Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ενόχλησε τους Σκοπιανούς η επανασύσταση του Μακεδονίας-Θράκης

Το Μακεδονίας Θράκης


Η ανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης έστειλε το μήνυμα σε όσους εδώ και χρόνια διεκδικούν το όνομα –και ποιος ξέρει και τι άλλο- της Μακεδονικής γης.
Η μη ύπαρξη του υπουργείου τα δύο τελευταία χρόνια είχε παραχωρήσει πρόσφορο έδαφος για τις λασπολογίες και τις συκοφαντίες των Σκοπιανών, οι οποίες μάλιστα πολλές φορές έμεναν και αναπάντητες από την ελληνική πλευρά.
Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πέρα από τις εργασίες του, έχει ιδιαίτερο συμβολικό λόγο ύπαρξης και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ορόσημο για όλα τα Βαλκάνια.
Η είδηση της επανασύστασης του, όπως ήταν φυσικό επόμενο, δεν  πολυάρεσε στους γείτονες Σκοπιανούς οι οποίοι χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο επιτέθηκαν στην κίνηση ΜΑΤ της ελληνικής κυβέρνησης, με έμμεσο τρόπο, αφού χρησιμοποίησαν τα Μέσα Ενημέρωσης τους.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Κανάλ 5» και «Τέλμα» κάνουν ευρείες αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε διαφωνήσει με την κατάργηση του υπουργείου αυτού από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και είχε δεσμευθεί ότι, όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει στην επανασύστασή του.
Οι δύο αυτοί τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν ακόμη ότι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, το προηγούμενο διάστημα, «έχει καταθέσει αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή, κατηγορώντας τα Σκόπια για τη χρήση του συμβόλου με τον Ήλιο της Βεργίνας και για προσπάθεια σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας».
Πάντως, όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα αποτελέσει ασφαλώς η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Επισημαίνουν δε πως μόνον όταν καταστεί δυνατή η διαχείριση της κρίσης και εκλείψουν οι διεθνείς πιέσεις, αναμένεται, η νέα κυβέρνησης της Ελλάδας να ασχοληθεί ενεργότερα με τα εθνικά ζητήματα και το θέμα της ονομασίας.

Διαβάστε επίσης:
-Ρόμπιν Λέιν Φοξ: Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες!  http://pinakio.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html

- Σκόπια: Τι κρύβεται πίσω από τη βάπτιση των Σλάβων ως Μακεδόνες;

1 σχόλιο: