παραλληλίζει τις δύο ψυχικές καταστάσεις.
Η πόρνη ελευθερώνεται από την αμαρτία και μετανοεί, ενώ ο Ιούδας αιχμαλωτίζεται από τη φιλαργυρία και αποχωρίζεται απ’ το Θεό.
Ο Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι δύο ήταν οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο. Οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές αναφέρουν μια και την ίδια γυναίκα, που πήρε την ονομασία πόρνη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όμως κάνει λόγο για άλλη γυναίκα, αξιοθαύμαστη και σεμνή, τη Μαρία την αδελφή του Λαζάρου, που άλειψε τα άχραντα πόδια Του σκουπίζοντας τα με τις τρίχες των μαλλιών της.

ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί γίνεται η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ή το βράδυ γίνεται το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου, όπου ο παπάς διαβάζει επτά Ευαγγέλια και επτά ευχές για να ευλογήσει λάδι που το χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών. Μετά την ακολουθία του Ευχελαίου ο ιερέας σταυρώνει τους πιστούς με λάδι στο μέτωπο, τα μάγουλα, το πρόσωπο και τα χέρια.
Το ευχέλαιο, που γίνεται στις εκκλησίες, σε μερικούς τόπους, όπως στον Πόντο, γινόταν και στο σπίτι. Στα αντικείμενα που ευλογούνται στη διάρκεια αυτής της τελετής, αποδίδεται ξεχωριστή θεία ιδιότητα και δύναμη.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θυμάται σήμερα τη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, αλλά και τη γνωστή παραβολή των δέκα Παρθένων





Με βάση το Χριστιανικό εορτολόγιο, ως Μεγάλη Τρίτη καθιερώθηκε η Τρίτη ημέρα της εβδομάδας που είναι γνωστή ως εβδομάδα των Παθών του Ιησού Χριστού.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τη Μεγάλη Τρίτη, «τιμά» δύο γεγονότα: πρώτον, τη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, η οποία μνημονεύεται μέσα από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (22, 15- 23, 39) αλλά και τη γνωστή παραβολή των δέκα Παρθένων (Ματθαίου. 25,1-13).

Τι αναφέρει η παραβολή των «Δέκα Παρθένων»

Πέντε φρόνιμες και πέντε μωρές παρθένες περιμένουν το Νυμφίο (γαμπρό) να έλθει να παραλάβει τη νύφη. Οι φρόνιμες, που είχαν προνοήσει φρόντισαν να πάρουν μαζί τους λάδι ώστε να έχουν για να φωτίζουν τα λυχνάρια τους. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τις μωρές, οι οποίες λόγω της αργοπορίας του Νυμφίου αποκοιμήθηκαν. Έτσι όταν ακούγεται η φωνή «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», ψάχνουν να βρουν λάδι για να ανάψουν τα σβησμένα λυχνάρια τους, με αποτέλεσμα να μένουν «εκτός νυμφώνος».

Η παραβολή των ταλάντων

Εκτός όμως από την παραβολή των Δέκα Παρθένων στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μνημονεύεται σήμερα και η παραβολή των ταλάντων.

Σύμφωνα με αυτή, ο Κύριος θέλει να μας παρουσιάσει τα δώρα και τα χαρίσματα, που ο Θεός έχει δώσει στον άνθρωπο. Ο καθένας, πρέπει να καλλιεργήσει και να αναδείξει τα χαρίσματα του. Δηλαδή, να προσφέρει με πολλή αγάπη τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του. Έτσι θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί στην καρδιά του την αγάπη.

Η μετάνοια της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης γυναικός» και το Τροπάριο της Κασσιανής

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης, στον οποίον περιλαμβάνονται τροπάρια για την μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας η οποία άλειψε με τα μαλλιά της τα πόδια του Ιησού για να ζητήσει συγχώρεση και φυσικά το πασίγνωστο «τροπάριο της Κασσιανής»

Ποια ήταν η Κασσιανή

Η Κασσιανή ήταν βυζαντινή ποιήτρια που έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ. Επειδή δεν την επέλεξε ως σύζυγό του ο αυτοκράτωρ Θεόφιλος, έγινε μοναχή και αφιερώθηκε στη λατρεία του Θεού και την ποίηση.

Η μητέρα του αυτοκράτορα Θεόφιλου, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση για την εκλογή νύφης, προσκάλεσε το 820 μ.Χ. στην Αυλή τις ωραιότερες και επιφανέστερες κόρες της αυτοκρατορίας. Δώδεκα πανέμορφες παρθένες από όλη τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και κατέφθασαν στο Παλάτι. Μετά την υποδοχή τους από τη μητέρα του αυτοκράτορα, η μητέρα του Ευφροσύνη του έδωσε εντολή να δώσει το χρυσό μήλο σ' εκείνη που θα επέλεγε για σύζυγό του.

Ο νεαρός αυτοκράτορας θαμπώθηκε από την ομορφιά της Κασσιανής και θέλοντας να δοκιμάσει την ευφυΐα της τη ρώτησε: «από τη γυναίκα ξεκινούν τα κακά πράγματα;», υπονοώντας την Εύα και το προπατορικό αμάρτημα. Όμως η Κασσιανή αποστόμωσε τον Θεόφιλο ανταπαντώντας του  «ναι αλλά και από τη γυναίκα πηγάζουν τα καλύτερα, τα ευγενέστερα», υπονοώντας την Παναγία και τη γέννηση του Χριστού.

Η απάντηση κακοφάνηκε στον αυτοκράτορα που αποφάσισε να «τιμωρήσει» την Κασσιανή, δίνοντας το χρυσό μήλο στην ωραία, αλλά σεμνή Θεοδώρα.

ΠΕΝΤΡΑΓΚ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ: ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Είχε μιλήσει (και σε εμένα) για το φαινόμενο "Μήτρογλου" 5 χρόνια πριν

«Στον Ολυμπιακό  είμαστε οικογένεια»


Ο Τζόλε η ζωντανή ιστορία του Ολυμπιακού μα πάνω από ολα άνθρωπος με ευαισθησίες

«Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να γίνεται όλο και καλύτερος»


Με αφορμή την προχθεσινή φιέστα του Ολυμπιακού ανέσυρα από το αρχείο μου την συνέντευξη που είχα κάνει το 2009 στον αρχηγό και ηγέτη του Ολυμπιακού Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Η συνέντευξη είχε δοθεί  το 2009 για το τότε περιοδικό της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΈΔΡΑΣ» «Άλμα Υγείας» και η αφορμή δεν ήταν άλλη από το κοινωνικό έργο που παράγει ο φορέας ο οποίος είχε βρει τότε απόλυτα σύμφωνο τον –τότε- αρχηγό του Ολυμπιακού αλλά και την υπόλοιπη ΠΑΕ. Σας την παραθέτω….αλλά πριν την διαβάσετε θα δείτε πόσο προφητικός ήταν για το φαινόμενο Μήτρογλου...



 Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς ή αλλιώς γεννημένος πρωταθλητής…Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του νταμπλ ανοίγει την καρδιά του στην «Άλμα». Ο «Τζόλε» μίλησε για όλους και για όλα…για τον Ολυμπιακό για την εποχή Μπάγιεβιτς μέχρι και τη σημερινή. Επισήμανε τους στόχους της ομάδας αλλά μίλησε και για το μέλλον της. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη βία εντός αλλά και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είδαν ένα άνθρωπο πολύ χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα πειθαρχημένο, «καλλιεργημένο», έναν άλλον απ’ αυτόν που περίμενα.


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Στην ερώτηση που του έθεσα για τον εθελοντισμό δεν περίμενα μια τόσο αφοπλιστική απάντηση…. «Είναι καθήκον μας να βοηθάμε ανθρώπους που μας χρειάζονται. Το χαμόγελο τους είναι από τις ελάχιστες ηθικές επιβραβεύσεις για εμάς προσωπικά. Αυτά τα παιδιά μας κάνουν και αισθανόμαστε σπουδαίοι, μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε όλο και περισσότερο….».
Κατάλαβα πως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι αρχηγός της ομάδας των Πειραιωτών περισσότερο από μια δεκαετία.
Πίσω από τον –φαινομενικά- σκληροτράχηλο αριστερό εξτρέμ των αγωνιστικών χώρων βρίσκεται η ψυχή και η καρδιά ενός λέοντα…
Θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοώ, όταν διαβάσετε τις παρακάτω σειρές…
Καλή ανάγνωση!

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

«Σαν την αγάπη μου δεν έχει»: Επιτέλους ένα τραγούδι που υμνεί την αντρική αξιοπρέπεια

Λάζαρος Καψιμάλης: Πιο ώριμος από ποτέ επιστρέφει τραγουδώντας Αλέξη Γούδα

«Τι τρέχει κ δε μ αγαπάς
στο στόμα πια δε με φιλάς 
Στα μάτια πια δε με κοιτάς κ ότι ποθήσαμε σκορπάς 

Τι έχεις κ δε μου μιλάς 
κι όλο την πλάτη μου γυρνάς
Στο σώμα μου δεν ακουμπάς 
κ ότι μας ένωσε ξεχνάς



Κ αν σου χαρίσαν έναν ήλιο
να χεις για ομπρέλα σου όταν βρέχει 
θα σε κυκλώσει καταιγίδα γιατί 
σαν την αγάπη μου δεν έχει


Αν σου υποσχέθηκαν φεγγάρι 
στα σκοτεινά να σε προσέχει 
θα ναι σκοτάδι δε θα βλέπεις γιατί
σαν την αγάπη μου δεν έχει.

Η απόλυτη ευτυχία του να Μοιράζεσαι…

Ο  Γ. Λάγιος μιλά στο Πινάκιο για τον φορέα «Μοιράζομαι» και χαρτογραφεί ένα δίκτυο αδελφοσύνης….

Πως θα προσφέρετε με ένα κλικ…

«Πρόσφατα επικοινώνησαν μαζί μου από μεγάλο κόμμα να μας κάνουν μια δωρεά με σκοπό να το επικοινωνήσουν και οι ίδιοι και να δείξουν τον φιλανθρωπικό τους χαρακτήρα στα media. Εμείς δεν λειτουργούμε με αυτόν τον τρόπο».



Το να προσφέρεις αυτές τις ημέρες είναι ευλογία…Γιατί η κίνηση σου αν είναι από ψυχής είναι μεγαλειώδης και συμβολική…
Λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης το Άγιο Πάσχα και το Πινάκιο επέλεξε να σας παρουσιάσει έναν φορέα ο οποίος προσφέρει σε ανθρώπους με ένα κλικ…δικό σας!  Ο λόγος για το Μοιράζομαι (moirazomai.gr)


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη του, «Μέσα από το Μοιράζομαι βοηθάμε ο ένας τον άλλο και γινόμαστε μέρος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης όπου το "μοιράζεσθαι" είναι ανάγκη. Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και ίσως αργότερα κάποιος άλλος προσφέρει σε εμάς όταν χρειαστούμε βοήθεια. Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία του να αποτελείς μέρος ενός δικτύου αδελφοσύνης. Η προσφορά εδώ δεν είναι χάρη, αλλά δυνατότητα να προσφέρεις χαρά σε κάποιον. Υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Ζήτησε ό,τι χρειάζεσαι. Μοιράσε ό,τι μπορείς. Βοήθησε να συμπληρωθεί ο κύκλος αλληλεγγύης με περισσότερα χαμόγελα».
Σήμερα το Πινάκιο έχει την τιμή να φιλοξενεί τον εμπνευστή και δημιουργό του «Μοιράζομαι» τον κ. Γιώργο Λάγιο. Ο κ. Λάγιος εξηγεί με ποιον τρόπο μπορεί να προσφέρει κάποιος σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη και έτσι η προσφορά του θα πιάσει τόπο…Στην συνέχεια εξηγεί γιατί είναι απόλυτη ευτυχία να μοιράζεσαι…

Μοιράζομαι μια λέξη της οποίας η έννοια έχει χαθεί…ποιο είναι το νόημα που τις προσδείδετε εσείς;


«Τίποτα δεν έχει νόημα αν δεν το μοιραστείς. Η Χαρά, η αγάπη, η λύπη, όλες οι πτυχές της ζωής μας. Για εμάς Μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία, ολοκλήρωση. Δεν μπορείς να αγαπήσεις, αν δεν μοιραστείς με κάποιον την αγάπη σου, δεν μπορείς να χαρείς αν δεν μοιραστείς με κάποιον τη χαρά σου, και σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο να μην έχεις με κάποιον να μοιραστείς τη λύπη σου.
Το "μοιράζεσθαι" είναι στη φύση μας, είναι χαρά, είναι πολιτισμός».

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Κλείσε απλά το πορτοφόλι σου (τις Κυριακές) …και άρχισε την επανάσταση

Όσο ψωνίζεις από Mall, Jumbo, IKEA κλπ γίνεσαι ένα με τα μνημόνια τι δεν μπορείς να καταλάβεις;

Αρχικά είχαν πει πως επρόκειτο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας.
Μια φράση που ήταν η κυρίαρχη στα Μεγάλα Μέσα όταν παρουσίαζαν για το νέο ωράριο των καταστημάτων το οποίο εμπεριείχε και την κυριακάτικη εργασία. Εννοείται χωρίς παραπάνω χρήματα προς τον εργαζόμενο καθώς σύμφωνα με τις νέες διατάξεις είναι υποχρεωμένος πια από τον νόμο.
Τώρα εδώ και λίγες ημέρες σε εφημερίδες αλλά και σε κανάλια τράπεζα προσφέρει bonus στις Κυριακάτικες αγορές σας…
Τελικά είστε τόσο ανίδεοι  ή τόσο χαμηλής νοημοσύνης άνθρωποι εσείς που θέλετε να πάτε για ψώνια Κυριακή…
Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι με αυτόν τρόπο συμβάλετε στο σύστημα να δημιουργήσει νέους σκλάβους για να τρέχουν τα γρανάζια του;  Ένα απλό παράδειγμα:  Σε ένα κατάστημα συνήθως υπάρχουν πωλήτριες. Από αυτές ένα μεγάλο ποσοστό έχει οικογένεια και μικρά παιδιά..Γιατί επειδή εσείς καύλωσατε να ψωνίσετε την Κυριακή πρέπει να της στερείτε και να την στερείτε από την οικογένεια της… και μάλιστα χωρίς να την ανταμείψετε;
Χάθηκαν μωρέ οι ημέρες και οι ώρες να πάτε για ψώνια…πρέπει ντε και καλά να πάτε Κυριακάτικα… Αμ το άλλο…;
Mall, IKEA, JUMBO αυτά προτιμάτε και τίποτα άλλο…Εσείς  με τα λιγοστά σας χρήματα δεν σκοτώνετε την ελληνική οικονομία και μετά σας φταίνε Σαμαράδες, Βενιζέλοι και οι υπόλοιποι….Αυτοί φταίνε η δικιά σας νοοτροπία εε;
 Εσείς δεν είστε που φέρνετε σε αδιέξοδο τον μαγαζάτορα της γειτονιάς σας, τον οποίον «πνίγουν»  ενοίκια, εφορίες, ΤΕΒΕ, ρεύματα;
 Και την ώρα που αυτός αναρωτιέται τι άλλο πρέπει να κάνει για να πάει ένα καρβέλι ψωμί στην οικογένεια του εσείς περνάτε επιδεικτικά από μπροστά του με την σακούλα του εμπορικού…
Εσείς δεν φταίτε που η γειτονιά σας ρήμαξε… κι όλα αυτά για να κρατάτε μια τσάντα των JUMBO…Που νομίζετε ότι έχετε αγοράσει φθηνά το εκάστοτε προϊόν, το οποίο στην πραγματικότητα δεν αξίζει ούτε μια οκά… Για ρωτήστε τον υπάλληλο στα Jumbo για πόσα δουλεύει και πόσες ώρες…
Και εντάξει εσείς είστε άξιοι της μοίρας σας που προδιαγράφεται με μελανά χρώματα που θα τα δείτε όταν θα είναι ήδη αργά, εμείς τι φταίμε…
Αν θέλετε να κάνετε κάτι αρχίστε…να μην ψωνίζετε τις Κυριακές…Αν ανοίγουν και δεν μαζεύουν μια δεκάρα τσακιστή θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση και όχι αυτή που σε βάζουν για να σε βάζουν στους δρόμους κόμματα μικρά και συνδικάτα… Κλείσε απλά το πορτοφόλι σου.

Υπογραφή: ΠΙΝΑΚΙΟ