Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Στο απόλυτο ψύχος παιδιά λόγω…διακοπής ρεύματος


Το κράτος στους 10 βαθμούς κάτω από το 0 έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνες οικογένειες -Για ένα απλό λάθος κάνει λόγο ΔΕΗ και Γενική Γραμματεία Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
«Ξύλιασαν» παιδιά στο Νεοχώρι Σερρών από το κρύο (10 βαθμούς κάτω από το 0 έδειχνε ο υδράργυρος) καθώς η ΔΕΗ «φρόντισε» χθες το βράδυ να κόψει το ρεύμα στα σπίτια τους.
Απίστευτο και πέρα από κάθε λογική το περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στις Σέρρες στην κοινότητα του Νεοχωρίου.
Το κράτος εξάντλησε όλη του την νομοθετική ισχύ σε οικογένειες που ζουν με το βοήθημα του ΟΑΕΔ και δεν είχαν να πληρώσουν τον τελευταίο λογαριασμό του ρεύματος.


Τηλέφωνα αλλά…

Όλα αρχίσανε από χθες το απόγευμα όταν έφτασε στην Κοινότητα χαρτί από τη ΔΕΗ πως θα προχωρήσει σε 60 διακοπές ρεύματος μέχρι το βράδυ.
Από εκείνη τη στιγμή ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου Σερρών Γιώργος Κομνίδης  μαζί με τους συνεργάτες του, άρχισε έναν μαραθώνιο για να περισώσει ότι μπορεί.
Και ενώ τα τηλέφωνα από το Νεοχώρι προς στις υπηρεσίες της ΔΕΗ είχαν πάρει φωτιά για να μη γίνει καμία διακοπή στο ρεύμα, η νύχτα σκέπασε το ακριτικό σημείο της χώρας με τον υδράργυρο να είναι κολλημένος 10 βαθμούς κάτω από το 0.
Εκείνη τη στιγμή το ρεύμα έπεσε σε 12 πολύτεκνες οικογένειες του χωριού βυθίζοντας γονείς και παιδιά στο απόλυτο σκοτάδι και στο βαρύ ψύχος.
Ακόμη και η μετακίνηση των γονέων σε σπίτια της κοινότητας για μια λάμπα πετρελαίου ήταν δύσκολη καθώς ο αέρας φυσούσε μανιασμένος και δυσχέρανε ακόμη και τις πιο κοντινές μετακινήσεις.


Γενική Γραμματεία και ΔΕΗ : Συγγνώμη…λάθος 
Ο πρόεδρος του χωριού τηλεφωνούσε συνεχώς στη ΔΕΗ αλλά και στην Γενική Γραμματεία όπου και του ζήτησαν ένα απλό συγγνώμη για το…λάθος.
Ο κ. Κομνίδης αγανακτισμένος ξεσπάει στο Πινάκιο και λέει με δραματικό τόνο, «μου είπαν ότι έκαναν λάθος, άφησαν δεκάδες παιδιά να περάσουν ένα βράδυ εγκλωβισμένα σε πολικό ψύχος. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο και το γεγονός που συνέβη σε εμάς αποδεικνύει τη γύμνια του ελληνικού κράτους».
Να σημειωθεί πως φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στις ακριτικές περιοχές της χώρας όπως είναι η κοινότητα του Νεοχωρίου ξεπέρασε το 1 ευρώ το λίτρο.
Γεγονός που ενοχοποιεί το κράτος απέναντι στους πολίτες καθώς σύμφωνα με το νόμο πρέπει το πετρέλαιο θέρμανσης να πωλείται σε προσιτές τιμές στις περιοχές που μαστίζονται από την άγρια βαρυχειμωνιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου