Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Η Κική Δημουλά για το Μαζί για το Παιδί

Η ακαδημαϊκός Κική Δημουλά σε χαιρετισμό που απηύθηνε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της απονομής των Βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», επεσήμανε ότι ο εθελοντισμός και η προσφορά βρίσκει τόπο. Σημείωσε πως ένα μεγάλο όραμα γίνεται πράξη.


Συγκεκριμένα ανέφερε:


«Πριν από λίγα χρόνια είχα καταθέσει έναν ταπεινά συγκινημένο χαιρετισμό  στην έννοια της ευεργεσίας, στην υφή της οποίας θεωρώ πως έχει αναμιχθεί το θείον. Σήμερα, έχω την τιμή μέσω του ιδρύματος  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  και του εξαιρετικού έργου του να υποκλιθώ σε μια ομοούσια, στενά συγγενική με την ευεργεσία έννοια, αφιερωμένη κι αυτή στη φιλανθρωπία: τον εθελοντισμό.
Τον εθελοντισμό που περιβάλλει τον άνθρωπο με όση προστασία και αξιοπρέπεια  η ίδια η φύση αμέλησε να του εξασφαλίσει.Ο εθελοντισμός δεν καταπιέζει για την όποια προσφορά. Η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων προσφέρει ένα αναπαυτικό στρώμα τόσο σε όσους το έχουν ανάγκη , όσο και στη συνείδησή μας. Αναρωτιέμαι συχνά θαυμάζοντας πάντα , πώς σ ένα τόσο μεγάλο όραμα όπως αυτό του ιδρύματος  ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  που το μοιράζονται χιλιάδες ετερόκλητοι ψυχισμοί, πώς επιτυγχάνεται ο συντονισμός. Κι όμως, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως επιτυγχάνεται. Κι εδώ έχει βάλει το χέρι του το παντοδύναμο «θέλω».  Ελπίζω σ αυτό και το εμπιστεύομαι. Το εμπιστεύομαι γιατί είναι το μόνο στενό σοκάκι απ’ όπου διέρχονται όλες οι μεγάλες αλλαγές, όσες βέβαια είναι φίλες μιας ειρηνικής ανθρωπότητας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου