Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Το βιβλίο της Ιστορίας "βάπτισε" Μακεδονία τα Σκόπια

Όπου υπάρχει καπνός σίγουρα υπάρχει και φωτιά.  Είδαμε και φρίξαμε στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του EXTRA 3,  το χάρτη του βιβλίου της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου όπου παρουσιάζει   στο χάρτη των Βαλκανίων τα Σκόπια ως ..Μακεδονία!  Έτσι μετά από εκείνον τον συνωστισμό της Σμύρνης «έτυχε» και αυτό το λάθος από αυτούς που ορίζουν τις γνώσεις και την Παιδεία μας. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ένα τέτοιο σφάλμα. Ωστόσο μετά το ντόρο το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει  ότι σε βιβλίο της Γ' τάξης Λυκείου αναφέρονται τα Σκόπια , ως "Μακεδονία".

Ωστόσο το θράσος του υπουργείου ξεπερνάει κάθε όριο καθώς αντί να αποδεχτεί το ολέθριο σφάλμα του, περνά στην αντεπίθεση και κατηγορεί το σταθμό και την εκπομπή που έβγαλε την είδηση. Συγχαρητήρια σε όλους εμάς που έχουμε δώσει εξουσία στους εξολοθρευτές της ιστορίας μας και του μέλλοντος μας. Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο. Σας παραθέτω την απάντηση του υπουργείου και τα συμπεράσματα δικά σας…Η απάντηση του Υπουργείου
Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του καναλιού Extra 3 για κατασκευή "προκλήσεων" και για σκόπιμη απόκρυψη της λεζάντας που παρουσιάστηκε κάτω από τη σχετική φωτογραφία.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο χάρτης στη σελίδα 130 του βιβλίου της Ιστορίας απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
"Είναι προφανές ότι -όπως αναγράφεται και στη σχετική λεζάντα, που τεχνηέντως αποκρύφτηκε- η κατεχόμενη Ευρώπη αναπαρίσταται με την πολιτική δομή που της είχαν επιβάλει οι κατακτητές" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο σημειώνει ότι μεγάλο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είχε «παραχωρηθεί» κατά την περίοδο εκείνη από τους Γερμανούς στη σύμμαχό τους Βουλγαρία και μάλιστα όχι σαν κατεχόμενο έδαφος, αλλά ως επαρχία του βουλγαρικού κράτους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για "ιστορικά γεγονότα που αναφέρονται με σαφήνεια στο βιβλίο χωρίς να αφήνουν το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας, παρά μόνο σε όσους επιτηδευμένα επιθυμούν να κατασκευάσουν «προκλήσεις» και να βλέπουν παντού εχθρούς".

1 σχόλιο:

  1. Άρα Βουλγαρία και όχι Μακεδονία βρε ηλίθιοι, αγράμματοι που μια ζωή μας διδάσκετε γράμματα. Εάν 1% το βάλατε εκεί για τον λόγο που εσείς λέτε γιατί δεν το βάλατε το όνομα στο κέντρο της Μακεδονίας, αλλά το βάλατε ακριβώς στην θέση της FYROM και μάλιστα λόγω μικρής έκτασης του χάρτη και μεγάλης του ονόματος, κάποια γράμματα τα βάλατε κατά Αλβανία μεριά, αφήνοντας Σέρες Δράμα Καβάλα εκτός Μακεδονίας. Και γιατί βρε ηλίθιοι δεν βάλατε και το όνομα της Θράκης που και αυτή δόθηκε στους Βούλγαρους, την Θράκη την έδωσαν αλλού οι Γερμανοί;
    ΙΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή