Το κυνήγι τρούφας στην περιοχή των Μετεώρων ξεκινά την 1η Μαρτίου και το διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.
Η περίοδος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, είναι από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, ενώ η διάρκεια όλης της δραστηριότητας είναι περίπου τρεις ώρες. Εκτός των οργανωμένων γκρουπ, δίνεται η δυνατότητα και σε μεμονωμένους επισκέπτες να συμμετέχουν, με τα πρώτα κυνήγια γι' αυτούς να γίνονται 1 και 2 Μαρτίου.
Ο τρουφοκυνηγός με τα τρουφόσκυλά του, σε ένα πανέμορφο δάσος, βρίσκει με τη βοήθεια σκύλων τις τρούφες, τα πανάκριβα αυτά υπόγεια μανιτάρια, τα οποία στη συνέχεια ο σεφ, πάντα μέσα στο δάσος, τα μετατρέπει σε μία εκπληκτική τρουφομακαρονάδα, που απολαμβάνουν οι επισκέπτες.
Εν τω μεταξύ, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, οι επισκέπτες μέχρι να ετοιμαστεί η μακαρονάδα, κάνουν γευσιγνωσία μανιταριών και απολαμβάνουν την μαγεία της φύσης, με ένα ποτήρι τοπικό κρασί.
Μ' αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία στο δάσος ολοκληρώνεται, οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο, όπου ξεναγούνται, μαθαίνουν ακόμα περισσότερα για τα μανιτάρια και την τρούφα, και μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξουν ανάμεσα σε 70 προϊόντα μανιταριών που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας, τονίζει:
«Μετά από μία χρονιά με σημαντική συμμετοχή επισκεπτών απ' όλο τον κόσμο στο Κυνήγι Τρούφας, περιμένουμε το 2020 η συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Νέα μεγάλα τουριστικά γραφεία έχουν προστεθεί στη λίστα των ενδιαφερομένων, γεγονός που προδικάζει ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, έχουμε ανακοινώσει ημερομηνίες για μεμονωμένους επισκέπτες, που με μικρό αντίτιμο μπορούν να λάβουν μέρος στη μοναδική αυτή δραστηριότητα.
Η περίοδος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, είναι από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, ενώ η διάρκεια όλης της δραστηριότητας είναι περίπου τρεις ώρες. Εκτός των οργανωμένων γκρουπ, δίνεται η δυνατότητα και σε μεμονωμένους επισκέπτες να συμμετέχουν, με τα πρώτα κυνήγια γι' αυτούς να γίνονται 1 και 2 Μαρτίου.
Ο τρουφοκυνηγός με τα τρουφόσκυλά του, σε ένα πανέμορφο δάσος, βρίσκει με τη βοήθεια σκύλων τις τρούφες, τα πανάκριβα αυτά υπόγεια μανιτάρια, τα οποία στη συνέχεια ο σεφ, πάντα μέσα στο δάσος, τα μετατρέπει σε μία εκπληκτική τρουφομακαρονάδα, που απολαμβάνουν οι επισκέπτες.
Εν τω μεταξύ, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, οι επισκέπτες μέχρι να ετοιμαστεί η μακαρονάδα, κάνουν γευσιγνωσία μανιταριών και απολαμβάνουν την μαγεία της φύσης, με ένα ποτήρι τοπικό κρασί.
Μ' αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία στο δάσος ολοκληρώνεται, οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο, όπου ξεναγούνται, μαθαίνουν ακόμα περισσότερα για τα μανιτάρια και την τρούφα, και μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξουν ανάμεσα σε 70 προϊόντα μανιταριών που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας, τονίζει:
«Μετά από μία χρονιά με σημαντική συμμετοχή επισκεπτών απ' όλο τον κόσμο στο Κυνήγι Τρούφας, περιμένουμε το 2020 η συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Νέα μεγάλα τουριστικά γραφεία έχουν προστεθεί στη λίστα των ενδιαφερομένων, γεγονός που προδικάζει ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, έχουμε ανακοινώσει ημερομηνίες για μεμονωμένους επισκέπτες, που με μικρό αντίτιμο μπορούν να λάβουν μέρος στη μοναδική αυτή δραστηριότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου