Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η Φωτεινή Δάσσιου μας προσκαλεί σε έναν κόσμο…OnViral


Αποφάσισε να αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στο χώρο της δημοσιογραφίας και του διαδικτύου. Η Φωτεινή Δάσσιου είναι η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του νεανικού site OnViral και μιλά στο Πινάκιο για το νέο της εγχείρημα.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Από την βάση της την Λάρισα θέλει να δώσει άλλον ειδησεογραφικό αέρα.
Ωστόσο δεν παραλείπει να αναφερθεί στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της στα πρώτα της βήματα πριν από 7 χρόνια,
Μιλά για τις συνεργασίες της ενώ αποκαλύπτει και τους λόγους που άφησε την Αθήνα παρά το γεγονός πως η καριέρα της ξεδιπλωνόταν πιο εύκολα στην πρωτεύουσα.
Δεν διστάζει να αποκαλύψει ποιο είναι το στοίχημα του project της και εξηγεί γιατί απαιτεί…σεβασμό!




Φωτεινή, είσαι η διαχειρίστρια του onviral.gr Ποίες καινοτομίες του site και τι θα αποκομίσει ο αναγνώστης, κλικάροντάς το;




«Καταρχήν να σε ευχαριστήσω θερμά για την φιλοξενία στο υπέροχο «πινάκιο». Το OnViral.gr δημιουργήθηκε ένα πρωινό με μια πολύ καλή μου φίλη και δημιουργό του  site, Άσπα Παπακωνσταντίνου. Και σε αυτό το σημείο θέλω και επίσημα να την ευχαριστήσω για όλα! Ο αναγνώστης θα «ταξιδέψει» στις πιο viral ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο με μια πιο φρέσκια και νεανική ματιά, ξεφεύγοντας από την στυγνή και σκληρή ενημέρωση της καθημερινότητας και νομίζω αυτό το γνώρισμα είναι που το κάνει ξεχωριστό».

Πως προέκυψε η δημοσιογραφία, από μικρή ήθελες να ασχοληθείς;

«Η δημοσιογραφία πρόεκυψε πριν περίπου 7 χρόνια όπου και διατηρούσα το πρώτο μου προσωπικό blog μόδας. Εκεί έγραφα προσωπικά μου άρθρα και απόψεις σχετικά με την γυναίκα και την μόδα. Και κάπως έτσι ήρθε και η πρώτη πρόταση από το site της Φαιης Σκορδά για την στήλη της μόδας (faysbook.gr). Ξεκίνησα εκεί δειλά-δειλά τα πρώτα μου βήματα και είδα ότι αυτό μέρα με την μέρα είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους αναγνώστες. Εκεί τρελάθηκα… τα μηνύματα ήταν πολλά και η αγάπη μου για την αρθρογραφία εκτοξεύτηκε!».

Το πρώτο σου ρεπορτάζ;



«Εδώ με πιάνουν γέλια… Θυμάμαι ότι πήγα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το ντύσιμο των κοριτσιών στο κέντρο της πόλης μου( Λάρισα) και απλά δεν είχα πατήσει ποτέ το rec στο μαγνητοφωνάκι μου. Καταλαβαίνεις ότι πήγε «καμένο» όλο το concept….».

Ήσουν στην Αθήνα και έζησες την δημοσιογραφία σε υψηλούς ρυθμούς, τι αποκόμισες από την εμπειρία σου αυτή;

«Τρέλα τρέλα τρέλα…(γέλια). Τρελοί ρυθμοί άγχος ωραρίου αλλά παράλληλα υπέροχες συνεργασίες, όμορφοι άνθρωποι και μεγάλη εμπειρία».


Ποιες είναι οι κομβικές συνεργασίες της ζωής σου έως τώρα;



«Όλες ήταν κομβικές συνεργασίες και η κάθε μια τους ήταν ξεχωριστή. Η πρώτη μου συνεργασία που δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ξεκίνησα με την μόδα στο site της Φαιης. Η συνεργασία μου στο talkofthetown.gr της Σοφίας Τσίπα (ΣΚΑΪ), που μου έδωσε την δυνατότητα να δείξω το «ταλέντο» μου  στην πένα και οι συνεργάτες και πλέον φίλοι μου εκείνης της ομάδας. Είμαι απλά ευγνώμων που δόθηκε το εισιτήριο για να συνεχίσω και σε πολλές άλλες συνεργασίες στην πορεία».

Η Λάρισα είναι «εύφορη» γη για ρεπορτάζ;

«Η Λάρισα είναι μια αρκετά μεγάλη πόλη με πολλές δημοσιογραφικές δυνατότητες και ερεθίσματα. Ίσως της λείπει η σωστή «δημοσιογραφική παιδεία» στο νέο αίμα δημοσιογράφων και υστερεί λίγο στον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων».

Τελικά η δημοσιογραφία είναι έρωτας;

«Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα, είναι εγρήγορση του μυαλού και της σκέψης και ναι… με συνδυασμό  αυτών δημιουργείται ο έρωτας!».

Συνάδερφοι σου έχουν φερθεί άσχημα πίσω από την πλάτη σου; Και αν ναι, πως έχεις αντιδράσει;

«Γενικά στον επαγγελματικό μου χώρο όπως και στην ζωή μου δεν μου αρέσουν οι ίντριγκες. «Απαιτώ» σεβασμό και ξεκάθαρες κουβέντες, μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να σταθεί μια υγιείς συνεργασία, στη μέχρι τώρα πορεία μου δεν υπήρξε κάποιο «επεισόδιο» και αν ποτέ πήγε να δημιουργηθεί ήμουν εκείνη που το διαχειρίστηκε γρήγορα και ξεκάθαρα πάντα με την επικοινωνία και τον λόγο».

Ισχύει πως η δημοσιογραφία είναι όντως ο πιο δυνατός έρωτας;


«Είναι η πιο δυνατή καψούρα! (γέλια)».
Ποιο είναι το στοίχημα του onviral;

«Το στοίχημά μας σε πρώτη φάση είναι να μας μάθει και να μας εμπιστευθεί ο κόσμος, αυτό φυσικά απαιτεί πολύ δουλειά και προσωπικό χρόνο. Να διαβάζει τα άρθρα ευχάριστα και να έχουμε αναγνώστες με άποψη. Αυτό ήθελα και θέλω πάντα να καταφέρω με αυτό το εγχείρημα».

Ποιο είναι το 24ωρο της Φωτεινής Δάσσιου;

«Πρωινό, ροή του site και προσεχώς κάλυψη πολλών δρώμενων στην πόλη με φωτογραφίσεις και πληροφορίες, προσωπική ζωή και χρόνος στον αγαπημένο μου, φυσικά χρόνος με τις φίλες και οι φίλοι μου και λιγάκι… γυμναστική! Προσπαθώ να τα προλάβω όλα με θέληση και αγάπη απέναντι στα αγαπημένα μου πρόσωπα».

Τι σε φοβίζει;

«Η κακία των ανθρώπων».

Θεωρείς πως ο κόσμος είναι εθισμένος με τις νέες τεχνολογίες και τα social media; Πως το εξηγείς αυτό;


«Ο κόσμος προχωρά η τεχνολογία τρέχει… είναι αναγκαίο «κακό» οι νέες τεχνολογίες και τα social media, δυστυχώς πλέον χωρίς αυτά δεν μπορείς και να παρουσιάσεις την δουλειά σου…Ο εθισμός όμως δεν είναι καλό σημάδι αν όμως υπάρχει το μέτρο όλα έχουν την σωστή τους ισορροπία».

Σε ένα παλιότερο τραγούδι του ο Πλιάτσικας θα άλλαζε τον κόσμο βάφοντας γαλάζια την θάλασσα. Εσύ αν μπορούσες πως θα άλλαζες τον κόσμο;


«Πλιάτσικας υπέροχος ερμηνευτής.... Αν μπορούσα θα άλλαζα τις κακές σκέψεις και ενέργειες μερικών ανθρώπων. Να είμαστε πιο «άνθρωποι», όσο μπορούμε να δίνουμε ένα χέρι βοήθειας στον διπλανό μας. Και προς Θεού κάντε ανακύκλωση βρε παιδιά, για να συνεχίζουμε να βλέπουμε γαλάζια την… θάλασσα!».


1 σχόλιο: