Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κράτος συνένοχο ή συνέταιρο;


 Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Πολιτικός κρατούμενος φώναζε ότι ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στο γραφείου ανακριτή. Δεν είχε και άδικο εδώ που τα λέμε. Ένα σκάνδαλο που ξεφύτρωσε τη στιγμή που ετοίμαζαν να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο. Μια χαρά έκατσε χρονικά. Τώρα τι ξεχάστηκε πάλι; Δεν είχαν ετοιμάσει 9.900 και κάτι σελίδες κατηγορητήριου; Που πήγαν αυτές; Μάλλον τις πήρε το εύρηκα…
Στους υπόλοιπους κατηγορουμένους για την ίδια υπόθεση ζητήθηκε ιλιγγιώδη εγγύηση για να αφεθούν ελεύθεροι.
Κράτος συνένοχο ή συνέταιρο με αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους που ξεπλένουν χρήμα την ίδια ώρα που ο καθένας από εμάς δεν έχει να πάρει ψωμί και γάλα στο παιδί του.

Αγαπούλα τα λεφτά για θίχτηκα ηθικά
Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε, ο Μάκης Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος και μετά θυμήθηκαν ότι έπρεπε να τον ξανά συλλάβουν.  Όργωσαν την Ελλάδα για τον εντοπισμό του και τελικά τον βρήκαν στα Σκόπια όπου εδώ και δύο μήνες έχει «κολλήσει» η έκδοση του.  Παρόλα αυτά πριν από μία εβδομάδα ο Μάκης Ψωμιάδης κατέθεσε μήνυση, σύμφωνα με πληροφορίες , εις βάρος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Wind. Το διαφημιστικό σποτ που προβάλλεται το τελευταίο δίμηνο όπου ένας πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας προσπαθεί είτε να στήσει παιχνίδια ή να βγει -στα πιο πρόσφατα σποτ- από τη φυλακή έγινε η αφορμή για τη μήνυση που κατέθεσε ο Μάκης Ψωμιάδης εις βάρος της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.
Στη μήνυση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι τα συγκεκριμένα διαφημιστικά σποτ χρησιμοποιούν φράσεις και καταστάσεις που τον "φωτογραφίζουν" ενώ ζητεί υλική και ηθική αποκατάσταση.

Το θρίλερ με τους εισαγγελείς
Και ενώ ο Μάκης Ψωμιάδης ζητά υλική και ηθική αποκατάσταση, στη Δικαιοσύνη φαίνεται πως το θρίλερ με τους δύο εισαγγελείς έδειξε τη γύμνια της εξουσίας της.
Φως φανάρι για το κάθε νοήμων πως οι εισαγγελείς ήταν έτοιμοι να δώσουν ονόματα και να κλείσουν φατρίες και συντεχνίες (πολιτικές ή ακόμη και επιχειρηματικές υποθέτουμε πάντα), προφανώς εκβιάστηκαν και τα μάζεψαν.
Σε μια χώρα, όπου ένας φυγόδικος στέλνει μηνύσεις επειδή βλάφτηκε ηθικά, οι εισαγγελείς φαίνεται να εκβιάζονται και ανασκευάζουν όσα λένε και την ίδια ώρα κατηγορούμενοι για ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ αφήνονται ελεύθεροι, αφού πρώτα αποδώσουν χιλιάδες ευρώ στο κράτος, τι διάολο λειτουργεί;  

1 σχόλιο:

  1. Τσαμπα την πληρωσαν Μπεος και Ψωμιαδης.Αυτοι φταινε για τα δεινα του ποδοσφαιρου;Για την καταντια μισθωτων και συνταξιουχων;Η μηπως αυτοι στηνουν μονο παιχνιδια.Στις σοβιετικες χωρες με 150ευρω στηνεις και τα δοκαρια!!!Και οταν τον καλεσαν τον Μπεο να καταθεσει στην Ουεφα για το περιφημο Πανιωνιος-Ντιναμο,ξερεις τι ειπε;Νευριασαν οι μπουκ που κονομησε ο κοσμος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή