Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Απλά είμαστε υπερήφανοι!!!


Kisterss...Χρόνια σας Πολλά!!!


Ακριβώς πριν από ένα χρόνο  τέτοια ημέρα η Όλγα και η Γωγώ Φαρμάκη έδιναν σάρκα και οστά στο όνειρο τους… το οποίο ονόμασαν Kisterss.
«Η αγάπη μου για τη μόδα είναι εκείνη που με ώθησε στη δημιουργία ενός fashion blog ονόματι kisterss μαζί με την αδερφή μου και σιγά- σιγά προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να εξελισσόμαστε», είχε δηλώσει στην συνέντευξη της (δείτε την εδώ) η Γωγώ Φαρμάκη στο Πινάκιο και είχε συμπληρώσει, «πρόκειται για ένα καθημερινό ημερολόγιο δικό μου και της Όλγας στο οποίο δείχνουμε ιδέες για οικονομικά αλλά στυλάτα ντυσίματα! Κάνουμε διαγωνισμούς, δίνουμε δώρα, συνομιλούμε με όλα τα κορίτσια που μας στέλνουν μήνυμα και τις βοηθάμε για το καθημερινό τους ντύσιμο».

Ο ένοικος "κατοικεί" στο υπόγειο;




Κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου στρέφονται πλέον οι ανασκαφικές εργασίες στον τύμβο της Αμφίπολης, μετά την ανακάλυψη της τρύπας που οδηγεί σε ένα υπόγειο χώρο. Είναι άγνωστο ακόμη αν πρόκειται για τον τάφο καθώς υπάρχουν τόνοι χώματος που πρέπει να καθαριστούν.
Ο εντοπισμός και δεύτερου μαρμάρινου θυρόφυλλου, στον τέταρτο θάλαμο αυτό χώρο, οδηγεί τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι το μνημείο έχει συληθεί.

Κι ο ένοικος; Ο Ηφαιστίωνας;


«Με μεγαλύτερη ασφάλεια κινούμεθα στο χώρο των γραπτών πηγών στην ανίχνευση της ταυτότητας του νεκρού, παρά από ότι φαίνεται από την ανασκαφή», σχολίασε ο καθηγητής Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Θεόδωρος Μαυρογιάννης.
Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μαυρογιάνης στη ΝΕΡΙΤ.


ΒΙΝΤΕΟ-Βλέπει στην Αμφίπολη τον… Ηφαιστίωνα από Enikos_gr




Αμφίπολη: Και η αγωνία συνεχίζεται...Βρέθηκε τεράστιος υπόγειος θάλαμος κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου




Η Αμφίπολη διέψευσε και μάλιστα πανηγυρικά τις ανακοινώσεις  του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίες την Τρίτη είχαν σκορπίσει την απογοήτευση όχι μόνο στην ελληνική αλλά στην διεθνή κοινή γνώμη καθώς δήλωναν πως οι ανασκαφές έφταναν στο τέλος τους χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοικος του τάφου. Σήμερα εντυπωσίασαν για ακόμη μία φορά τα νέα ευρήματα  και προκάλεσαν συγκίνηση και χαμόγελα σε όλο τον κόσμο (κυριολεκτικά). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το υπ. Πολιτισμού, κατά την ανασκαφή, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Παράλληλα η ανακοίνωση αναφέρει πως κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου διαπιστώθηκε η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί του φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας 4Χ2,10 μ.
Επιπλέον, δόθηκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του μαρμάρινου θυρόφυλλου του 3ου θαλάμου, που βρέθηκε ολόκληρο.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:
Οι προγραμματισμένες ανασκαφικές και στερεωτικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στο λόφο Καστά Αμφίπολης συνεχίζονται ως εξής:



Η ύπαρξη τεχνητού ορύγματος επί φυσικού σχιστολιθικού εδάφους, επιφάνειας 4Χ2,10μ., το οποίο είναι επιχωμένο με ιλυώδη άμμο, (όπως άλλωστε και η υπόλοιπη επίχωση του μνημείου), διαπιστώθηκε κατά την αποχωμάτωση του τέταρτου χώρου, όπου επικεντρώνεται τα τελευταία 24ωρα το ανασκαφικό έργο στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρονται τα εξής: «Προχωρεί η απομάκρυνση χωμάτων από τον τέταρτο χώρο και αποκαλύφθηκε η θεμελίωση των πλαϊνών τοίχων. Η έδραση των τοίχων γίνεται επί τεχνητής επίχωσης, από καλά συμπυκνωμένο αμμοχάλικο με άργιλο, πάχους περίπου 0, 40μ. Η επίχωση αυτή πατά πάνω στο φυσικό έδαφος του λόφου Καστά, το οποίο εμφανίζεται επιφανειακά ως εδαφοποιημένος-κερματισμένος σχιστόλιθος.
Κατά την ανασκαφή, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, διαπιστώθηκε η ύπαρξη δαπέδου σφράγισης από πώρινους λίθους. Σώζονται τα τμήματα του δαπέδου τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τους πλαϊνούς τοίχους. Στο δυτικό τμήμα του δαπέδου, οι λίθοι παρουσιάζουν υποχώρηση και σημαντική στροφή προς το εσωτερικό του χώρου, ως αποτέλεσμα καθίζησης-ολίσθησης της υποκείμενης επίχωσης. Στο ανατολικό τμήμα, οι λίθοι του δαπέδου βρίσκονται στην αρχική τους θέση. Πραγματοποιείται η απομάκρυνση των δυτικών λίθων, ώστε να αποκαλυφθεί η κατάσταση θεμελίωσης του δυτικού πλαϊνού τοίχου και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης και στερέωσης της θεμελίωσης.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Διαμαντίδης - Ομπράντοβιτς: Μια αγάπη που δεν θα τελειώσει ποτέ!




Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Τι να πει κάνεις γι' αυτές τις δύο προσωπικότητες; Σε μια αγκαλιά "'έκλεισαν" μια δεκαετία μπάσκετ...Μια δεκαετία δυναστείας, με πολλές χαρές, νίκες αλλά και κακές στιγμές. Όταν η κόρνα σήμανε την λήξη του σημερινού παιχνιδιού Διαματίδης και Ομπράντοβιτς παρέδωσαν ένα ακόμη μάθημα και ίσως το πιο σημαντικό... Και ποιο ήταν αυτό; Πως αυτή η πορτοκαλί μπάλα με τα σπυριά ενώνει ανθρώπους για πάντα. Ο κόσμος χειροκρότησε την ενέργεια των δύο αντρών, αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού φώναζε ρυθμικά το όνομα του Σέρβου προπονητή και εκείνος στο τέλος ανταπέδωσε με χειροκρότημα. Πραγματικά ωραίες στιγμές "γέννησε" και γέμισε απόψε το ΟΑΚΑ

Καλημέρα από την πανέμορφη Αλόννησο




Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

60' στην λίμνη Πλαστήρα με συνοδοιπόρο τον Νίκο Μάνεση



Το τέταρτο οδοιπορικό της εκπομπής, 60’ Ελλάδα με τον Νίκο Μάνεση, που μας ταξιδεύει στα μήκη και πλάτη της συγκλονιστικής χώρας  μας, μας οδηγεί απόψε λίγο πριν τα μεσάνυχτα  στην Λίμνη Πλαστήρα.
Ο τηλεοπτικός φακός καταγράφει τη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων που μένουν μόνιμα στα ορεινά  χωριά  γύρω από την τεχνητή λίμνη. Παρά τον «εχθρικό» καιρό μέσα από την εκπομπή, αναδεικνύονται δεκάδες ιστορίες ωραίων ανθρώπων που και πολλά έχουν να μας πουν αλλά και να μας διδάξουν πολλά. Ένα οδοιπορικό στο Μορφοβούνι, στο Μοσχάτο και τα Καλύβια, στο Λαμπερό, στην Κερασιά και το Κρυονέρι, στην Καρίτσα, στο Νεοχώρι και την Καστανιά.

Mind attack «εξαπέλυσα» εναντίον της Έλβης Μιχαηλίδου στο idradio

Στο στούντιο του idradio.gr "φιλοξένησα" την Έλβη Μιχαηλίδου



 Mind attack «εξαπέλυσα» εναντίον της Έλβης Μιχαηλίδου από το νέο στούντιο του idradio.gr σήμερα το πρωί. Η νεαρή δημοσιογράφος μου είπε για τα σχέδια της, τα όνειρα της, για τα επιτεύγματα της αλλά και για την επαγγελματική αβεβαιότητα που κατακρεουργεί τις βλέψεις των νέων για μια καλύτερη ζωή.

Τιμήθηκε η γυναίκα της Πίνδου Αθηνά Ντιναλέξη –Σεβασμός και τιμή για μια γυναίκα που μόχθησε για την δική μας ελευθερία


«Ήταν φόνος τότε και πολύ σκοτάδι. Ήταν τυραννία. Φόρτωνα με πολεμοφόδια από το Καλπάκι και ανέβαινα με τα ζώα, τρεις ώρες δρόμο για να φτάσω στην Γκραμπάλα. Εκεί τα παιδιά. Δρόμοι τότε δεν υπήρχαν. Είχε κρύο και παγωνιά. Έξι ώρες την ημέρα ήμουν στον δρόμο και μετά γύριζα στο σπίτι να φροντίσω τα ζώα και μετά να πλέξω κάλτσες». Είναι η Αθηνά Ντιναλέξη 94 ετών, μια από τις ηρωικές γυναίκες της Πίνδου, την οποία προχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, τίμησε για την προσφορά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Αριστείας της Τιμής.
Το μόνο ερώτημα  που θέτει το ΠΙΝΑΚΙΟ είναι γιατί αυτή η ηρωική γυναίκα έπρεπε να φτάσει στα 94 της έτη για να τιμηθεί;



Φάνης Μαλκίδης: Η αντίσταση των Ελλήνων και των Ελληνίδων συνεχίζεται...

Δείτε την συνέντευξη του Φάνη Μαλκίδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ για το έπος του 1940 και την συμβολή των Θρακών

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Το μήνυμα του πιλότου F16 που συγκίνησε όλους Έλληνες: ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ

 «Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη. Χρόνια πολλά Μακεδονία. Χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για μια ακόμη φορά: Σηκώστε το κεφάλι ψηλά». Αυτό ήταν το μήνυμα του Σμηναγού Σωτήρη Στράλη, του ανθρώπου που με το F16 επιφορτίστηκε την αεροπορική επίδειξη της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκη.
Το μήνυμα




Η επίδειξη

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Οι ανασκαφές και τα νέα στοιχεία στην Αμφίπολη-Τι λένε οι αρχαιολόγοι


Τα σπουδαία ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης ανακοινώθηκαν πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου.
 Το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, υλικό- χρόνος, 2´.10’’-  από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού, στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.
Είναι, ουσιαστικά, υλικό αμοντάριστο, σε συνοχή τα πλάνα, με φυσικούς ήχους, αφαιρώντας τις πολλές ώρες της ενδιάμεσης ανασκαφικής διαδικασίας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η εργοταξιακή μορφή της ανασκαφής δεν επιτρέπει την επεξεργασία του υλικού, σε συνθήκες  studio



Παρουσιάζεται το υλικό, όπως καταγράφεται κατά την ψηφιακή τεκμηρίωση της ανασκαφής.



Επίσης, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από τα τμήματα των φτερών των Σφιγγών. Τα ευρεθέντα τμήματα επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους. 

Η συνοπτική ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δια χειρός Νόρμαν Στόουν

Απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου σήμερα και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία μαζί με τον απογευματινό καφέ να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για το τι συνέβη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Έτσι το Πινάκιο προτείνει το βιβλίο των εκδόσεων Ψυχογιός το οποίο υπογράφει ο Νόρμαν Στόουν και φέρει τον τίτλο: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Το περιεχόμενο
Μετά την ερήμωση και την καταστροφή του Μεγάλου Πολέμου, ο καθένας περίμενε ότι μια ειρήνη διαρκείας θα ήταν το πρώτο μέλημα για τους άρχοντες του κόσμου. Αντί γι’ αυτό, όμως, οι νικητές προτίμησαν να εκδικηθούν και επέβαλαν επαχθείς, προσβλητικούς όρους στις συνθήκες με την ηττημένη Γερμανία. Όπως περιγράφει ο Νόρμαν Στόουν, οι συνέπειες αυτής της στρατηγικής ήταν παραπάνω από ολέθριες. Με τη Συνοπτική Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Στόουν παρουσιάζει με αξιοζήλευτη ακρίβεια την πιο θανάσιμη σύγκρουση στην ανθρώπινη ιστορία και εντοπίζει τα αίτια που την προκάλεσαν μέσα στις στάχτες του Πρώτο Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αδόλφος Χίτλερ εκμεταλλεύτηκε την απελπισία και την απόγνωση του γερμανικού λαού και κατόρθωσε να κερδίσει την τυφλή εμπιστοσύνη της πλειονότητας εξαιτίας των υποσχέσεων που έδωσε για ανάκτηση της γερμανικής ισχύος και αξιοπρέπειας. Με επιτήδειους χειρισμούς, στρίμωξε τους νικητές του Μεγάλου Πολέμου και, εισβάλλοντας στην Πολωνία, τους ανάγκασε να του κηρύξουν τον πόλεμο. Ουσιαστικά, ο Χίτλερ χειραγώγησε τις ευρωπαϊκές παθογένειες, τις εχθρότητες και το μίσος και πυροδότησε ένα μηχανισμό ο οποίος, ενισχυμένος από τις πιο δηλητηριώδεις ρατσιστικές ιδεολογίες και τα πιο εξελιγμένα όπλα μαζικής καταστροφής, οδήγησε σε μιαν ανεπανάληπτη παγκόσμια σύρραξη. Με το κύρος και την αξιοπιστία που τον διακρίνει, ο Νόρμαν Στόουν προσφέρει στους αναγνώστες μια συνοπτική και, ταυτόχρονα, επαρκέστατη εικόνα των αιτίων, της κλιμάκωσης και των ολέθριων συνεπειών της πιο τρομερής σύγκρουσης που γνώρισε η ανθρωπότητα. Η Συνοπτική Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά μιαν ανεκτίμητη συμβολή στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τον εικοστό αιώνα και τον πόλεμο που καθόρισε τα πεπρωμένα της ανθρωπότητας όσο κανένα άλλο.

Έλληνες Χρόνια Πολλά


Δείτε ζωντανά την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Με συσσίτια ζουν εκατοντάδες Τρικαλινοί

Της Χρύσας Ξάνθη

Σε μία εποχή που επικρατεί το προσωπικό όφελος επί του κοινωνικού, ο εθελοντισμός έρχεται για να προσδώσει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες , όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Τόσο ο δήμος Τρικκαίων όσο και πολλές ενορίες δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα για να στηρίξουν άτομα και  οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τι βασικές ανάγκες επιβίωσης γεγονός που καθιστά τα κοινωνικά συσσίτια αναγκαία.

Μνήμες απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης



Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας λίγο πριν από την απελευθέρωση και κατά τις μέρες της εισόδου του ελληνικού στρατού στην πόλη. Τα γεγονότα που έφεραν τη μεγάλη μέρα: την Ανάσταση της πόλης μέσα στο «Πάσχα του φθινοπώρου», τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.
 

Επιμέλεια αφιερώματος
Στέλιος Κούκος

skoukos@makthes.gr
και πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος και οι προς τιμήν του γιορτές των Δημητρίων, τη βυζαντινή εποχή, έφερναν λαούς από τα πέρατα της οικουμένης στη μακεδονική πρωτεύουσα. Σ' αυτό το «Πάσχα του φθινοπώρου» συμμετείχαν επισκέπτες-προσκυνητές και έμποροι απ' όλη τη Βαλκανική, αλλά και από τη Νότια Ρωσία μέχρι την Ισπανία και την Πορτογαλία, ακόμη και Κέλτες!

Καλήμερα από την Πάτμο


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι αληθινοί πρωταγωνιστές της ζωής έχουν όνομα… Therapy dogs

Υιοθέτησαν αδέσποτα σκυλιά και τα εκπαίδευσαν για να θεραπεύουν παιδάκια με αναπηρίες  


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Η φράση «άξιοι συγχαρητηρίων» στέκει πολύ λίγη και  πολύ μικρή για να αποδώσει την περίπτωση τους. Πριν σας τους παρουσιάσω θα σας πω (ή αν προτιμάτε θα σας γράψω) τι ακριβώς κάνουν και μάλιστα εθελοντικά. 
Υιοθέτησαν αδέσποτα σκυλιά και στην συνέχεια τα εκπαίδευσαν για να ασκούν αυτά  θεραπευτικές δράσεις για άτομα (και κυρίως παιδιά) ΑμεΑ.
Ο λόγος για τα μέλη της ομάδας  «therapy dogs».

Μήλος: Η θέα από το κάστρο "πειραγμένη" από το instagram

Μια Κυριακάτικη Καλημέρα από το λιμάνι της Σκιάθου


Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Δήμητρα Βρακατσέλη: Πως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια πριν τον ύπνο διαταράσσουν την συμπεριφορά των παιδιών μας

Την θέση των παραμυθιών έχουν πάρει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Οι απόψεις πολλές. Υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν πως τα βιντεοπαιχνίδια φράζουν την παιδική φαντασία και άλλοι που τα επικροτούν.
Ωστόσο μια έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει ποιες είναι οι επιπτώσεις της χρήσης των βιντεοπαιχνιδιών κατά τις βραδινές ώρες και ιδίως πριν από τον νυχτερινό ύπνο. Οι επιστήμονες τονίζουν πως τα παιχνίδια αυτά  επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου τους, αλλά και την απόδοσή τους την επόμενη ημέρα.
Η λογοθεραπεύτρια Δήμητρα Βρακατσέλη μας αναλύει την δική της άποψη.

Πάρτε μια γεύση από το προ πυλών PRO 2015

Με αγωνία μεγάλη οι Έλληνες φαν του Pro περιμένουν την νέα έκδοση του ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου που έχει γράψει την δική του ιστορία έχοντας στον κόσμο εκατομμύρια θαυμαστές. Πάρτε μια γεύση για το τι να περιμένετε στα βίντεο που ακολουθούν: 

Η αγκαλιά του Ομπάμα στην νοσοκόμα που ανάρρωσε από τον Έμπολα

Με μια σφιχτή αγκαλιά στη νοσοκόμα Νίνα Φαμ που ανάρρωσε από τον Έμπολα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θέλησε να στείλει το μήνυμα στους Αμερικανούς ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού είναι διαχειρίσιμος...

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Δείτε το σκίτσο του Ρομπέρτο...


Τον ταλαντούχο σκιτσογράφο Σπύρο Μουρατίδη "επηρέασε" με την απόδοση του ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Ρομπέρτο μετά από τις φοβερές και σημαντικές επεμβάσεις του στον αγώνα που η ομάδα των Πειραιωτών επιβλήθηκε σε βάρος της Γιουβέντους με 1-0. Δείτε το σκίτσο του Σπύρου Μουρατίδη...αφού σύμφωνα με αυτό ο πορτέριο των ερυθρολεύκων έπιανε πουλιά στον αέρα...! 

Δείτε που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία το Σάββατο ανά ώρα



Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου που παρουσιάζεται από το enikos.gr

Σάββατο: Κακοκαιρία στα βόρεια και ανατολικά με κατα διαστήματα έντονες βροχές. Σφοδροί άνεμοι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο που δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 10 μποφόρ, χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειοανατολικής Ελλάδας. Αποφύγετε δραστηριότητες σε θάλασσα και ακτές. Προσοχή: Ο κίνδυνος πλημμυρών καθώς και αύξησης της στάθμης χειμάρρων και ποταμών είναι μεγάλος. Μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από μεγάλα δέντρα - αποφεύγετε τη διέλευση κάτω από αυτά. 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την καταιγίδα - Και λεωφορείο παρασύρθηκε...(βίντεο)


Σοβαρά προβλήματα, λόγω της καταιγίδας, σημειώθηκαν στην Αττική. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 1.700 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα. Οι περιοχές που «χτύπησε» η καταιγίδα ήταν ο Πειραιάς, η Νίκαια, το Κερατσίνι και η Δυτική Αττική.
Δείτε το ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το Star:

ΒΙΝΤΕΟ-Εικόνες βιβλικής καταστροφής από την... από Enikos_gr

Τι είπε η Δούρου για τις καταστροφές

Στην περιοχή της Νίκαιας βρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να δει το μέγεθος της καταστροφής που σημειώθηκε στην περιοχή. Η κ. Δούρου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα ξαναδούμε παρόμοιες εικόνες, ενώ ευχαρίστησε τους άνδρες της πυροσβεστικής για την βοήθεια τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Θρίλερ σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον (βίντεο)



Μάχη δίνουν αυτήν την ώρα οι πυροσβέστες προκειμένου απαντλήσουν τα νερά που έχουν γεμίσει υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην οδό Θηβών και Πατρόκλου, στο Ίλιον.
Το ύψος του νερού έφτασε ακόμη και τα 10 μέτρα με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα ωστόσο όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική τελικά δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Δείτε το βίντεο του MEGA

enikos.gr->Πλημμύρισε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ... από Enikos_gr

Ανδρέας Παχατουρίδης: Άνοιξαν οι Ουρανοί

«Στο Περιστέρι έχουν πλημμυρίσει σπίτια, εκκλησίες και μαγαζιά…»

Από την πρώτη στιγμή της Θεομηνίας (και) στο Περιστέρι ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και το επιτελείο του βρίσκονται παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης για να στηρίξουν και να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους. Σε δήλωση που έκανε πριν λίγα λεπτά (στο enikos.gr) ο κ. Παχατουρίδης τόνισε πως στην πόλη του Περιστερίου έχουν πλημμυρίσει σπίτια, εκκλησίες και μαγαζιά. Υπογράμμισε πως…Άνοιξαν οι Ουρανοί!


Ακούστε την δήλωση του στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί:

Ακούστε την δήλωση του στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί:

Ασύλληπτες εικόνες καταστροφής από την βροχή και στην Νίκαια! Δρόμοι-χείμαρροι "κατάπιναν" τα πάντα στο διάβα τους

Πάνω στα αυτοκίνητα ανέβηκαν πολίτες για να σωθούν από το ποτάμι των νερών της βροχής σε Περιστέρι, Ίλιον, Νίκαια - Από την ισχυρή βροχή παρασύρθηκαν άνθρωποι και αυτοκίνητα, εγκλωβίστηκαν οδηγοί και έκλεισαν δρόμοι.
Η κατακλυσμιαία βροχή προκαλεί χάος στην Αθηνα. Από περίπου τις 15:30 το μεσημέρι το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τα δυτικά προάστια προκαλεί ακόμη και μέχρι αυτή την ώρα τεράστια προβλήματα. .

Πλημμύρισαν στο Περιστέρι τα προβλήματα

Σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως στο Περιστέρι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Οι φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί δείχνουν το βαθμό της ξαφνικής μικρής νεροποντής. Μέσα σε λίγα λεπτά ο δρόμος που  οδηγεί από τον Άγιο Αντώνη προς το Μπουρνάζι μετατράπηκε σε χείμαρρος.

Βροχερή (και ίσως και ρομαντική) η Παρασκευή

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα για την Euroleague περιλαμβάνεται στις σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Βίκυ Κάουλα: Το σύστημα δεν θέλει τα παιδιά να διαβάσουν βιβλία που θα τα αφυπνίσουν

Η Βίκυ Κάουλα είναι μια από τις δύο ιδιοκτήτριες των εκδόσεων Ιβίσκος. Οι εκδόσεις αυτές μπορεί να μετρούν λίγο χρόνο στα ράφια των βιβλιοπωλείων αλλά οι τίτλοι τους είναι ένας προς ένας προσεγμένοι και ξεχωριστοί.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ 

 Η ίδια  αποκαλύπτει τα  επιχειρηματικά μυστικά της στην εκπομπή mind-attack του idradio.gr και εξηγεί γιατί οι εκδόσεις Ιβίσκος γνωρίζουν επιτυχία και κερδίζουν ολοένα και περισσότερους αναγνώστες. Δεν δίστασε να μου πει για την φιλοσοφία της εκδοτικής εταιρείας αλλά και γιατί η παραγωγή τίτλων είναι μικρή.  Υπογράμμισε πως με την ενιαία τιμή βιβλίων επιβάλλουν το θάνατο στους μικρούς εκδοτικούς αλλά και στα συνοικιακά μικρά βιβλιοπωλεία.
Στην συνέχεια της συζήτησης μας αναφέρθηκε και στο αν διαβάζουν βιβλία οι Έλληνες και πως η κρίση επηρεάζει την αναγνωσιμότητα, αλλά και γιατί το ελληνικό κράτος δεν επενδύει στην Παιδεία προσφέροντας στα παιδιά του, στις επόμενες γενεές δηλαδή ποιοτικά και ωφέλιμα αναγνώσματα.
Η κουβέντα στην συνέχεια στράφηκε στην συμβουλευτική καθώς η Βίκυ Κάουλα είναι και  Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων, Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωση - Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου-  Life & Business Coach και τονίζει πως η κρίση δημιουργεί απίστευτη πίεση σε όλους μας με αποτέλεσμα πολλές φορές να ανατρέπονται οι ισορροπίες.

Η πραγματική δήλωση της Αλαμουντίν για τα Μάρμαρα



























Δια χειρός Σπύρου Μουρατίδη

Μια βροχερή καλημέρα...


Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Στην κορυφή των Θεών ο Νίκος Μάνεσης



Μετά την Μήλο και τις Κυκλάδας και την ακριτική Σύμη ο Νίκος Μάνεσης θα μας καλησπερίσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα από την πιο ψηλή κορυφή της Ελλάδας τον Μύτικα.
Το τρίτο οδοιπορικό της εκπομπής μας οδηγεί στην Ελασσόνα. Στόχος η κατάκτηση του Μύτικα του Ολύμπου, της υψηλότερης κορυφής της χώρας. Θα το επιτρέψουν οι… Θεοί ;

Καρυπίδης: Προτεραιότητα η Πανεπιστημιούπολη Δυτικής Μακεδονίας

Δεν τίθεται θέμα Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας. Ό,τι έχει προγραμματιστεί θα υλοποιηθεί» δήλωσε κατηγορηματικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο όλα τα σενάρια του τελευταίου διαστήματος για την εξέλιξη του έργου της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας.
«Έχουμε μεγάλη ανηφόρα μπροστά μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε τον κατήφορο που κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καρυπίδης ξεκαθάρισε πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο σύνολό του, αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή, κάνοντας επίσης ιδιαίτερη αναφορά στις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της μελέτης του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας στο κτίριο της «Αγίας Όλγας», επισημαίνοντας δε πως το όλο ζήτημα του Πανεπιστημίου είναι πολιτικό.

Πως αποκωδικοποίησε ο Χατζημαρκάκης το "σκληρό μήνυμα" των αγορών



Ο πρώην Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης έκανε σήμερα την παρακάτω δήλωση:
«H χώρα μας βρίσκεται αυτό το διάστημα σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Το “σκληρό μήνυμα” των αγορών πριν λίγες μέρες χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου και μας έδειξε ανάγλυφα τι μπορεί να συμβεί στην χώρα μας και στην ελληνική κοινωνία, αν πάρουμε λάθος δρόμο.
Αυτή την περίοδο στην Ευρώπη διαμορφώνεται ένας νέος ιστορικός συμβιβασμός των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την καταπολέμηση της λιτότητας και την δημιουργία ενός νέου δρόμου ανάπτυξης. Στην Ελλάδα, οι φιλοευρωπαϊκές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη το μέλλον της χώρας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, για τη μετάβαση από την κρίση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία.  
Το οφείλουμε στους ανθρώπους της μεσαίας παραγωγικής τάξης αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, για τις τεράστιες θυσίες που έκαναν και δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Ήρθε η ώρα για να συμπορευθούμε με κεντρικό στόχο για τα επόμενα χρόνια, ένα κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, σύγχρονο, ευέλικτο που θα στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές του ομάδες, θα χαρακτηρίζεται από την αρχή της αλληλεγγύης και παράλληλα θα προσφέρει ευκαιρίες ζωής και δημιουργίας, χωρίς αποκλεισμούς, αποκαθιστώντας το αίσθημα αξιοπρέπειας και περηφάνιας των Ελλήνων πολιτών.

Καλημέρα από την μαγευτική Κρήτη






Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Τροχαίο στην Πειραιώς με τραυματία αστυνομικό


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πειραιώς λίγο μετά τις 13:00 με τραυματία έναν άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός μοτιοσυκλετιστής κατευθυνόταν προς την Ομόνοια. Στο ύψος της Σοφοκλέους ένας οδηγός ταξί έκανε  αριστερή στροφή προκειμένου να βγει στο Μεταξουργείο. Όμως το φτερό από το ταξί βρήκε στην πίσω ρόδα του δικυκλιστή αστυνομικού με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής και εκείνος να εκτιναχθεί κυριολεκτικά στο απέναντι πεζοδρόμιο, ακριβώς στην πόρτα του υπουργείου εργασίας. 

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά δεκάδες αστυνομικοί είχαν σπεύσει το σημείο του ατυχήματος, ενώ ένα λεπτό αργότερα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ πετούσε πάνω από το τόπο του συμβάντος. Ο οδηγός του ταξί συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Το ασθενοφόρο έφθασε μισή ώρα από το συμβάν.