Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ο Σπύρος Μουρατίδης «αποχαιρετά» με ένα συγκινητικό σκίτσο τον Αριστείδη Μουζακίτη

Ο σκιτσογράφος Σπύρος Μουρατίδης είναι πρώην πυροσβέστης και όπως ήταν φυσικό συγκινήθηκε από τον χαμό του άτυχου 33χρονου πυροσβέστη Αριστείδη Μουζακίτη.

Γι’ αυτό το λόγο τον αποχαιρέτησε με το δικό του τρόπο αφιερώνοντας του ένα σκίτσο! 
Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος πυροσβέστης μαζί με τρεις συνάδελφους του ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά στην Κορινθία, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο.
Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα το οποίο έφερε ρυμούλκα. Στο δρόμο ωστόσο το όχημα ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Αριστείδης Μουζακίτης και ελαφρύτερα οι άλλοι 4 επιβαίνοντες.
Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του είχε διακομισθεί στο 251 ΓΝΑ.
Επί 4 ημέρες έδωσε άνιση μάχη με το θάνατο. Το πρωί της Δευτέρας η είδηση έσκασε σαν κεραυνός στο 251 ΓΝΑ, με τους συγγενείς του να ξεσπούν σε κλάματα και το Πυροσβεστικό Σώμα να πενθεί για το 33χρονο παλικάρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου