Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Πάρε του το μοχλό- πάσαρε του την μπάλα- διέψευσε τον τοίχο


 
Πάντα οι τοίχοι ήταν πεδία έκφρασης και προβληματισμού…  Οι  πολιτικές αλλά και οι κοινωνικές εξελίξεις είχαν τον δικό τους τόπο ανάρτησης εδώ και δεκαετίες προκειμένου να γνωρίσουν την αποδοχή του κόσμου. Άλλη μια κοινωνική ανάρτηση «διακοσμεί» εδώ και λίγους μήνες έναν παλιό τοίχο σε ένα μικρό στενό σου Ψυρρή. Δύο παιδιά με τα βλέμμα καθηλωμένο στο κενό, με τα δάχτυλα να κινούνται κρατώντας σφιχτά στις χούφτες τους μοχλούς. Εν τω μεταξύ τα παιδιά αυτά ενώ θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο λεπτά από το παιχνίδι στις αλάνες και τα πάρκα παρουσιάζουν συμπτώματα…παχυσαρκίας και αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή είναι συνέχεια καθισμένα μπροστά από μια οθόνη.
Μπορεί να είναι τα δικά μας παιδιά, γιατί λοιπόν να τα αφήνουμε έρμαια και παραδομένα στις φωτεινές έξυπνες τηλεοράσεις που αποσυνθέτουν την φαντασία τους και την ενέργεια τους. ..  ;
Έχετε χρέος να τα προστατεύσετε από τις σειρήνες των ευφάνταστων ηλεκτρονικών…  έχετε χρέος να διαψεύσετε το κοινωνικό μήνυμα του συγκεκριμένου τοίχου! Και πως; Απλά ασχοληθείτε με τους μικρούς σας, δικούς σας ανθρώπους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου