Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Vegas: Στο Τέρμα!!!


«Πρέπει να κοιτάμε πιο ψηλά στη ζωή μας. Αυτό μας κάνει να πετυχαίνουμε στόχους και να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα»

Το συγκρότημα  10 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή των επιτυχιών

Για το τραγούδι τους «Μη με ξεχνάς»: «Το τραγούδι είναι ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που φύγανε ότι η Ελλάδα, εμείς, δεν τους ξεχνάμε και θα είναι στις καρδιές μας μέχρις ότου βρούνε τον δρόμο τους προς την "Ιθάκη", κοντά μας..»

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Οι Vegas είναι από τα πιο αγαπητά μουσικά συγκροτήματα όχι μόνο της νεολαίας αλλά όλων. Το ότι είναι στην κορυφή εδώ και 10 χρόνια οφείλεται σε πολλούς παράγοντες καθώς αποτυπώνουν το DNA τους στη μουσική τους.
Μάλιστα δεν κωφεύουν στα προβλήματα των εποχών και προσπαθούν να τα αναδείξουν και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο με «όχημα» τη μουσική τους.  
Το τραγούδι τους  «Μη με ξεχνάς» θίγει  το θέμα της μετανάστευσης.
Μιλούν για τους σταθμούς της καριέρας τους, για τον Πολιτισμό και τη μουσική  και το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι πρέπει να κοιτάμε ψηλά και αυτό να γίνει τρόπος ζωής.
Τέλος, ο Zeraw από τους Vegas αποκαλύπτει γιατί είχε θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου.
Διαβάστε έως «στο τέρμα» αυτή την συνέντευξη…

Είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Καρφί» στις 10 Αυγούστου 2019



Μια πορεία από το 2009 έως σήμερα σε μια εποχή που η ελληνική δισκογραφία αιμορραγεί οι Vegas χαράζουν ιστορία σε πείσμα πολλών. Ποιοι είναι οι άξονες της πορείας σας;

«Πάνω απ’ όλα είναι η αγάπη για ότι κάνουμε και η ανάγκη της έκφρασης μέσα από αυτό. Όλοι μοιραζόμαστε την ανάγκη και τη θέληση να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και η τέχνη είναι ένα εργαλείο που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό, καθώς μπορεί να φέρει πιο κοντά ανθρώπους με διαφορετικές καταβολές ή πιστεύω».


«Μη με ξεχνάς είναι η απόσταση γυαλί, Με μια αγκαλιά φτιάχνω μες τον χάρτη διαδρομή
Πες μου μόνο δεν θ ’αλλάξει πρόσωπο η σιωπή, Θα 'σαι εκεί θα 'μαι εκεί», είναι το ρεφρέν από ένα από τα τελευταία σας τραγούδια το οποίο εστιάζει στο μεταναστευτικό. Θίξατε ένα θέμα που «πονά»… Ποιοι ήταν οι λόγοι που αποφασίσατε να βγάλετε ένα τραγούδι με τόσο έντονο κοινωνικό μήνυμα;

«Το φαινόμενο της αναγκαστικής - και μη - μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο έντονο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και είναι κάτι που όλοι βιώνουμε καθώς όλο και κάποιος αγαπημένος μας, είτε οικογένεια είτε φίλος, αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Το τραγούδι είναι ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που φύγανε ότι η Ελλάδα, εμείς, δεν τους ξεχνάμε και θα είναι στις καρδιές μας μέχρις ότου βρούνε τον δρόμο τους προς την "Ιθάκη", κοντά μας..».

Το καλοκαίρι τι ακούμε από Vegas; Ποια είναι η επιτυχία σας;

«"Στο Τέρμα"! Ένα δροσιστικό και χορευτικό καλοκαιρινό κομμάτι που παροτρύνει τον κόσμο να μην φοβάται να το "πάει στο Τέρμα"!».

Παρατηρείται πληθώρα ταλέντων στα μουσικά ριάλιτι που μετά όλα αυτά τα παιδιά εξαφανίζονται. Και είναι διαδικασία χρόνια. Ποια είναι η άποψη σας γι’ αυτό το φαινόμενο;

«Είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν με βρίσκει αντίθετο υπό προϋποθέσεις...Μην ξεχνάμε ότι από ριαλιτι έχουν βγει αρκετά μεγάλα ονόματα στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα (πχ Οικονομόπουλος). Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η έλλειψη υποστήριξης αυτών των παιδιών, νικητές ή όχι, μετά το πέρας των show. Θεωρώ ότι θα έπρεπε όπως αυτά τα παιδιά υποστηρίζουν το show με την παρουσία τους να γίνεται μετα το ίδιο και από την παραγωγή σε συμβουλευτικό επίπεδο τουλάχιστον γιατί ένα ταλέντο χωρίς καθοδήγηση είναι εύκολο να χαθεί».

Υπάρχουν φωνές που έχετε ξεχωρίσει μέσα από τα μουσικά shows;

«Πάρα πολλές και κάποιες δεν φτάσανε σε τελικό στάδιο που είναι λογικό γιατί μπορεί να είναι μουσικοί διαγωνισμοί αλλά είναι και τηλεοπτικά προϊόντα που κυνηγάνε την τηλεθέαση με διάφορους τρόπους  όποτε σίγουρα δεν παίζει ρόλο μόνο το ταλέντο στο ποιος θα διακριθεί».

Ποια στιγμή θεωρείται πως ήταν η κορυφαία στην ιστορία του συγκροτήματος σας;

«Η στιγμή που πήραμε τον πρώτο μας χρυσό δίσκο αναμφισβήτητα διότι αυτό σήμαινε ότι είχαμε κερδίσει πραγματικά την αγάπη του κόσμου και μπήκανε στη διαδικασία να αγοράσουν τον δίσκο μας με αποτέλεσμα να γίνει χρυσός και να μας δοθεί έτσι η ώθηση και η επιβεβαίωση που χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να βελτιωνόμαστε».


Η μουσική είναι ταυτισμένη με τον Πολιτισμό. Πως θα έπρεπε να διδάσκεται αυτή στα σχολεία;

«Θεωρώ ότι θα έπρεπε να διδάσκεται πιο ολοκληρωμένα ώστε σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική άνεση για ωδεία να δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά τους να διερευνήσουν αν έχουν μουσική κλίση. Δυστυχώς κάτι που λείπει απ’ τη χώρα μας είναι και οι μουσικές ακαδημίες όποτε καταλαβαίνετε ότι το κόστος είναι παράγοντας αποτροπής και χάνονται ταλέντα λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων».

Zeraw είχες θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον Παύλο Γερουλάνο.
Πες μας για την κίνηση σου αυτή;  Αν εκλεγόσουν τι θα άλλαζες στην Αθήνα ;

«Είναι κάτι που όφειλα στον εαυτό μου και στα παιδιά όλων μας να κάνω...Υπάρχουν πολλά στραβά στις τοπικές κοινωνίες που ζούμε και αν δεν εμπλακούμε και εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες, στα κοινά, οι αλλαγές που θέλουμε δεν θα γίνουν άμεσα.Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι: Τι κοινωνία παραδίδουμε στα παιδιά μας και τι κάναμε εμείς για να βελτιωθεί; Αν έμπαινα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έκανα ότι κάνω και τώρα, προτάσεις και δράσεις για βελτίωση της ποιότητας ζωής για τα παιδιά μας μες στην πόλη μας, απλά εντός συμβουλίου θα ήταν πιο άμεση η επαφή με τους αρμόδιους».

Τέλος, ένα τραγούδι σας «Πιο Ψηλά» θα μπορούσε να γίνει το μότο της ζωής μας; Πρέπει να κοιτάμε πιο ψηλά, παρά τα εμπόδια;

«Πάντα πρέπει να κοιτάμε πιο ψηλά στη ζωή μας. Αυτό μας κάνει να πετυχαίνουμε στόχους και να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα. Κάποιοι θέλουν να κοιτάμε χαμηλά γιατί μας θέλουν εκεί, χαμηλά, αλλά εμείς δεν πρέπει ποτέ να το δεχτούμε. Είμαστε αυτό που πιστεύουμε και όχι αυτό που μας λένε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου