Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης τετ-α-τετ με την Μαρία Κακουλάκη: "Πόσα έχει κερδίσει η Γερμανία από την οικονομική κρίση"


















Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες πολιτικούς  αναμφισβήτητα είναι  ο Γιώργος Χατζημαρκάκης
Ο Γερμανός ευρωβουλευτής κρητικής καταγωγής  αναμένεται να διεκδικήσει μια θέση  στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Η δημοσιογράφος  Μαρία Κακουλάκη βρέθηκε στο Στρασβούργο και απέσπασε συνέντευξη από τον κ. Χατζημαρκάκη.
Μετά την άδεια της ( κας. Μαρίας Κακουλάκη) σας παραθέτουμε την συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε στο ειδησεογραφικό blog http://www.leregardcretois.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
Πραγματικά αξίζει τον χρόνο σας, για να ακούσετε μια υγιή άποψη στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας. Ακολουθεί το κείμενο και η συνέντευξη της κας. Κακουλάκη... Για να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση μιλάει για την ανάγκη της συμμετοχικής δημοκρατίας για πολίτες ενεργούς στο Πολίτευμα και στις πολιτικές εξελίξεις.

Η γερμανική προπαγάνδα
Επίσης σημαντικό σημείο της συνέντευξης του είναι ότι μιλάει για το πως η γερμανική προπαγάνδα έβλαψε την χώρα μας όταν αυτή είχε την ανάγκη -περισσότερο από ποτέ- για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Γ. Χατζημαρκάκης: Με το όνειρο για μια άλλη Ελλάδα ο επαναπατρισμός στην Κρήτη



Της Μαρίας Κακουλάκη


"Κατέχει τον ρόλο του "'πρεσβευτή" της Ελλάδας στη Γερμανία, σύμφωνα με την γερμανική 
εφημερίδα "Bild", ειδικά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και με την Ελλάδα.
Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι σκέφτεται ως Γερμανός αλλά αισθάνεται ως Έλληνας. 
Μιλάει χωρίς φόβο και περιστροφές λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους και είναι αδύνατον να βρεθεί κανείς στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, να συνομιλήσει μαζί του και να μην εμπνευστεί από το εύρος των γνώσεων, την κουλτούρα, την αυθεντική «κρητική ματιά» και την πατριωτική αγάπη που διαφαίνεται, πάντα, πίσω από τα λόγια του. Σήμερα μιλά για το όραμα μιας άλλης Ελλάδας, φτιαγμένης πρωτίστως με τα «υλικά και τη βούληση των ίδιων των πολιτών της και όχι όλων όσων αντιδημοκρατικά εξακολουθούν να αποφασίζουν γι’ αυτήν, χωρίς αυτήν. Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ζητά από τους σύγχρονους 'Έλληνες και ιδιαίτερα από τους Κρητικούς να αναλάβουν την ευθύνη του παρελθόντος, κυρίως όμως την ευθύνη για το σχεδιασμό του μέλλοντος τους, πιστεύοντας πως μπορούν με τις αξίες τους να αποτελέσουν την «πολιτισμική μαγιά της Ευρώπης» ώστε να απαντήσουν σε όσους παράλογα κερδοσκόπησαν εν μέσω κρίσης, αλλά και στην ίδια την Ευρώπη που μοιάζει να έχει απωλέσει το δημοκρατικό προσανατολισμό και τις ανθρωπιστικές αξίες της".
Παρακολουθήστε εδώ την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου