Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Κώστας Δουβαλίδης: Διεκδικώντας το όνειρο στο Βερολίνο

Ο Έλληνας σπρίντερ Κώστας Δουβαλίδης 
Λίγα 24ωρα πριν ο σπρίντερ Κώστας Δουβαλίδης τρέξει 110 μέτρα με εμπόδια στο 24ο  ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βερολίνο διεκδικώντας το ό,τι καλύτερο μίλησε στο Πινάκιο.
Ο Έλληνας αθλητής έκανε λόγο για την προετοιμασία του, τους στόχους του, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα συμπαράστασης στον κόσμο που δοκιμάστηκε από τις φονικές φωτιές.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και το Πινάκιο 

Ένας αθλητής που εκπέμπει θετική ενέργεια και διάθεση ο Κώστας Δουβαλίδης έμαθε να υπερπηδά τα εμπόδια όχι μόνο στο αγώνισμα του αλλά και στην ζωή του.




Ο πρώτος στόχος σου ποιος είναι στο ευρωπαϊκό

«Ο πρώτος στόχος είναι σίγουρα να καταφέρω να περάσω τον προκριματικό αγώνα που γίνεται την Πέμπτη στις 11:55 το πρωί. Για εμένα ο κύριος στόχος είναι αυτός. Θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση και να προκριθώ στον ημιτελικό. Από εκεί και πέρα θα μιλάμε για έναν διαφορετικό αγώνα».


Με  δεδομένο τις συνθήκες που επικρατούν, που δεν έχετε την απαραίτητη βοήθεια από την πολιτεία και παρόλα αυτά σημειώνετε όλοι σας διακρίσεις, θα πρέπει να νιώθετε διπλά νικητές…


«Σίγουρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες. Στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες για να κάνεις πρωταθλητισμό και μάλιστα υψηλού επιπέδου. Παρόλα αυτά έχουμε την Ομοσπονδία δίπλα μας που μας στηρίζει με κάθε τρόπο και όσο μπορεί. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε τον αθλητισμό, την προπόνηση μας και προσπαθούμε να φτάσουμε στους δύσκολους αγώνες που έχει η χρονιά».


Ο Αθλητισμός παρά τις κακουχίες  και τους τρανταγμούς που έχει υποστεί η χώρα μας  έχει σταθεί στο ύψος του και  δίνει επιτυχίες.  Το γεγονός αυτό είναι ένα μήνυμα στον κόσμο που δοκιμάζεται;
 

«Ο Αθλητισμός πάντα ήταν ένας χώρος ο οποίος  έβγαζε τον κόσμο μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις με τον τρόπο του.
 Αυτό σημαίνει πως είναι μια δίοδος διαφυγής των δύσκολων καταστάσεων.
Μια δύσκολη περίοδος ήταν η προηγούμενη με την τραγωδία στο Μάτι.  Εμείς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αυτές τις ημέρες περνάνε δύσκολες ώρες, να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου