Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ο χάρτης των κατακτήσεων του champions league




Όλος ο ποδοσφαιρόφιλος πληθυσμός περίμενε καρτερικά αυτή την ημέρα όπου η Λίβερπουλ και η Τότεναμ θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Tότεναμ θα παρουσιαστεί σήμερα στη Μαδρίτη στον πρώτο τελικό της στο Champions League, η -φιναλίστ της τελευταίας σεζόν- Λίβερπουλ αναζητά τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο της.
 Και οι δύο ομάδες έκαναν εντυπωσιακές ανατροπές στους ημιτελικούς για να φτάσουν στο "Wanda Metropolitano", το «σπίτι» της Ατλέτικο Μαδρίτης, επιστρέφοντας η καθεμιά από μειονέκτημα τριών τερμάτων.
 Ενώ η Λίβερπουλ νίκησε 4-0 στον αγώνα ρεβάνς την Μπαρτσελόνα στο «Άνφιλντ», εξασφαλίζοντας πρόκριση με συνολικό σκορ 4-3, το χατ-τρικ του Λούκας Μόουρα στο δεύτερο ημίχρονο στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» έδωσε στην Τότεναμ τη νίκη με 3-2 επί του Άγιαξ και την πρόκριση στα εκτός έδρας γκολ (σ.σ. ο «Αίαντας» είχε επικρατήσει 1-0 στο Λονδίνο).

Και οι δυο τους θα κοιτάξουν να μπουν στο Πάνθεον και στην Ιστορία, καθώς αυτή γράφεται από τους νικητές


Τα μεγάλα ρεκόρ που έγραψαν ιστορία

Μεγάλα ρεκόρ, σημαντικές κι ανεπανάληπτες στιγμές έχουν σημαδέψει την ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που εξελίχθηκε σε Champions League

Παίκτες:
Περισσότερες συμμετοχές σε τελικό: 8- Φρανσίσκο Χέντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Πάολο Μαλντίνι (Μίλαν)
Κορυφαίος σκόρερ σε τελικό: 7 γκολ- Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ρεάλ Μαδρίτης), Φέρεντς Πούσκας (Ρεάλ Μαδρίτης)
Περισσότερα γκολ σε ένα τελικό: 4- Φέρεντς Πούσκας (Ρεάλ Μαδρίτης-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, 18/05/1960)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου