Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα οικογένειας διαβάζοντας

Π
αγκόσμια ημέρα οικογένειας σήμερα. Παγκόσμια ημέρα που έρχεται να μας υπενθυμίσει πως οι δικοί μας άνθρωποι είναι δίπλα μας.  Σε κάθε δύσκολη ή ευχάριστη στιγμή. Μαζί διαμορφώνουμε τον κόσμο και τον Πολιτισμό.
Σε αυτό το πλαίσιο το Πινάκιο σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη προσφέρει δύο βιβλία για να ξεφυλλίσετε να διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας. 
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ: Ο Αιγύπτιος Βασιλιάς και ο  Εντέν Αζάρ: Το παιδί-θαύμα. 

Μοχάμεντ Σαλάχ - Ο Αιγύπτιος βασιλιάς

«Ο Μο ήταν πανταχού παρών. Είχε δυο τρία σουτ στην εστία, είχε εκτελέσει ένα επικίνδυνο κόρνερ, έκανε διεισδύσεις, μοίραζε πάσες και παραλίγο να ολοκληρώσει επιτυχώς την καλύτερη ευκαιρία που είχε η Λίβερπουλ. Το καφενείο του μικρού χωριού σειόταν από τις φωνές κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα. Στις κερκίδες, άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα συνθήματα. “O Αιγύπτιος βασιλιάς!” Και τότε συνέβη το αδιανόητο».
Η συναρπαστική ιστορία του Μοχάμεντ Σαλάχ, που ξεκίνησε από ένα χωριουδάκι της Αιγύπτου για να γίνει ένας σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.


Εντέν Αζάρ: Το παιδί - θαύμα

Ο Εντέν κοίταξε τον φράχτη. Μια μπάλα πέρασε από πάνω και κατέληξε στα πόδια του. Έπειτα ακούστηκαν οι κραυγές του πλήθους. Παραμέρισε προσεκτικά κάποια φυτά, αποκαλύπτοντας την τρύπα στον φράχτη. Ο Εντέν άρχισε να παρακολουθεί τις δύο ομάδες που αγωνίζονταν. Ήταν τόσο κοντά, που μπορούσε να δει τον ιδρώτα να τρέχει στο φαρδύ μέτωπο ενός από τους παίκτες και να στάζει από τα μακριά του μαλλιά. Το πλήθος που στεκόταν στις γραμμές του γηπέδου φώναζε με πάθος. Ο Εντέν τρελαινόταν να τους βλέπει να τρέχουν. Ήθελε να τρέχει μαζί τους. Έβαλε τα χέρια του στο στόμα και φώναξε: «Γκολ!».

Ένα βιβλίο για μια αγαπημένη οικογένεια που λάτρευε το ποδόσφαιρο και για τη μαγική πορεία προς την κορυφή ενός από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. 

Οι βιογραφίες των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου από τον Μάικλ Παρτ έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες σε 36 χώρες. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία του Λίο Μέσσι: Ζωή σαν παραμύθι, Κριστιάνο Ρονάλντο: Γεννημένος νικητής, Νεϊμάρ: Ο Μάγος, Στέφεν Κάρρυ: Με θέληση και πίστη,  Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος βασιλιάς, Χάρρυ Κέιν, ο Τυφώνας, Λουίς Σουάρες - Η ιστορία ενός στράικερ.


Διαγωνισμός


Το Πινάκιο και οι εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν από ένα βιβλίο Ο Μοχάμεντ Σαλάχ: Ο Αιγύπτιος Βασιλιάς και ο  Εντέν Αζάρ: Το παιδί-θαύμα. Για να τα διεκδικήσετε  κάντε like στην σελίδα του Πινακίου (εδώ)  και στην συνέχεια κοινοποίηση της ανάρτησης. Ο νικητής θα ανακοινωθεί από την σελίδα του Πινακίου στις 20 Μαΐου .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου