Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Το μπιλιάρδο

Του Αλέξη Γούδα


Να πως η ανθρώπινη ευρεσιτεχνία αντανακλά τη ζωή...Είσαι μεταμορφωμένος σε άσπρη, μικρή μπάλα.Καλείσαι να συγκρουστείς με άλλες διαφόρων χρωμάτων και αν καταφέρεις να τις εξουδετερώσεις ,έρχεσαι αντιμέτωπος με τον τελικό στόχο τον τελικό προορισμό σου...τη μαύρη μπάλα.Κι ενώ όλα φαινομενικά είναι στο χέρι σου μια σειρά από αντιξοότητες στέκονται εμπόδιο: οι αγωνίες σου και τα ερωτήματά σου προσκρούουν σε τοίχο, αστάθμητοι παράγοντες αποπροσανατολίζουν την πυξίδα σου,τρίτα πρόσωπα υψώνουν ανάστημα μπρος στις επιδιώξεις σου,περίεργες συνομωσίες σου κρύβουν τη θέα προς το αύριο,φάλτσοι χρησμοί υπονομεύουν τα όνειρά σου .Κι όμως οφείλεις να αντισταθείς ,να ανατρέψεις τα δεδομένα  και μετά από κάθε εξουδετέρωση να οργανώσεις την επόμενή σου κίνηση...ο γκρεμός καραδοκεί...

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

6ος Πανελλήνιος ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός


Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 διοργανώνει μια εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Ο 6ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός θα πραγματοποιηθεί σε 45 πόλεις της Ελλάδας.
Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 – 7 Αυγούστου.
Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»
Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για έκτη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μανούλες θηλάζουσες, μανούλες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μανούλες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!
Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!
Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00

Μαγική αναμένεται η πρεμιέρα του Room 63 στην Θεσσαλονίκη





Η Αλεξία Αϊβάζη ανάμεσα στην ομάδα των καλλιτεχνών

Αντίστροφα μετρούν οι Θεσσαλονικείς -λάτρεις της διασκέδασης- τις τελευταίες ώρες καθώς αναμένεται η πρεμιέρα του Room63 SK STAGE.
Η παρέα που θα ταξιδέψει τους θαμώνες με τις ερμηνείες της αποτελείται από την Αλεξία Αϊβάζη, τον Πέτρο Ιακωβίδη, την  Έλενα Τζαβαρα,τον Χρήστος Ανδριανος και τον dj Ανέστης Μενεξες.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Περιπλάνηση για 60' στην Ελλάδα




Επιτέλους…η εκπομπή που μας ταξιδεύει στην πιο συγκλονιστική χώρα του κόσμου, την Ελλάδα μας, κάνει πρεμιέρα απόψε μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα.
Με πλοηγό τον Νίκο Μάνεση θα χαρτογραφήσουμε προορισμούς, θα γνωρίσουμε κατοίκους που είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας και κρατούν όρθια την περιφέρεια.
Κόντρα στην γκρίζα καθημερινότητα η τηλεόραση γίνεται παράθυρο και φέρνει αέρα από Ελλάδα.
Απόψε το βράδυ λοιπόν πατώντας τον διακόπτη θα μεταφερθούμε στους Παξούς.

Φωτογραφία από τον μικρόκοσμο...!

Μια σφήκα την στιγμή που "γραπώνει" μια σταγόνα νερού...


























Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

«Η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα- Η μάχη των οχυρών»

Την γερμανική εισβολή στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941 και το έπος της μάχης των οχυρών παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με το Χρίστο Βασιλόπουλο.
H εκπομπή παρουσιάζει όλο το δραματικό παρασκήνιο της επίθεσης, τον διπλωματικό πόλεμο και την στάση των Βαλκάνιων γειτόνων μας, όταν ο Χίτλερ τους ζήτησε να επιτρέψουν στο στρατό του να περάσει χωρίς με αντάλλαγμα τη Θεσσαλονίκη και τον Έβρο.
Η έρευνα επικεντρώνεται στην ηρωική άμυνα του ελληνικού στρατού στην περίφημη «γραμμή Μεταξά» στη Μακεδονία και τις αιματηρές μάχες στα οχυρά, που άντεξαν στην τρομακτική δύναμη πυρός της Βέρμαχτ.
Η οχυρωματική γραμμή εκτείνεται από τις Σέρρες μέχρι την Κομοτηνή και αποτελείται από 21 αυτόνομα οχυρά, τα οποία συνδέονταν μεταξύ τους με υπόγειες στοές.
Η «Μηχανή του Χρόνου» βρέθηκε μέσα στις περίφημες στοές του Οχυρού Ρούπελ, μίλησε με αξιωματικούς, ερευνητές, ιστορικούς, καθώς και με συγγενικά πρόσωπα μαχητών για το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς.
Η Γερμανική επίθεση με τον κωδικό «Μαρίτα» εναντίον της Ελλάδας ξεκίνησε Κυριακή 6 Απριλίου του1941.
Η εκπομπή φωτίζει την ξεχωριστή ιστορία λοχία τον Δημήτρη Ίτσιου που αμύνθηκε μέχρι τέλους, αφού εξάντλησε και τις 33.000 σφαίρες που είχε στο πυροβολείο του.
Περιγράφει τις δραματικές ώρες της πυροβολαρχίας του Κυριακίδη που αρνήθηκε να σταματήσει να ρίχνει βολές αποκαλύπτοντας τη θέση του, ώστε να μην αφήσει αβοήθητους τους στρατιώτες των οχυρών που έκαναν επιθέσεις εφ΄ όπλου λόγχη.
Η ιστορία της κατάρριψης των περίφημων αεροπλάνων Στούκας από τον στρατιώτη Σεραφείμ Καραβασίλη, είναι σπάνια και μαζί με άλλες «ζωντανεύουν» τις κρίσιμες ώρες της γερμανικής μέσα από σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες βετεράνων. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την εκπομπή Μηχανή του Χρόνου

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου!


Στην εποχή μας, οι άνθρωποι αξιολογούνται όλο και συχνότερα βάσει της εμφάνισής τους, παρά της προσωπικής τους αξίας και των δυνατοτήτων τους, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν τα πάντα µε την εµφάνισή τους.
Εξάλλου, η κοινωνία έχει συνδέσει την ομορφιά με την επιτυχία και την καταξίωση σε πολλούς τομείς της ζωής (π.χ. επάγγελμα, προσωπική ζωή κ.ά.), θεώρηση που ενισχύεται και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ο Θρόνος και η ευχή



Άλλη μια στιγμή που η Ντίνα Παπαγεωργίου «πάγωσε» τον χρόνο στην Καστοριά και την «κρέμασε» στην «Γυρολιμνιά» αποτέλεσε αφορμή για να γράψω κάτι λίγο πιο λυρικό σε σχέση με την πεζή δημοσιογραφία

Κείμενο: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Φωτογραφία: Ντίνα Παπαγεωργίου από την Γυρολιμνιά 

Ά
δειος ο θρόνος, κρύος, μουντός στέκει μόνος του στην άκρη της λίμνης...Απρόσιτος για όλους αφού είναι φτιαγμένος μόνο για σένα.  Σε καρτερεί εδώ και πολλούς Χειμώνες. Άντεξε την βροχή, ξεθώριασε από τον ήλιο, πάγωσε από το χιόνι μα ποτέ δεν λύγισε, ποτέ δεν άφησε άλλη να κάτσει. Πιστός στον σιωπηλό του όρκο, πως σου ανήκει για πάντα. 
Εσύ ποτέ δεν φάνηκες όμως και εκείνος μεθούσε από τον καημό του, την στεναχώρια του. 
Μια φωτογραφία παλιά σκισμένη από τον αέρα ήταν κρυμμένη ανάμεσα στα ταλαιπωρημένα του ξύλα ήταν αυτή που τον έκανε να αδημονεί...την μορφή σου. Άγγιζε το χαρτί και ένιωθε να καίγονται τα σωθικά του. Η φωτογραφία ήταν η δική σου. Πληγωνόταν κάθε μέρα που σε έβλεπε και δεν σε είχε μα εκείνη (σ.σ η παλιά φωτογραφία) ήταν το αποκούμπι του, η ελπίδα του, η πίστη του στο πιο όμορφο του όνειρο. 
Απέναντι του φύτρωσε το λουλούδι των ευχών, το λουλούδι που φυσάς τα πέταλα του και εκείνα με την βοήθεια της νεράιδας ταξίδευαν ως την άλλη άκρη της ευχής σου. Όταν το αντίκρισε λοιπόν η ψυχή του δάκρυσε από χαρά, όμως η λήθη σου και η χρόνια ακινησία του, είχαν σκουριάσει τα πόδια του και δεν έφτανε να φυσήξει την ευχή του... Κατηγορούμενος από τους Θεούς που δεν τους παραχώρησε την θέση του, υπομένει την τιμωρία του αναμένοντας την κάθαρση του...και αυτή δεν είναι άλλη από την δικιά σου παρουσία Πριγκίπισσα!


Απόλυτα επιτυχημένο το 9ο Art4More


Ξεφυλλίζοντας πλέον το άλμπουμ της ιστορίας του πολιτισμού με παρανομαστή την ψυχική υγεία θα σταθεί κάποιος στο 9ο Art4More το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σαββατοκύριακο 10&11 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Impact Hub Athens.

Το πρωινό φιλί της μάνας


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η οικογένεια Κοϊμτζή “χαρτογραφεί” τον κόσμο επί 3 γενεές

Ο Μιχάλης Κοϊμτζής σε ασκήσεις επί...χάρτου
Χαρτογραφούν τον κόσμο όλο εδώ και 3 γενεές. Ο λόγος για την οικογένεια Κοϊμτζή η οποία από το 1951 με ορμητήριο της την οδό Σαρρή στου Ψυρρή ιχνηλατεί και αποτυπώνει σε χάρτες και υδρογείους σύνορα και λαούς. Σήμερα στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκεται ο Μιχάλης Κοϊμτζής εγγονός του πρώτου ανθρώπου που έφτιαξε τον πρώτο μικροσκοπικό κόσμο σε μια μεταλλική σφαίρα πριν από 64 χρόνια. Από τότε άλλαξαν πολλά, βασικά άλλαξε ο κόσμος όλος και μάλιστα πολλαπλές φορές. Ο νεαρός ο οποίος σπούδασε στην Σκωτία γύρισε στην Ελλάδα για να προσδώσει μια άλλη διάσταση στην παράδοση της οικογενείας του. Ο ίδιος μιλά στο Πινάκιο για τις χαρτογραφήσεις, για την πρώτη υδρόγειο σφαίρα, για τα σύνορα, για την ονομασία των Σκοπίων ως “Μακεδονία” στα σχολικά βιβλία αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει πως θα ήθελε να είναι ο κόσμος που αποτυπώνει καθημερινά. Τι θα άλλαζε; Στο πλευρό του νεαρού ο πατέρας του και η μητέρα του που στηρίζουν το κάθε του βήμα, σαν άλλοι άξονες του δικού του μικροκόσμου...


Συνέντευξη - Φωτογραφίες :Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος για το Πινάκιο


Μετράτε περισσότερο από μισό αιώνα παρουσίας, μισό αιώνα "χαρτογραφείτε" τον κόσμο. Τι άλλαξε από τότε;
Εδώ και 64 χρόνια "χαρτογραφούν" τον κόσμο

"Πολλά άλλαξαν από τότε. Πρώτα απ' όλα άλλαξαν πολλές φορές τα σύνορα των κρατών. Άλλαξε η αγοραστική δύναμη της Ελλάδας. Ο τρόπος παραγωγής".

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ναταλία Καπατσούλια: Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στα σχολικά βιβλία



Ενσαρκώνοντας την φαντασία της πάνω σε κείμενα και προσθέτοντας έντονα χρώματα παραδίδει την γνώση σε ένα μαγικό περιτύλιγμα για τα μικρά παιδιά, όταν αυτά εισέρχονται για πρώτη φορά στον κόσμο της λογοτεχνίας.
Ο λόγος για την Ναταλία Καπατσούλια η οποία μιλά στο Πινάκιο για τις εικονογραφήσεις της με αφορμή το τελευταίο της έργο «Η αντίσταση των Ελλήνων» που έχει γράψει ο Φίλιππος Μανδηλαράς που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Η κα. Καπατσούλια κάνει λόγο για τα σχολικά βιβλία και για την νοοτροπία που περιέχουν η οποία πολλές φορές είναι αποτρεπτική στο να λειτουργήσουν ως διαδραστικά εγχειρίδια γνώσης.
Επίσης μιλά για την δύναμη της εικόνας και πως αυτή ανεβάζει τον πήχη, άλλωστε υποστηρίζει πως «η εικόνα γεννιέται από τα λόγια και τα λόγια υπηρετεί».

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο



Μέσα από τις εικόνες σας τα παιδιά ταξιδεύουν σε άλλες διαστάσεις. Αυτό σας χαροποιεί;

«Ναι, βέβαια. Πρώτα-πρώτα οι εικόνες είναι ένα ταξίδι σε μια άλλη διάσταση για μένα την ίδια.
Αν αυτό νιώθουν και τα παιδιά, θα πει ότι οι εικόνες λειτουργούν».

Όταν το μοντέλο "κλέβει" το ρόλο του φωτογράφου


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η AddArt παρουσιάζει το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF)



 Το 1ο Thessaloniki Animation Festival (TAF) πραγματοποιείται από την AddArt, στον Κινηματογράφο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη με προβολές animation από όλο τον κόσμο, από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου 2015, υπο την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

Because of... Ελένη Αλεξανδρή - Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι

Με την φωνή της "έντυσε" το φεστιβάλ ψυχικής υγείας και πολιτισμού Art4More και παρέσυρε σε άλλες εποχές, πιο ρομαντικές, πιο νοσταλγικές τους παρευρισκόμενους.
Ο λόγος; Μα για την υπέρλαμπρη και πάντα χαμογελαστή Ελένη Αλεξανδρή.
Η ίδια και το group της -Δημήτρης Μαρμαρινός (φωνή και κιθάραΑλέξανδρος Ανδρέϊτς (στο μπάσοκαι Μανώλης Τόμπρος (στα κρουστά/ντραμς- παρέσυραν τους πάντες  σε  ένα μουσικό ταξίδι στα 70's, 80's, 90's... 

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πύργοι - Βαβέλ προσπαθούν να γατζωθούν από τον ουρανό


Το ανυπότακτο πάθος

 Πάθος μια λέξη που κοσμεί τα λεξικά, δεν βγαίνει ποτέ από αυτά και στοιχειώνεται μέσα σε μελάνια και σελίδες κολλημένες από το χρόνο.  Καταδικασμένο να ζει στην ξέρα της ανάγνωσης καθώς κανείς δεν βουτά στην αχανή μαγεία του. Ρώτησα μια φίλη τι της λείπει από τους έρωτες της ζωής της... Πάθος είπε μονομιάς... Το συναίσθημα που υπερισχύει της λογικής θα μπορούσε να το μεταφράσει κανείς. Αλήθεια όμως πως μπορεί κάποιος να νιώσει τον έρωτα αν δεν υπερνικήσει την λογική του...

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπολου

Ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη πλαισίωσε τον έρωτα με την φράση Έρως ανήκατε μάχαν .. Όμως πως μπορεί να νικήσει ο έρως όταν ο στρατηγός του, που ακούει στο όνομα Πάθος είναι ανυπότακτος. Πως θα επιβληθεί των αισθήσεων και θα κυριαρχήσει στη ζωή όταν η λογική είναι έτοιμη να τον υποτάξει.
Από την άλλη όμως κανείς δεν αναρωτήθηκε για το Πάθος είναι ανυπότακτο... Η απάντηση κρύβεται στην δική μας την δειλία που δεν κυνηγάμε τις επιθυμίες του υποσυνειδήτου μας, μέχρι την άκρη του ονείρου μας...Εμείς φταίμε που οι έρωτες μας χάνουν στα πεδία της μάχης!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Φίλιππος Μανδηλαράς: Τα παιδιά μαθαίνουν την Ιστορία μέσα από μεμονωμένα ιστορικά γεγονότα



Έχει ενσαρκώσει την Ιστορία  μέσα από τα βιβλία του ώστε αυτή να είναι κατανοητή στα παιδιά.
Ο λόγος για τον Φίλιππο Μανδηλαρά ο οποίος υπογράφει την σειρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος «Η πρώτη μου Ιστορία». «Το Έπος του 40» και η «Αντίσταση των Ελλήνων» είναι τα δύο του τελευταία έργα και με αφορμή αυτά μιλά στο Πινάκιο.
Τα θέματα που θέτονται επί τάπητος είναι πως τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να αποδίδονται στα παιδιά, για τον τρόπο που διδάσκεται η Ιστορία στα σχολειά, αλλά και πως αυτή μπορεί να γίνει πιο ελκυστική…


Συνέντευξη: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος για το Πινάκιο


Από το τελευταίο σας βιβλίο «Η Αντίσταση των Ελλήνων»  φαίνεται ότι μικροί (αλλά και μεγάλοι) αναγνώστες μπορούν να μάθουν τι συνέβη κατά την διάρκεια της αντίστασης των Ελλήνων κατά του γερμανικού ζυγού. Πόσο δύσκολο ήταν να φιλτραριστούν τα γεγονότα και να αποδοθούν με τρόπο απλό;

«Σκοπός μου δεν είναι να «μάθω» στους αναγνώστες τα γεγονότα (κάτι το οποίο δεν είναι αρμοδιότητά μου, άλλωστε), αλλά να δώσω το πλαίσιο πάνω στο οποίο να μπορέσει να κινηθεί ο ενημερωμένος γονιός και ο εκπαιδευτικός ώστε να παρουσιάσει τα γεγονότα ανάλογα με την ηλικία και τις γνώσεις του παιδιού στο οποίο απευθύνεται. Όσο για το φιλτράρισμα των γεγονότων, είναι ίσως το δυσκολότερο σημείο της δημιουργίας του βιβλίου, το σημείο στο οποίο θα πρέπει να αποφασίσω τι μπορεί και τι δεν μπορεί να αντιληφθεί ο ανήλικος αναγνώστης. Αυτός είναι και ο λόγος που η «Αντίσταση των Ελλήνων» έγινε σε δύο εκδοχές, από τις οποίες, τελικά, πρόκρινα αυτή που κρατάτε στα χέρια σας».

Αλεξία Αϊβάζη: Η καλλονή που φωτογραφίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό


Η καλλονή Θεσσαλονικιά Αλεξία Αϊβάζη

Τι συμβαίνει όταν μια καλλονή αφήνεται στην τέχνη της φωτογραφίας; Και όταν όλο αυτό έχει καλλιτεχνικό παρανομαστή τότε το αποτέλεσμα είναι ονειρικό. Ο λόγος για την Αλεξία Αϊβάζη (η οποία είναι τραγουδίστρια αλλά και ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου ομορφιάς B.You). Η Αλεξία φωτογραφήθηκε και έδωσε μια άλλη διάσταση στην οπτική μας. Μάλιστα γράφει και στον «φακό». 

Η ομορφιά της ζωής ποτέ δεν...καθηλώνεται!

Στιγμιότυπο από την εβδομάδα νέων σχεδιαστών στην Μοσχά

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός...στις 22 Οκτωβρίου



Θεσσαλονίκη 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος (Έλληνας της Πόλης), συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει στην Κωνσταντινούπολη, την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα το γαμπρό του. Έτσι ενώ  ο Μάχος πηγαίνει στην Πόλη για να κάνει μασάζ και θεραπείες στο πονεμένο χέρι του, ο Κλέαρχος συμφωνεί με τη σύζυγο του Μαρίνα, να τον ακολουθήσει  κρυφά μήπως και έχει ερωμένη. Όμως ένα γύρισμα της τύχης θα φέρει  την Μαρίνα, μαζί με την κόρη τους στην Πόλη με …απρόσμενα αποτελέσματα.

Αγαπημένοι ήρωες που εκσυγχρονίστηκαν και έγιναν πρόσωπα της σημερινής πραγματικότητας σε μια αστεία και δροσερή κωμωδία.
Μέρος των γυρισμάτων της Ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Κακοποίηση αλόγων: Όταν η θηλιά διαδέχεται το σαμάρι

του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου για το περιοδικό Natura nrg
*Οι φωτογραφίες διατέθηκαν προς χρήση από τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών

Αιμιλία Κυριακού: Τα άλογα είναι πολύ έξυπνα και συναισθηματικά ζώα. Αν δεθεί κάποιος μαζί τους και κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους ακόμη και με το βλέμμα.
Ο Όμηρος στην Ιλιάδα «σκαρφίστηκε» το Δούρειο Ίππο για να μπορέσουν οι Έλληνες να μπουν στην Τροία και να την αλώσουν. Αρκετούς αιώνες αργότερα, ο Μέγας Αλέξανδρος εξημέρωνε το Βουκεφάλα δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο στους γύρω του ότι η δύναμη του ηγέτη περνά πρώτα από την καρδιά. Είναι δεκάδες τα παραδείγματα που αποτελούν σταθμό στην ιστορία, στα οποία ο ρόλος των αλόγων στις μεγάλες στιγμές ήταν καθοριστικός, αφού με τους ανθρώπους τα δένει μια χημεία που δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά.
Ωστόσο, αιώνες αργότερα, οι άνθρωποι όχι μόνο παραμερίσαμε τα άλογα, αλλά και ο τρόπος συμπεριφοράς μας προς αυτά άλλαξε ριζικά. Βασανιστήρια, επίπονοι θάνατοι και μορφές κακοποίησης που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με λέξεις. Αυτή η βάναυση συμπεριφορά των ανθρώπων ήταν και ο λόγος για να ιδρυθεί πριν από τρία χρόνια ο πρώτος και μοναδικός -μέχρι στιγμής- Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, όπου φιλοξενούνται και περιθάλπονται κακοποιημένα άλογα, μουλάρια και γαϊδούρια.
Η Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών κ. Αιμιλία Κυριακού μιλά στη Νatura nrg, σκιαγραφώντας περιστατικά που δεν τα χωρά ανθρώπου νους…
Μας μιλά για το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πριν από μερικά χρόνια με τη χρήση αλογίσιου κρέατος σε προϊόντα αλλαντικών, για εκατοντάδες περιπτώσεις βάναυσης κακοποίησης που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, αλλά και για τη θεραπευτική ιππασία…

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Τατιάνα Σταθακάρου: Η blogger παιδαγωγός που ονειρεύεται έναν πολύχρωμο παραμυθένιο κόσμο

Η παιδαγωγός- blogger Τατιάνα Σταθακάρου
Η πρώτη μας αγάπη είναι και παντοτινή. Ένα ρητό που φαίνεται να είναι κανόνας της ζωής μας. Κάθε πρώτη φορά, μοναδική και κλειδώνεται αυτομάτως στο σεντούκι του νου και του υποσυνειδήτου μας αν προτιμάτε. Σίγουρα κανείς μας δεν πρόκειται να ξεχάσει την πρώτη του επαφή με τον κόσμο του σχολείου. Κανείς μας δεν θα ξεχάσει την πρώτη δασκάλα μας, που αυτή μας επιβράβευσε στην πρώτη ζωγραφιά μας, αυτή μας επανέφερε στην τάξη στο πρώτο μας παράπτωμα, αυτή ήταν που μας ένταξε ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Και επειδή η γοητεία της ζωής είναι οι κύκλοι όλα τα παραπάνω περνάνε από το νου μας όταν από το ρόλο του γονιού ζούμε τις αγωνίες του παιδιού μας. Εκεί αντιλαμβανόμαστε το πόσο σημαντική είναι η αρχή και ποια η ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν το Πινάκιο σας παρουσιάζει μια βρεφονηπιοκόμο που παράλληλα bloggαρει όταν δεν βρίσκεται με τα παιδιά της. Είναι τέτοιο το πάθος της για αυτά που το blog της έχει να κάνει με παιδαγωγικά θέματα. Ο λόγος για την Τατιάνα Σταθακάρου η οποία μας μιλά για την μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από τα παιδιά, για τις συμβουλές που δίνει σε γονείς αναγνώστες του blog της, αλλά και πως ονειρεύεται τον κόσμο... Με μια δόση παραμυθιού που όλα είναι πιθανά και ταυτόχρονα να πλημμυρίζεται από έντονα χρώματα.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Τατιάνα Σταθακάρου είσαι βρεφονηπιοκόμος και blogger…συστήσου μας. Τι κάνεις; Ποια είσαι και ποιο είναι το blog σου;


Γειά σας,γειά σας και χαρά σας.Ονομάζομαι Τατιάνα Σταθακάρου και
Είμαι καλά.Πολύ καλά. Γεννήθηκα 22/07/1992 και μένω στην Αθήνα.Δουλεύω στα Εκπαιδευτήρια Χουρδάκη στο Παλαιό Φάληρο και βρίσκομαι στο χώρο της εκπαίδευσης από το 2011.Έχω τελειώσει Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης και τώρα αρχίζω την ειδίκευση μου στην Παιδοψυχολογία.Το blog μου είναι το eimainipiagwgos.blogspot.gr

Βουτώντας…σε μια μικρογραφία

Από άσκηση επίδειξης αλεξιπτωτιστών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ - Φωτογραφία από τον ουρανό του Σαν Φρανσίσκο

World Party και στην Νορβηγία



Απόψε, στις 22:00, έρχεται η στιγμή να απολαύσουμε ένα επεισόδιο-ωδή στη φιλία. Ένα ταξίδι στη Νορβηγία, που έκαναν πέρυσι ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης, παρέα με τον Άκη, τον νικητή του διαγωνισμού της Halls.

71 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας



Με πλήθος εκδηλώσεων γιορτάζεται σήμερα η συμπλήρωση 71 χρόνων από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τον γερμανικό ζυγό.
Με επισημότητα και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα η έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη ενώ χθες, Κυριακή, περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν στην ιστορική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 71η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από το γερμανικό στρατό κατοχής. 

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σάσα Πάβλοβιτς: Το πολυεργαλείο που "δένει" την πράσινη μηχανή


Σεμνή και ταπεινή μεταγραφή που κρύβει μέσα της ουσία...


Γράφει ο Λέανδρος Βλαστάρης


Είμαι βέβαιος ότι σύσσωμοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν εναγωνίως το πρώτο επίσημο παιχνίδι του μπασκετικού τμήματος, προκειμένου να έχουν μια πρώτη εικόνα της φετινής ομάδας. Μιας ομάδας, η οποία κατόπιν των καλοκαιρινών μεταγραφών, έτεινε να δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στο κόσμο του ''τριφυλλιού''. Όταν πέρσι τον Ιούνιο, στο τέλος μιας ομολογουμένως απογοητευτικής χρονιάς, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προανήγγειλε δραστικές αλλαγές στο σύλλογο, προκειμένου ο Παναθηναϊκός γίνει ξανά μεγάλος, άπαντες βρισκόμασταν σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας  τη δυναμική επάνοδο της ομάδας κατά τη μεταγραφική περίοδο.
Όντως κάτι τέτοιο συνέβη και με το παραπάνω. Οι NBers Καλάθης, Ραντούλιτσα, Κούζμιτς και ο γνωστός στο ευρωπαϊκό κοινό Τζέιμς Φελντέιν, από τη θητεία του στο Ιταλικό και το Ισπανικό πρωτάθλημα, ντύθηκαν στα πράσινα προκαλώντας ένα κύμα αισιοδοξίας στους φιλάθλους της ομάδας. Συν της άλλης η διοίκηση του Παναθηναϊκού έδωσε τα κλειδιά της ομάδας σε έναν εκ των πλέων ανερχόμενων Ευρωπαίων προπονητών, που δεν είναι άλλος από τον άλλωστε θρύλο του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ και μέχρι πρότινος δευτεραθλητή κόσμου με την εθνική ομάδα της Σερβίας, Σάσα Ντζόρτζεβιτς.

Χρωστάς στην εφορία; Κινδυνεύεις με φυλάκιση και δήμευση περιουσίας

Ιδιαίτερα αυστηρές είναι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή, καθώς αυτές προβλέπουν ποινές φυλάκισης και δήμευση περιουσιακών στοιχείων.
Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση αργά το βράδυ του Σαββάτου και θα κατατεθεί στη βουλή αύριο, Δευτέρα, περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για να «ξεκλειδώσει» το πρώτο μέρος της δόσης.
Στις διατάξεις για τη φοροδιαφυγή προβλέπεται φυλάκιση δύο ετών για όσους δεν πληρώσουν φόρο πάνω από 100.000 ευρώ, όπως και για τη μη καταβολή ΦΠΑ που ξεπερνά τα 50.000 ευρώ. 
Ακόμη, προβλέπονται πρόστιμα για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, όπως και για τη μη υποβολή τους.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Με μια σανίδα ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα

Ελένη Αλεξανδρή: Η πριγκίπισσα που δραπέτευσε από σελίδες παραμυθιού

Η Ελένη Αλεξανδρή θα τραγουδήσει στο Art 4 More
Με το αφοπλιστικό της χαμόγελο σε μαγνητίζει αμέσως, δεν σου αφήνει περιθώρια να μην την προσέξεις. 
Όταν δε τραγουδά η μελωδική της φωνή σε ταξιδεύει σε άλλη διάσταση.
Μια διάσταση παραμυθένια, της εποχής όπου οι άνθρωποι ζούσαν τον έρωτα τους και πίστευαν σε αυτόν...
Σίγουρα η Ελένη Αλεξανδρή είναι απόγονος της πριγκίπισσας του παραμυθιού που όλοι αναζητούμε να ζήσουμε. 
Η ίδια δείχνοντας και την πλευρά της αλληλεγγύης θα ντύσει με την φωνή της το 9ο Art 4 More και με αφορμή την παρουσία της αυτή, μίλησε στο Πινάκιο για την ζωή της αλλά και για ό,τι ονειρεύεται... Μιλά για τα παιδικά της χρόνια στον Καναδά όταν “ξέφυγε” από τις χορωδίες και τραγούδησε σόλο, για τον ανταγωνισμό στο χώρο της αλλά και για το αν η εικόνα είναι αυτή που υπερέχει του ταλέντου.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο


Τέλος μας έδωσε ραντεβού λίγο μετά τις 21:00 για να την δούμε από κοντά την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Impact Hub Athens. Τόσο η ίδια όσο και οι Δημήτρης Μαρμαρινός (φωνή και κιθάρα) Αλέξανδρος Ανδρέϊτς (στο μπάσο) και Μανώλης Τόμπρος (στα κρουστά/ντραμς), θα είναι συνοδοιπόροι μας σε  ένα μουσικό ένα ταξίδι στα 70's, 80's, 90's...

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε στη Natura NRG που κυκλοφορεί



Στα οφέλη της χορτοφαγίας είναι αφιερωμένη η εφημερίδα  Natura NRG που κυκλοφορεί εντελώς δωρεάν. Ωστόσο πλούσια θεματολογία γύρω από περιβαλλοντολογικά θέματα, υγείας αλλά και πολιτισμού.  Αξίζει επίσης να διαβάσετε το 4σέλιδο  αφιέρωμα που αφορά την κακοποίηση των αλόγων στην Ελλάδα, αλλά και για το freerunning.


1ο θέμα: Αφιέρωμα στην Χορτοφαγία

- Γνωρίζουμε τώρα, πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι κτηνοτροφικές βιομηχανίες απελευθερώνουν περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου από αυτοκίνητα, τρένα, λεωφορεία, πλοία, αεροπλάνα, αν τα βάλετε όλα μαζί.
- Γνωρίζουμε τώρα, ότι το κρέας σκοτώνει, κι ότι τα κτηνοτροφικά προϊόντα είναι αναποτελεσματική πηγή τροφής για ένα πεινασμένο πλανήτη.
- Γνωρίζουμε ότι η κρεατοφαγία είναι σπατάλη του πολύτιμου πόσιμου νερού. Επίσης, με όλα τα σφαγεία και τα εργοστάσια παραγωγής κρεάτων πραγματοποιείται φρικτή ρύπανση των ποταμών και των ωκεανών.
- Σαφώς, δεν είναι πλέον (μόνο) ζήτημα των δικαιωμάτων των ζώων. Είναι και ένα θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, ηθικής, όπως και υγείας….





Που θα την βρείτε:

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Στόχος…να αγγίξουν το όνειρο



Με στόχο να αγγίξει το όνειρο η Χριστίδου Γραμματική αλλά και τα άλλα μέλη της Εορδαϊκής Δύναμης θα λάβουν μέρος στο βαθμολογούμενο πρωτάθλημα TAEKWONDO G1 που λαμβάνει χώρα στην Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι στις 9-11 Οκτωβρίου,
Η Εορδαϊκή Δύναμη
Την ομάδα από το σύλλογο της Πτολεμαϊδάς, την Εορδαϊκή Δύναμη θα πλαισιώσουν ο Παναγιώτης Χριστίδης (στην κατηγορία των εφήβων -49), η Τριανταφυλλιά Σάκκου (στην κατηγορία -49 νεανίδων).

Είχε δίκιο ο Γαλιλαίος για την γη;



Οι δύο σκιτσογράφοι Μαραγκός (ΕΘΝΟΣ) και Γεωργοπάλης (Realnews) απέδωσαν με τον δικό τους τρόπο το «ό,τι κινείται σφάζεται»

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η ξανθιά καλλονή της…Παπαρηγοπούλου


Πραγματικά εντυπωσιακή

Μια ξανθιά καλλονή έκλεψε τις εντυπώσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Παπαρηγοπούλου. Οι περαστικοί δεν έπαιρναν τα μάτια τους από πάνω της. Εκείνη παρά την ηλικία της κολακευόταν και έλαμπε…

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πότε κάνει πρεμιέρα η Ελληνοφρένεια;

Πρώτη φορά αριστερά (Ιανουάριος), δεύτερη φορά αριστερά (Σεπτέμβριος), τρίτη φορά… «Ελληνοφρένεια» (Οκτώβριος). Μία τριάδα από διαδοχικά σημάδια της Αποκάλυψης!
Δεν είναι αρκετά; Υπάρχει και δεύτερο μεταφυσικό σχήμα: τρίτη φορά «Ελληνοφρένεια», τρίτη φορά μνημόνιο! Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή…

Από την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 22:45,
η «Ελληνοφρένεια», σταθερά στις επάλξεις, σατιρίζει τα κάθε λογής «κείμενα» με το γνωστό, ανατρεπτικό της χιούμορ. Για ακόμα μία χρονιά, οι συντελεστές της εκπομπής, μετρούν μνημόνια, υποσχέσεις, περικοπές, μειώσεις. Καταγράφουν αριστερές ελπίδες και αριστερές απογοητεύσεις.

Εκτός των άλλων, η νέα σεζόν, επιφυλάσσει και μια ιδιαίτερη έκπληξη. Ο βασικός συντελεστής τής εκπομπής, δημοσιογράφος - ΜΑΤ, Μπαλούρδος, αλλάζει. Όχι ρούχα, όχι στυλ, όχι μενταλιτέ, αλλά πολιτικές πεποιθήσεις. Για την ακρίβεια δεν αλλάζει ο Μπαλούρδος πεποιθήσεις, αυτές αλλάζουν από μόνες τους. Το ρεύμα της πρώτης (και δεύτερης) φοράς αριστεράς, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, πόσο μάλλον έναν ανερχόμενο δημοσιογράφο και ευσυνείδητο όργανο της τάξης, πιστό υπηρέτη της πρώτης και της τέταρτης εξουσίας ταυτόχρονα.

Ο Τσολιάς πάλι, συνεχίζει να λειτουργεί ως καθρέφτης της κοινωνίας. Γυρίζει στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, ή και στους διαδρόμους της εξουσίας, αποφασισμένος, οργισμένος και έτοιμος για όλα.


Βασικοί συντελεστές της «Ελληνοφρένειας» παραμένουν και φέτος τηλεαστέρες, υπουργοί, βουλευτές, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, αντιπρόεδροι και άλλες ειδικές περιπτώσεις, που κάνουν την επιστήμη να σηκώνει τα χέρια ψηλά. 

Ο Ιταλός που "αποτύπωσε" το μπλε της Ανταρκτικής

Βασιλικοί πιγκουίνοι απολαμβάνουν το πρωινό τους μπάνιο


Ο βραβευμένος Ιταλός φωτογράφος Alex-Bernasconi έχει φιλοτεχνήσει ένα άλμπουμ-φωτογραφιών «μπλε του πάγου»

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αλεξία Αϊβάζη: Η τραγουδίστρια...επιχειρηματίας




Το βράδυ κατακτά τις πίστες και τα πρωινά καλλωπίζει τις Θεσσαλονικιές…
Ο λόγος για την Αλέξια Αϊβάζη η οποία είναι τραγουδίστρια και ταυτόχρονα διατηρεί την δική της επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για Ινστιτούτο Ομορφιάς το B.You Fish Spa.& Beauty Club.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Αφορμή για την συνέντευξη που ακολουθεί είναι η πρωτοβουλία της Αλεξίας και των πελατισσών της και συναδέλφων της (τραγουδίστριες) να φωτογραφηθούν για ένα ημερολόγιο του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ωστόσο στο Πινάκιο  μιλά για την νύχτα ,την Θεσσαλονίκη αλλά και τις συνεργασίες της.
Σε ότι αφορά το B.You από τις απαντήσεις της καταλαβαίνεις ότι είναι πλέον κομμάτι της ή αν προτιμάτε προέκταση του εαυτού της.

Ο διεθνής βεληνεκούς καλλιτέχνης SpiderTag έρχεται στην Ελλάδα


Με κλωστές και καρφιά αποτυπώνει στους τοίχους και σε επιφάνειες τα έργα του... Επόμενος σταθμός στην διεθνή καριέρα του η Ελλάδα - Για ποιο λόγο έρχεται στην χώρα μας

Αποτυπώνει ό,τι ονειρεύεται με τρισδιάστατο τρόπο χρησιμοποιώντας κλωστές και καρφιά!!!
Ο λόγος για τον Ισπανό καλλιτέχνη Spidertag ο οποίος σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στην χώρα μας.
Τι φέρνει όμως τον καλλιτέχνη διεθνούς βεληνεκούς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα;