Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Παρακολουθήστε την ανάπτυξη του παιδιού σας… από το κινητό σας

MedChild: Η δωρεάν εφαρμογή του «Μαζί για το Παιδί» για όλους τους γονείς

«Αύριο Παρασκευή ο Αλέξανδρος πρέπει να κάνει το εμβόλιο», θα ήταν η υπενθύμιση στην οθόνη του κινητού σας.  Ναι, καλά διαβάσατε. Μια εφαρμογή η οποία θα σας υπενθυμίζει τις προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις και τα εμβόλια που εκκρεμούν για την ανάπτυξη του παιδιού σας, από το «Μαζί για το Παιδί»

SKAG: Στα τετράδια της οι Έλληνες μαθαίνουν την γλώσσα τους

Έχουν περάσει 27 χρόνια από την ημέρα που για πρώτη φορά διάβηκα την πόρτα του «μεγάλου σχολείου». Έτσι το λέγαμε κοιτώντας το από τα κάγκελα του νηπιαγωγείου το δημοτικό. 
Ένας καινούργιος κόσμος απλωνόταν μπροστά μας, αχαρτογράφητα νερά που περιμέναμε με λαχτάρα να τα διαβούμε.  Ποιος από εμάς θα ξεχάσει το πρώτο κουδούνι, τον Αγιασμό, τα μικρά θρανία, τους πράσινους πίνακες και τις σχολικές μυρωδιές…

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ασημίνα Ιγγλέζου: Η απόγονος της Θεάς Αφροδίτης

Μετά από τις διεθνείς διακρίσεις κάνει τα βήματα της και στην πασαρέλα της 7ης τέχνης


Αν η Θεά Αφροδίτη είχε απογόνους στην σημερινή Ελλάδα τότε σίγουρα μια από αυτούς θα ήταν η Ασημίνα Ιγγλέζου.
Η ίδια μιλά στο ΠΙΝΑΚΙΟ για το δώρο της ομορφιάς αλλά και για την γυμναστική που λατρεύει να κάνει στο…βουνό.
Κρατά χαμηλούς τόνους παρά το γεγονός πως  έχει αποσπάσει τίτλους ομορφιάς και ο ένας μάλιστα παγκόσμιος.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Πιο συγκεκριμένα έχει κατακτήσει στην Ελλάδα το  Miss GreceGlobe 2014  ενώ ο επόμενος τίτλος ήταν ο  Mrs Best Figure2014  για τον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς,αμερικάνικης παραγωγής MrwGlobe ,ο οποίος διεξήχθη στην Κίνα στην πόλη Σενζέν.
Εκεί η Ασημίνα αναδείχθηκε νικήτρια  ανάμεσα σε 45 κοπέλες και κέρδισε τον τίτλο για το καλύτερο σώμα.

 Η Ασημίνα ασχολείται με τον αθλητισμό,ειδικά με αγώνες ορεινού τρεξίματος με μια ιδιαίτερη αδυναμία για τους ultra αγώνες δηλαδή άνω των 100χλμ.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως Η Ασημίνα φωτογραφήθηκε από το Nakid Ένα από τα κορυφαία φωτογραφικά αμερικανικά περιοδικά με έδρα το Los Angeles στο οποίο εκθέτουν δουλείες διακεκριμένοι φωτογράφοι, ενώ το κάθε τεύχος δημιουργεί πλήθος συζητήσεων για το ίντριγκαδορικο περιεχόμενο του.
 Μάλιστα είναι η πρώτη Ελληνίδα που το κατάφερε αυτό ! Η Ασημίνα μέσα από την κάμερα του έλληνα επίσης φωτογράφου Emanuel Papakordatos.
Ακόμα είναι το κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια μαγιό Beach flirt22 της Έλενης Αρμαού
Τέλος συμμετείχε στο βίντεο κλιπ Ντεκολτέ των Goin Through ενώ σύντομα θα την δούμε στο κινηματογράφο για την ταινία The Bachelor που θα προβληθεί τον Οκτώβριο.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Μαίρη Νέγρη: Στο νησί των ιπποτών μια πριγκίπισσα


Κομψή και με βλέμμα που κόβει την ανάσα

Στα σοκάκια της γραφικής Ρόδου βρέθηκε για λίγες ημέρες η όμορφη νεαρή ηθοποιός Μαίρη Νέγρη.

Το γηραιότερο δέντρο της Ευρώπης ζει στην Πίνδο!



Το γηραιότερο δέντρο της Ευρώπης ζει στην Πίνδο. Σε αυτό το σημαντικό συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Στοκχόλμης (Σουηδία), του Μάινζ (Γερμανία) και της Αριζόνα (Η.Π.Α.) κατά τη διάρκεια ερευνητικής αποστολής του Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) στην ορεινή περιοχή της Πίνδου, στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δέντρο που ανήκει στην οικογένεια της λευκόδερμης πεύκης (Pinus heldreichii), κοινώς ρόμπολο. Η δενδροχρονολόγηση (η μόνη ακριβής μέθοδος προσδιορισμού της ηλικίας ενός δέντρου), αποκάλυψε πως η ηλικία του δέντρου είναι μεγαλύτερη των 1075 ετών, γεγονός που το καθιστά το γηραιότερο εν ζωή δέντρο σε όλη την Ευρώπη. Πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα μεγαλύτερης ηλικίας δέντρα στην περιοχή, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχες μετρήσεις.

Η Μαρία Τσοπέη «Περνάει φάση» σαγηνεύοντας τις αισθήσεις


Η Μαρία Τσοπέη  «Περνάει φάση» και ταυτόχρονα σαγηνεύει τις αισθήσεις .

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ταξίδι του DNA: Πατρίδα (τελικά) είναι εκεί όπου αγαπάς

Τελικά ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους; Το χρώμα του δέρματος;  Η φυλή; 
Τα σύνορα;  Αν δείτε το παρακάτω βίντεο σίγουρα θα καταρριφθούν πολλές σας εσωτερικές θεωρίες.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Στην ιστορία οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 5 Αυγούστου στο θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο έσβησε στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/8), σηματοδοτώντας το τέλος των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων και πρώτων στην ιστορία στη Νότια Αμερική.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Βροχή Περσείδων…τα ξημερώματα της Παρασκευής




Δύο έως τρία «πεφταστέρια» το λεπτό θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι στρέψουν το βλέμμα τους προς τον καλοκαιρινό ουρανό, αύριο το βράδυ έως τα χαράματα της Παρασκευής, οπότε και θα κορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή «βροχή Περσειδών».

Βάγια Μαυρομάτη: Από την πασαρέλα στην...Κουζίνα

Η Βάγια Μαυρομάτη κάνει τα πρώτα της βήματα στην μαγειρική με επιτυχία 
Το περιττό λένε πως είναι το αλάτι της ζωής. Πως θα ήταν τα φαγητά άραγε χωρίς αλάτι; Πως θα ήταν οι συνταγές χωρίς φαντασία και παράδοση; 
Η μαγειρική είναι τέχνη που προϋποθέτει αγάπη, δημιουργία και προσήλωση.
Για χάρη της μαγικής αυτής Τέχνης η Βάγια Μαυρομάτη μεταπήδησε από το μόντελινγκ και αποφάσισε να γίνει σεφ. Ένας δρόμος δύσκολος και απαιτητικός. Μα η Βάγια έχει πεισμώσει και φαίνεται να τα καταφέρνει περίφημα. Αυτό το «μαρτυρούν» και οι γαστρονομικές της δημιουργίες οι οποίες είναι πασπαλισμένες με φαντασία και μεράκι. Πάρτε και εσείς μια γεύση…

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο


Από μοντέλο στην κουζίνα και μάλιστα σε απαιτητική κουζίνα. Πως ήταν αυτή η μεταβολή;

«Η μόδα με την μαγειρική  έχουνε κοινό άξονα την ομορφιά και την δημιουργία. Είναι ένα μεγάλο βήμα της καριέρας μου και καθοριστικό, φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα χαθώ από την μόδα μπορώ πλέον να προβάλλω και τα πιάτα μου . Η θεωρία μου είναι η εξής όταν μπεις στα κορυφαία και συνεργαστείς με τους καλύτερους μαθαίνεις να υπερβαίνεις τα προσωπικά σου όρια και  φτάνεις και εσύ σε ένα ύψιστο επίπεδο. Στην πράξη φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγετε, το να είσαι  όμορφη γυναικά και μάλιστα αρχάρια  και σε απαιτητική κουζίνα είναι πολύ δύσκολο διότι υπάρχει μεγάλος ρατσισμός, πίεση, απαιτητικότητα και όχι μόνο  . Σε αυτό το σημείο θα παρομοίαζα την κουζίνα  ως ένα στρατιωτικό έδαφος μάχης που  για να επιβιώσεις  απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είσαι σκληρός και  εκπαιδευμένος διότι οι καλοί στρατιώτες για να κερδίσουν την μάχη απαιτούν και ισάξιους συνάδελφους. Αρά για έναν μη έμπειρο όπως εγώ στην προκείμενη φάση ήταν δύσκολη μεταβολή και όπως λένε στο χωριό μου χρειάζεται γερά κότσια και γερά νεύρα για να  ανταπεξέλθεις  τίποτα δεν είναι όμως δύσκολο όταν  το θέλεις πολύ και το αγαπάς…» 

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Χρυσό Πυρ: Η Άννα Κορακάκη έγραψε Ιστορία

Η Άννα Κοράκη σημάδεψε το χρυσό


Πάτησε σκανδάλη και έγραψε… ιστορία στο Ρίο η 20χρονη σκοπεύτρια Άννα Κορακάκή, που αναδείχτηκε καλύτερη της Γερμανίδας αντιπάλου της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αεροβόλο πιστόλι 25μ –το δεύτερο Ολυμπιακό της μετάλλιο στο Ρίο! 
Με δάκρυα στα μάτια, η 20χρονη από τη Δράμα παρέλαβε το χρυσό της Ολυμπιακό μετάλλιο και άκουσε συγκινημένη τον εθνικό ύμνο της χώρας μας. Η νεαρή χρυσή Ολυμπιονίκης κέρδισε την Γερμανίδα αντίπαλό της Μόνικα Καρς με 8-6 –την πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια! 
Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. 
Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε αποσπάσει  ασημένια και χάλκινα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Η Χίος υποκλίθηκε στην ομορφιά της Μαίρη Νέγρη

Πάντα  σικάτη και μαγευτική η Μαίρη Νέγρη


Στο πανέμορφο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου βρέθηκε πριν λίγες ημέρες η γνωστή και πανέμορφη ηθοποιός Μαίρη Νέγρη. 

Αλεξία Αϊβάζη: Η Ελληνίδα που «μάγεψε» την Ταϊλάνδη



Η Θεσσαλονικιά καλλονή προκάλεσε "σεισμό" στην Ταϊλάνδη

Στην μακρινή Ταϊλάνδη βρίσκεται η Mrs. B.You Αλέξια Αϊβάζη. Η ίδια δείχνει να απολαμβάνει το εξωτικό μέρος αν κρίνει κανείς από τις πόζες της.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Επίγειοι ήλιοι ριζωμένοι στην γη…

Από όποια γωνιά και να την δεις αυτή την χώρα είναι υπέροχη, είναι συγκλονιστική! Ακόμη και αν οι γραφικές και πανέμορφες παραλίες απέχουν χλμ  από το σημείο που βρίσκεσαι πάντα θα υπάρχει κάτι σε αυτόν τον τόπο που θα σου εγκλωβίσει την προσοχή.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Γυμναστική στη θάλασσα

Tου Αλέξανδρου Γιαννίρη, Φυσικοθεραπευτή

Γυμναστική στο νερό: Γιατροί (ορθοπεδικοί, καρδιολόγοι), φυσικοθεραπευτές και γυμναστές, ψηφίζουν ομόφωνα υπέρ της. Είσαι απ’ αυτούς που επισκέπτονται τις παραλίες μόνο για ηλιοθεραπεία; Ήρθε ο καιρός να αλλάξεις συνήθειες! O λόγος είναι απλός, βρίσκεσαι στο ιδανικό μέρος για γυμναστική!

Οι λόγοι που καθιστούν το νερό  ιδανικό μέρος για γυμναστική είναι οι εξής:

Μια αγκαλιά για 30.000 παιδιά! Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή


20 χρόνια «Μαζί για το Παιδί», 20 χρόνια που αποτυπώθηκαν με πρόσημο την παιδική ευτυχία θα γιορταστούν με τον πιο μελωδικό τρόπο…
Η  Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής, θα ντύσουν την επέτειο των 20 χρόνων της Ένωσης  με ένα μοναδικό ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή στο
Ηρώδειο, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00
Μία μαγευτική βραδιά με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Στέφανο Κορκολή να μας «απογειώνουν» «Με τα φτερά της ποίησης». Μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με τραγούδια  σε ποίηση των κλασικών μας ποιητών Οδυσσέα  Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη,  Κωνσταντίνο Καβάφη αλλά και των πιο σύγχρονων όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Νίκος Καββαδίας  και άλλοι...
Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στους σκοπούς του «Μαζί για το Παιδί».
Μόνο και μόνο για αυτό θα είναι κάτι παραπάνω από μια συναυλία, θα είναι μια γιορτή που οι καλεσμένοι της θα αγκαλιάσουν περισσότερα από 30.000 παιδιά.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Γιώργος Παπανικολάου: Ο Έλληνας που σχεδιάζει λογισμικό για πολυεθνικές στο Hong Kong

Γιώργος Παπανικολάου: Ο Έλληνας που σχεδιάζει νέο social medi
-Εργάζεται σε ένα δημιουργικό γραφείο και όμιλο επιχειρήσεων στο Hong Kong


-Από την Ελλάδα στην Ασία σε ένα ταξίδι πολιτισμών και εννοιών


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο


Με μια βαλίτσα, 700 Ευρώ και τα όνειρα του έφθασε στην χώρα του μεταξιού. Ο Γιώργος Παπανικολάου από την Άρτα είναι στο πολυ-πολιτισμικό Hong Kong σχεδιάζοντας λογισμικό για πολυεθνικές με την ομάδα του ενώ παράλληλα ασχολείται με τις τεχνολογικές ιδέες του.
Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο Πινάκιο ενδιαφέρον για τα project έχουν εκδηλώσει και σημαντικά στελέχοι -για παράδειγμα επενδυτές του spotify. Οι συμπατριώτες του από την Ελλάδα τον ξέρουν και ως SKOUMA καθώς με αυτό το ψευδώνυμο μεγαλούργησε φτιάχνοντας μουσική και βιντεοκλιπ που απέσπασαν πάνω από ένα εκατ. προβολές. Η πιο δημοφιλής επιτυχία του είναι το «χορεύω τρανς». Τώρα από το Hong Kong «χορεύει» με τα πιο φιλόδοξα του όνειρα κάνοντας μας υπερήφανους και αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και όχι στην χώρα τους.