Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ένα μεγάλο παγκόσμιο διαδικτυακό Πανεπιστήμιο EDX


Του Ηλία Βερβαινιώτη

Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια online πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε από το πανεπιστήμιο του Harvard και το MIT.
Τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ενώνονται για να προσφέρουν παιδεία και γνώσεις στους ανθρώπους όλου του κόσμου, όπου φτάνει το διαδίκτυο και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ.
Το EDX προσφέρει διαδραστικά online μαθήματα και MOOCs από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Online μαθήματα από MITX, HarvardX, BerkeleyX, UTX και πολλά άλλα πανεπιστήμια. Τα θέματα περιλαμβάνουν τη βιολογία, τις επιχειρήσεις, χημεία, πληροφορική, την οικονομία, τη χρηματοδότηση, τη μηχανική, τα τρόφιμα και τη διατροφή, την ιστορία, ανθρωπιστικές επιστήμες, το δίκαιο, τη λογοτεχνία, τα μαθηματικά, την ιατρική, τη μουσική, τη φιλοσοφία, τη φυσική, την επιστήμη, στατιστικά και πολλά άλλα.

Κάνεις απλά εγγραφή και παρακολουθείς το μάθημα που σε ενδιαφέρει από όλους τους επιστημονικούς τομείς για το επόμενο διάστημα!! Τα μαθήματα διαρκούν από 4 έως 8 εβδομάδες. Για κάθε μάθημα υπάρχει σαφή περιγραφή του αντικειμένου και της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλει ο ενδιαφερόμενος.

Μετά την παρακολούθηση ενός μαθήματος μπορείς να δώσεις εξετάσεις και να πάρεις την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Δείτε την παρουσίαση του EDX εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου