Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Ραντεβού του χρόνου στο ποτάμι


Του Λευτέρη Χ.Θεοδωρακόπουλου
Η αυλαία έπεσε πριν λίγες ώρες στο 34ο River Party αλλά σίγουρα οι συγκινήσεις ήταν αυτές που συγκλόνισαν όσους βρέθηκαν στις όχθες του Νεστόριου ποταμού.
Η καρδιά της νεολαίας βρέθηκε στην Καστοριά και χειροκρότησε την παρέλαση των καλλιτεχνών που βρέθηκαν στην σκηνή και «έντυσαν» με τις νότες τους και τις μελωδίες τους τις νύχτες μετατρέποντας σε μαγικές.
Νύχτες μαγικές λοιπόν, νύχτες έναστρες, νύχτες δίπλα από τον ποταμό, ήταν αυτές που πλημμύρισαν με νότες, χρώματα και νιάτα.
Η Καστοριά έστειλε το δικό της μήνυμα πως η νεολαία είναι εδώ, είναι παρούσα και ο παλμός της είναι έντονος.
Το ραντεβού κλείστηκε για του χρόνου για το 35ο River Party καθώς πλέον το River είναι ο θεσμός που έγινε λατρεία.
Οι φωτογραφίες είναι από επίσημο site του River το http://www.riverparty.org/main/index.php 
και έχουν τραβηχτεί από τον Ηλία Ζιάρα
Για την ιστορία

Ο θεσμός του River Party ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν, από τα παιδιά μεταναστών, που έρχονταν τα καλοκαίρια για διακοπές στο χωριό τους και, μη έχοντας άλλο τρόπο διασκέδασης, οργάνωναν μικρά πάρτυ στο ποτάμι.
Με τα χρόνια οργανώθηκε περισσότερο, δημιουργώντας τον θεσμό των River Party που μιμήθηκαν σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας έκτοτε.

Συγκλονιστικές στιγμές χάρισαν Αρβανιτάκη-Στόκας

Με πάθος και με ένταση τραγούδησαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας, οι οποίοι παρέσυραν το κοινό έως την άκρη του μουσικου τους ταξιδιού. Εκπληκτικοί και οι δυο τους και ήταν από τις παρουσίες που συζητήθηκαν στο 34ο River Party
Ελεονώρα...Ζουγανέλη έδωσε χρώμα στο River

Στο Νεστόριο όμως ήταν και η Ελεονώρα Ζουγανέλη  την οποία  αποθέωσαν οι θαυμαστές της και μάλιστα έντονα

"Μέρες του φωτός"

 Και εγώ που γράφω, ναι έχω αδυναμία στην Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία με την παρουσία της έδωσε άλλον αέρα στο παρτυ της Καστοριάς. Η εκπρόσωπος της ελληνικής γενιάς προκάλεσε έντονα συναισθήματα στους παρευρισκόμενους από τους οποίους κάποιοι μάλιστα συγκινήθηκαν από τον τρόπο που η Νατάσσα ερμήνευε...Κωστής Μαραβέγιας απλά απίθανος 

Αν η Μποφίλιου είναι λατρεία ο Μαραβέγιας είναι το κάτι άλλο... Πολυτάλαντος μουσικός που μπορεί να ξεγελάει κάποιον το ήρεμο στυλ του, αλλά όταν βρίσκεται στην σκηνή σε ταξιδεύει σε άλλη διάσταση. Στη φωτογραφία παίζει με το αγαπημένο του αρκοντεόν.


Και τέλος ένα κολάζ στιγμών από το 34ο River Party


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου