Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

Γενοκτονία Ποντίων: Μαΐος 1919 – Μαΐος 2019


100 χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των τούρκων σε βάρος των Ελλήνων

Σοκ μέχρι σήμερα στην παγκόσμια κοινή γνώμη - Γιατί οι τούρκοι γιορτάζουν τα γενέθλια του Κεμάλ

Λες και ήθελε να βγει ο ήλιος εκείνη την ημέρα, λες και δεν ήθελε να ξημερώσει.
Πέρασαν 100 χρόνια από την 19η Μαΐου του 1919, την μέρα που το αίμα 353.000 Πόντιων έβαψε την  Ιστορία των Ελλήνων με χρώμα ανεξίτηλο.
Το μένος του στρατού του Κεμάλ δεν επέδειξε κανένα έλεος… αντίθετα σπίλωσε τους νεκρούς, αγνοώντας κάθε σεβασμό και ηθική. Εγκλήματα ιστορικά, απαχθή που συγκλονίζουν μέχρι και σήμερα την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Απορίας άξιο είναι ότι τα ελληνικά σχολικά βιβλία ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν στην διδακτέα τους ύλη την Γενοκτονία των Ποντίων, των Ελλήνων.
Ωστόσο οι απόγονοι τους κρατούν μέχρι σήμερα τη φλόγα του Πόντου αναμμένη στις καρδιές τους, κρατώντας αλλά και μεταλαμπαδεύοντας στα παιδιά τους, ήθη, έθιμα παραδόσεις μα και το DNA του Πόντου.


Κωδικός: Αφανίστε τους χριστιανικούς πληθυσμούς


Οι Νεότουρκοι αποδείχθηκαν εθνικιστές και αντί της ισονομίας, στην ατζέντα τους είχαν την «κάθαρση» της Τουρκίας από όλους τους «ξένους».

Στο στόχαστρό τους έβαλαν κυρίως τους χριστιανικούς πληθυσμούς προκειμένου μεγάλες εκτάσεις της Ανατολίας να εκτουρκιστούν. 
Οι Πόντιοι σφαγιάστηκαν με τρόπους απάνθρωπους.


Γιορτάζουν τα γενέθλια του Κεμάλ

Φθάσαμε 100 χρόνια να μιλάμε για μια από τις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, την οποία φυσικά οι Τούρκοι δεν την αναγνωρίζουν.
Αντιθέτως επαίρονται γι’ αυτήν! Στις 19 Μαΐου, εορτή -αργία για την Τουρκία, είναι η επέτειος της άφιξης του Μουσταφά Κεμάλ, στη Σαμψούντα. Πρόκειται σύμφωνα με το ψεύδος, την προπαγάνδα της Τουρκίας και την επίσημη θεώρηση «για την ιδρυτική πράξη της εποποιίας του Ατατούρκ, την πράξη της ρήξης με την οθωμανική εξουσία, η οποία κατηγορείται το 1919 από τους Τούρκους εθνικιστές ως υπεύθυνης της ήττας».

Η 19η Μαΐου θεωρείται, επίσης, ημέρα των γενεθλίων του Κεμάλ, καθώς η ακριβής ημερομηνία της γέννησής του δεν είναι γνωστή, ενώ η γέννησή του συνδέεται και με το άλλο ψεύδος περί γέννησής του στην Θεσσαλονίκη.
Η 19η Μαϊου είναι επίσης η γιορτή της νεολαίας και των αθλημάτων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια γιορτή της γυμναστικής, που υπήρχε από το 1916 και επισημοποιήθηκε το 1939, ενώ το 1981 πήρε το όνομα και τη σημερινή της μορφή. Οι μαθητές και σπουδαστές πρέπει να κάνουν αυτή την ημέρα στα στάδια ομαδικές γυμναστικές επιδείξεις με έντονο το κόκκινο χρώμα. Στις κερκίδες των σταδίων οι νεαροί θεατές σχηματίζουν, με τα χρώματα των ρούχων τους, γιγαντιαίες μορφές και συνθήματα («Ατατούρκ, βαδίζουμε στα χνάρια σου»), που θυμίζουν τις μεγάλες συλλογικές εκδηλώσεις ολοκληρωτικών καθεστώτων, ενώ σημαίες 1919 μέτρων ανεμίζουν στον τόπο του εγκλήματος, την Σαμψούντα.

Σύμφωνα με την προπαγάνδα ο Κεμάλ «χάρισε» την εθνική κυριαρχία στα παιδιά, το μέλλον της χώρας. Τα παιδιά φορούν τα πιο καλά τους ρούχα, πηγαίνουν όμως στα σχολεία, από όπου ξεκινούν παρελάσεις, ενώ η Τουρκία υπερηφανεύεται ότι είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει αφιερώσει μια εθνική γιορτή στα παιδιά. Η ημέρα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη πατριωτική θέρμη, οι εφημερίδες δημοσιεύουν στην πρώτη σελίδα τους πορτρέτα του Κεμάλ και μοιράζουν σημαίες. Όλοι καλούνται να σημαιοστολίσουν, η Τουρκία σκεπάζεται από κόκκινο και άσπρο, ο τύπος γεμίζει επίσημες δηλώσεις των συνεχιστών του Κεμάλ. Από όλα τα κόμματα.
Το τελετουργικό είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα. Κάθε πόλη, κάθε χωριό, έχει τον τόπο γιορτασμού του την κεντρική πλατεία, η οποία δεν νοείται χωρίς ένα ή και δύο αγάλματα του Κεμάλ και το πρωτόκολλο είναι αυστηρά καθορισμένο.


Η αλήθεια

Η αλήθεια όμως είναι άλλη και συνδέεται με τη Γενοκτονία εναντίον των Ελλήνων. Στις 19 Μαϊου 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβαζόταν στη Σαμψούντα, σύμφωνα με την εντολή, που πήρε από τον σουλτάνο και τους συμμάχους, ενώ καθήκον του ήταν η προστασία των Ελλήνων
Ο Μουσταφά Κεμάλ όμως κατόρθωσε να συσπειρώσει γύρω του τους εγκληματίες πολέμου του φασιστικού κινήματος των Νεότουρκων του «Ένωση και Πρόοδος» και τους τσέτες πλιατσικολόγους της περιοχής, ολοκληρώνοντας την τελευταία φάση της Γενοκτονίας. Ο Κεμάλ ήταν δάσκαλος του Χίτλερ, όπως γράφει ο Στέφαν Ίρχινγκ, στο βιβλίο εκδόσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Έτσι επιβεβαιώνεται η παρατήρηση του σύγχρονου Τούρκου συγγραφέα Τανέρ Ακτσάμ ότι «η σύγχρονη Τουρκία έχει αναδυθεί μέσα από θάλασσες αίματος εκείνων που έπεσαν θύματα της εθνοκάθαρσης», δηλαδή των Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας, της Θράκης, της ΚαππαδοκίαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου