Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το Μαζί για το Παιδί μοιράζει καινούρια παπούτσια σε άπορα παιδιά από την Θράκη έως την Κρήτη

Credits: Paul Cohn


Από την Θράκη έως την Κρήτη το Μαζί για το Παιδί κάνει «βήματα» για τα παιδιά, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί  δίπλα τους προσφέροντας τους καινούρια παπούτσια.
Φέτος το Μαζί για το Παιδί θα προσφέρει σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Μάρτιος και… Run4Fun



Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου για το Natura NRG

Ο Μάρτης αυτή τη φορά δεν θα φέρει µόνο την Άνοιξη, αλλά θα βάλει για τα καλά το τρέξιµο στη ζωή µας. Απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, από τη Θράκη έως την Κρήτη θα διεξαχθούν αγώνες. Οι Έλληνες εντάξαµε στον αθλητικό πολιτισµό µας το running και αυτό το γεγονός διακρίνεται εύκολα από την προσέλευση του κόσµου σε κάθε εκδήλωση Η Natura NRG δεν είναι απούσα· κάθε άλλο µάλιστα. Επιλέξαµε τρεις διαδροµές µε κριτήριο τα περάσµατα που κάνουν µέσα από προστατευµένες περιοχές, αλλά και µια διαδροµή στην οποία λαµβάνουν µέρος µόνο γυναίκες για να στείλουν το δικό τους κοινωνικό µήνυµα.
Πριν δέσετε τα κορδόνια σας σφιχτά και κατευ­θυνθείτε στη γραµµή της εκκίνησης διαβάστε στη Natura NRG τι λέει η Εβελίνα Νύκτα η οποία είναι Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert και δίνει οδηγίες για τους αρχάριους δροµείς. Τι λέτε, ξεκινάµε; Βαθιά ανάσα και φύγαµε…

Γκάλης και Διαμαντίδης στην πεντάδα των κορυφαίων αθλητών που δεν έπαιξαν στο NBA

Διαδικτυακό αφιέρωμα συγκαταλέγει τον Νίκο Γκάλη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη στους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες που δεν δοκίμασαν την τύχη τους στο ΝΒΑ.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Κωδικός: Γυμναστική από την Βιέννη

Η Ελευθερία Γιαννάδου μας υποβάλει σε ασκήσεις από την μαγευτική Βιέννη
 

Τρεις ασκήσεις για να αποκτήσετε τέλειους γλουτούς
Η Ελευθερία Γιαννάδου άφησε για λίγο την σαγηνευτική Καστοριά και βρέθηκε στην Βιεννη,
Αυτό δεν την εμπόδισε να μας «γυμνάσει» από την Leopoldsberg, με θεα τον Δουναβη.   
Σήμερα μας δίνει ασκήσεις για τους γλουτούς. Βαθιά ανάσα και φύγαμε!!!
Και πριν να τις ευχηθούμε να περάσει όμορφα στην Βιέννη και να γεμίσει από όμορφες εικόνες.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο τρόμος πάνω από το Λονδίνο



Διπλή επίθεση με τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 20 τραυματίες κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο



Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν σπεύσει έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο αλλά και στη γέφυρα του Ουέστμινστερ για να αντιμετωπίσουν δύο αιματηρά περιστατικά, κατά τα οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 20. Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία αντιμετωπίζει τα δύο περιστατικά ως τρομοκρατικά χτυπήματα, μέχρι να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών..
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα όχημα έπεσε με ταχύτητα πάνω σε ομάδα πεζών που περπατούσε στο πεζοδρόμιο της γέφυρας του Ουέστμινστερ, λίγα μέτρα από το βρετανικό κοινοβούλιο. 
Ακολούθησε πανικός, με αρκετούς ανθρώπους να τρέχουν προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το κοινοβούλιο. 
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο δράστης της επίθεσης, που ξαφνικά έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι και επιτέθηκε με μένος σε αστυνομικό. 
Οι υπόλοιποι φρουροί αντέδρασαν άμεσα, πυροβολώντας τον δράστη. 
Σύμφωνα με το Press Association, που επικαλείται γιατρό σε κεντρικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.  Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε έξω από το κοινοβούλιο. 
Οι εικόνες από την γέφυρα του Ουέστμινστερ είναι ιδιαίτερα σκληρές, με αρκετούς ανθρώπους να είναι ξαπλωμένοι στο οδόστρωμα τραυματισμένοι. 

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Κτηνωδία: Αναζητούνται οι δράστες που αποκεφάλισαν δέκα θαλάσσιες χελώνες στην Νάξο

 
Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές, αποκεφαλισμένες, θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου, όπως έκανε γνωστό ο ΑΡΧΕΛΩΝ, μετά από πληροφορίες από το Λιμεναρχείο και από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Η οργάνωση ζητά τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.
«Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση», αναφέρει η οργάνωση, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις φωτογραφίες των νεκρών θηλαστικών, «δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού. Επομένως, σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού που έγινε την θερινή περίοδο 2016, όπου εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο, ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να έχει εξελιχθεί στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό των ζώων».
Σύμφωνα πάντα με την οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ, για την εξάλειψη αυτών των πολύ λυπηρών φαινομένων χρειάζεται η κινητοποίηση των αρχών και κυρίως των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποφευχθούν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις στο μέλλον.
Οποιαδήποτε πληροφορία, θα βοηθήσει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Αν γνωρίζετε κάτι για τα περιστατικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Λιμεναρχείο Νάξου (τηλ.:2285022300) ή με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ.:2108944444, 6941511511)


Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

«Χαρτογραφώντας» την εργασία στην Ελλάδα



Ποιες είναι οι πιο καλές θέσεις και ποιες είναι οι υψηλότερες αμοιβές;

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό πρότυπο χαμηλής προστιθέμενης αξίας, που αναγκάζει τους εργαζόμενους και ιδίως τους νέους με υψηλότερα μορφωτικά προσόντα, να στρέφονται είτε στο εξωτερικό είτε σε εργασίες χαμηλότερης οικονομικής αποδοτικότητας, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ.
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, το 2015, η απασχόληση ανερχόταν σε 3,6 εκατ. εργαζόμενους, εκ των οποίων 432 χιλ. απασχολούνται στην γεωργία. Από τους υπόλοιπους 3,2 εκατ. περίπου εργαζόμενους, οι μισοί σχεδόν (1,5 εκατ.) απασχολούνται ως ανειδίκευτοι εργάτες, χειρώνακτες, πωλητές και απασχολούμενοι στην παροχή υπηρεσιών, και οι άλλοι μισοί (1,6 εκατ.) ως ανώτερα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη, επαγγελματίες, τεχνικοί/ειδικευμένοι τεχνίτες και συναφή επαγγέλματα, χειριστές βιομηχανικών εγκαταστάσεων – μηχανημάτων –εξοπλισμού- και συναρμολογητές, και εν γένει απασχολούμενοι σε περισσότερο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, για τις οποίες απαιτείται και κάποια εκπαίδευση/κατάρτιση κατά κανόνα μεταλυκειακού επιπέδου.
Η μεγάλη μάζα των επαγγελματιών (670 χιλ.) εργάζονται είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (141 χιλ.) είτε στους κλάδους της εκπαίδευσης (253 χιλ.) και της υγείας (94 χιλ.). Ως είναι, επίσης, φυσιολογικό, από τους 855 χιλ. απασχολούμενους ως πωλητές και στην παροχή υπηρεσιών, οι 419 χιλ. απασχολούνται το εμπόριο και οι 218 χιλ. στον τουρισμό. Στους ειδικευμένους τεχνίτες και τα συναφή επαγγέλματα (346 χιλ. ), οι περισσότεροι (138 χιλ.) απασχολούνται στην μεταποίηση, ενώ 104 χιλ. απασχολούνται στις κατασκευές και 56 χιλ. στο εμπόριο (επειδή στον κλάδο αυτόν περιλαμβάνονται και τα συνεργεία αυτοκινήτων!).

60' στον Ταΰγετο

Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση, συνεχίζει για πέμπτη χρονιά, το ταξίδι της.

Το πέμπτο οδοιπορικό της εκπομπής μάς οδηγεί στον Ταΰγετο.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Μπεν Άφλεκ: Ολοκλήρωσα τη θεραπεία μου για την εξάρτησή μου στο αλκοόλ


Ο  Μπεν Αφλεκ παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού και ότι μόλις τώρα ολοκλήρωσε την θεραπεία του. Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει, ελπίζουμε όμως να είναι η τελευταία.
Το οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσε ο Μπεν Άφλεκ δεν ήταν και το καλύτερο, όπως έχει πει και ο ίδιος στο παρελθόν.
Ο πατέρας του ήταν ο ίδιος αλκοολικός και τον έβλεπε σε όλη του την παιδική ηλικία να «παλεύει» με την ασθένεια. Ο γάμος των γονιών του ήταν ιδιαίτερα προβληματικός με αποτέλεσμα ο ίδιος να θεωρεί το διαζύγιό τους όταν ήταν 12 ετών ανακουφιστικό: «Για να είμαι ειλικρινής, ο γάμος τους ήταν τόσο κακός ώστε θυμάμαι πώς όταν χώρισαν ένιωσα ανακούφιση» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Σωματείο «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού: Δίνοντας πνοή σε 4.000 παιδιά ετησίως

Το Σωματείο «ΠΝΟΗ»-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού είναι ένα από τα μέλη του Μαζί για το Παιδί

Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια έχουν χρειαστεί την «ΠΝΟΗ».
Πρόκειται για έναν φορέα, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Μαζί για το Παιδί, που ασχολείται με τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών στα Κρατικά Νοσοκομεία, την υλική και ηθική υποστήριξη των γονιών που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στην Εντατική, την εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων, την παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Α΄ Βοηθειών στο ευρύ κοινό.
Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών και δωρεές εις μνήμην. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο περίπου 4.000 παιδιά έχουν ανάγκη νοσηλείας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών.

Ο επικεφαλής της «ΠΝΟΗΣ» κ. Ιωάννης Παπαδάτος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,  σκιαγράφησε την πορεία των 25 ετών του σωματείου ενώ δεν δίστασε να μοιραστεί μαζί μας πως ονειρεύεται την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα σε ότι αφορά τον τομέα της παιδικής περίθαλψης.

Μιλά επίσης και για την σημαντικότητα του «Μαζί για το Παιδί» και το έργο του, ενώ ταυτόχρονα παροτρύνει τους ενήλικες να μάθουν πρώτες βοήθειες μέσω των σεμιναρίων που διαθέτει η «ΠΝΟΗ».  «Η γνώση και η ορθή χρήση πρώτων βοηθειών είναι δείγμα κουλτούρας και Πολιτισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε νέα εποχή εισέρχεται ο «ΑΙΑΚΟΣ» ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


                               
ΠΡΟΣ :  ΜΕΛΗ ΤΟΥ Α.Π.Σ. ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «ΑΙΑΚΟΣ»
ΘΕΜΑ :  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
    
Καλούνται όλα τα μέλη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλαμίνας «ΑΙΑΚΟΣ» στη  Γενική Συνέλευση του συλλόγου για εκλογές μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και επειγουσών συναφών θεμάτων του συλλόγου μας στα υπό παραχώρηση  γραφεία του Συλλόγου μας  επί της Λ. Σαλαμίνος 141α  (α΄όροφος)την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και απ’ ώρας 10:00  - 18:00
Αγαπητά μας μέλη, σας γνωρίζουμε πως  τα θέματα της ημερησίας διάταξης είναι τα κάτωθι:

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Το μακιγιάζ κρύβει πόνο και θλίψη - Μια στις δύο γυναίκες έχει υποστεί κακοποίηση


Στοιχεία που προβληματίζουν έντονα και τρομάζουν από την έρευνα που διενέργησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καστοριάς


Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται σήμερα, αλλά ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Μιλάμε ότι εκσυγχρονιζόμαστε ως πολιτισμός και ως κοινωνία μα τα στερεότυπα μας τραβάνε δεκαετίες πίσω. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό, όταν η γυναικεία κακοποίηση ζει και βασιλεύει κάτω από ένα τεράστιο πέπλο σιωπής.
Έρευνα του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καστοριάς σε έρευνα που διεξήγαγε συμπέρανε πως  το 54.6%  των γυναικών έχει κακοποιηθεί κάποια στιγμή στη ζωή του!!!
Να σημειωθεί πως το δείγμα είναι μεγάλο καθώς απαντήθηκαν 2.531 ερωτηματολόγια!
Ακολουθούν τα στοιχεία αυτούσια έπειτα από την έρευνα του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καστοριάς

Lamborghini Huracan Performante: Βρυχάται και…τρομάζει


Τι κρύβει κάτω από το καπό της; Μεγάλα προσόντα. Και δεν ντρέπεται γι’ αυτό, κάθε άλλο!!!
Η Lamborghini Huracan Performante είναι το super car που μαγνήτισε τα βλέμματα όλων στο σαλόνι της Γενεύης. Δεν υπήρξε ο οδηγός που να μην φλέρταρε για λίγο στην ιδέα να βρεθεί πίσω από το τιμόνι της.  Σίγουρα είναι πρόκληση η ιδέα το να τιθασευτεί ο ιταλικός «ταύρος» που αποδίδει 640 άλογα.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Στο δρόμο των επιτυχιών η Γραμματική Χριστίδου

Άλλο ένα μετάλλιο πρόσθεσε στην συλλογή της η λέαιανα, του taekwondo από την Πτολεμαΐδα, Γραμματική Χριστίδου.
Πιο συγκεκριμένα  η αθλήτρια της Εορδαϊκής Δύναμης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βαθρου  του 9th Slovenia Open G-1 2017 το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Φεβρουαρίου στην πόλη Maribor.

Η Ελληνίδα αθλήτρια κατόρθωσε και έφτασε ως τους ημιτελικούς όπου ηττήθηκε σε έναν δύσκολο αγώνα από την Ολυμπιονίκη Milica Mandicκατακτώντας έτσι την τρίτη θέση.

Η ίδια βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να δώσει και άλλα δυνατά παιχνίδια τους επόμενους μήνες,

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Παράδοση άνευ όρων ζητά ουσιαστικά το ΔΝΤ – Που κολλάει η διαπραγμάτευση

Σκίτσο του Σπύρου Μουρατίδη
Σε αναζήτηση κοινών σημείων επαφής  καθώς δεν υπάρχει σύγκλιση σε κανένα θέμα-από τα μικρά έως τα μεγάλα με τους Θεσμούς, βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού η επίσημη ατζέντα αφορά το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει επιμεληθεί το υπουργείο οικονομίας σε συνεργασία με τα υπουργεία οικονομικών,ενέργειας, υποδομών και αγροτικής ανάπτυξης.
Ωστόσο είναι βέβαιον,μετά και τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών οτι θα συζητηθεί και η πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μπουρλότο από το ΔΝΤ
Στο Χίλτον πάντως δεν έχει υπάρξει πρόοδος στην κατεύθυνση τεχνικής συμφωνίας.
Το Ταμείο απαιτεί:

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ενδυναμώστε το κορμί σας με μια...πετσέτα


Τι χρειάζεστε τις πετσέτες στο γυμναστήριο; Πριν προλάβετε να απαντήσετε καθώς η νεαρή γυμνάστρια από την Καστοριά Ελευθερία Γιαννάδου προτείνει σε 3 ασκήσεις για να «χτίσετε»  κορμί χρησιμοποιώντας μια…πετσέτα. Την πετσέτα ανά χείρας λοιπόν, βαθιά ανάσα και…

Ασκηση 1η
Πάτησε σε όρθια θέση μια πετσέτα με το δεξί σου πόδι.

Στηρίξου στο αριστερό, λύγισε το, και διώξε το δεξί τεντωμένο πλάγια, όσο πιο μακριά μπορείς.

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η Βασίλισσα των αιθέρων είναι Ελληνίδα και είναι η Κατερίνα Στεφανίδη

 
Κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016,  κατέκτησε το χρυσό και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου!

Η 27χρονη πρωταθλήτρια... πέταξε στα 4.85μ. (κορυφαία επίδοση στον κόσμο) στο επί κοντώ γυναικών και κέρδισε την Ρίζιχ που έμεινε στα 4.75μ.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

«Χτίζοντας» σούπερ ήρωες

Χρειάστηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια τουβλάκια LEGO για να φτιαχτούν 120 έργα τέχνης που απεικονίζουν τους ήρωες της DC.

Συνελήφθη ο νεαρός που έκαψε την ελληνική σημαία στο Πολυτεχνείο

Στην Κρατική Ασφάλεια, όπου και ομολόγησε, οδηγήθηκε νεαρός που κατά την 43 επέτειο του Πολυτεχνείου, έκαψε την ελληνική σημαία.
Για το θέμα αυτό συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, ένας 20χρονος Έλληνας και ένας Αλβανός υπήκοος, ηλικίας 21 ετών,  για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών
Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19 ατόμων, κατηγορούμενων - κατά περίπτωση – για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους, εμπρησμό, έκρηξη απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Νέας Σμύρνης.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης, αυτοσχέδιο βεγγαλικό, μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, μαχαίρι, κουκούλα τύπου full face, μάσκα χιονοδρομίας, τέσσερα γάντια, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τρίφτης κάνναβης, δύο κάρτες μνήμης, οκτώ συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πέντε κάρτες SIM
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, στο σπίτι του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης,
-αυτοσχέδιο βεγγαλικό,
-μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων,
-κουκούλα τύπου full face και τέσσερα (4) γάντια,
-μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρίφτης κάνναβης,
-συσκευή κινητής τηλεφωνίας  και δύο (2) κάρτες SIM

Στο σπίτι τους Αλβανού υπηκόου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μάσκα χιονοδρομίας, μαχαίρι, 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM  και κάρτα μνήμης.

Το παραμύθι της επόμενης βραδιάς



Έρχονται στιγμές που το βιβλίο σου γλιστράει από τα χέρια. Οι λέξεις του γίνονται ακατανόητα σύμβολα, και οι εικόνες του, σουρεαλιστικές παραισθήσεις. Οι σελίδες σκίζονται. Διαλύονται σε εκατομμύρια κομμάτια που πέφτουν πάνω στα μάτια σου και τα καλύπτουν, κρύβοντας τον κόσμο γύρω σου

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η τελευταία περιπέτεια του Logan





Σε ένα μέλλον όπου δεν γεννιούνται πια νέοι μεταλλαγμένοι και όπου οι Γουλβερίν και καθηγητής Χ καλούνται να ζήσουν με το βάρος των παρελθοντικών λαθών τους και γεγονότων, ένα μεταλλαγμένο κορίτσι, κυνηγημένο από μία κυβερνητική υπηρεσία, θα μπει στη ζωή του Λόγκαν και αυτός θα κληθεί να το σώσει. Η ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ λαμβάνει χώρα μετά από τα γεγονότα των ταινιών X-Men. Στόχος ήταν να παρουσιάσει έναν διαφορετικό Γουλβερίν: κουρασμένο και αδύναμο. Ο Μάνγκολντ τα καταφέρνει και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έφτιαξε την καλύτερη ταινία Γουλβερίν, ρίχνοντας το βάρος κυρίως στην ανθρώπινη υπόσταση των υπερηρώων. Εάν κάτι κουράζει αυτό είναι η μεγάλη διάρκεια, αλλά και η επανάληψη μοτίβων: οι κακοί κυνηγούν τον Λόγκαν, τον φτάνουν, εκείνος αντιδρά είναι ένα μοτίβο που μοιάζει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά στην ταινία χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει κάτι παραπάνω.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Πρωταγωνιστούν: Χιού Τζάκμαν, Πάτρικ Στιούαρτ, Ντάφνι Κιν, Ρίτσαρντ Γκραντ



Δύο βιβλία με παιδαγωγικό πρόσημο από τις εκδόσεις Οσελότος














Όταν ο Γκάλης «έκρυβε» την μπάλα


«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή απ’ ό,τι όταν κρεμάει τη φανέλα του η αγαπημένη του ομάδα ψηλά». 

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το βίντεο αφιέρωμα που ετοίμασε ο Άρης για τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα, που τίμησε όσο κανείς την φανέλα της ομάδας που φορούσε. Το βίντεο έχει τίτλο «τι την έκανε την μπάλα ο θεός» και προβλήθηκε στο τουρνουά το οποίο έφερε το όνομά του...