Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Εκατοντάδες μαθητές θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής



Με θέμα το διάστημα

Με θέμα το διάστημα θα διαγωνιστούν το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες μαθητές, ηλικίας από 9 έως 16 ετών, στον τελικό διαγωνισμό της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας.
Πρόκειται για έναν διαγωνισμό ρομποτικής που έρχεται στην Ελλάδα μέσω του Φιλεκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου "eduACT - Δράση για την Εκπαίδευση" και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη HELEXPO - ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης".
Το First Lego League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο.
Στον τελικό διαγωνισμό που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχουν 54 ομάδες, εκατοντάδες παιδιά μαζί με τους προπονητές - εκπαιδευτικούς, ενώ αναμένεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Οι ομάδες που θα ανακηρυχθούν νικήτριες θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο WF Houston τις 17 - 20 Απριλίου (2 ομάδες), στην Τουρκία 22 - 25 Μαΐου, στην Ουρουγουάη στις 30 Μαίου - 01 Ιουνίου (2 ομάδες) και στο Λίβανο 14 - 16 Ιουνίου (4 ομάδες).
Συνολικά τη φετινή σεζόν διαγωνίστηκαν 160 ομάδες, προερχόμενες από όλη τη χώρα και μεταφέρθηκαν νοητά στο σύμπαν, όπου εξερεύνησαν, έμαθαν, αλλά και προσπάθησαν να βρουν λύσεις σε προβλήματα, όπως οι επιστήμονες και οι μηχανικοί. 
Το First Lego League τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και έχει ως θέμα τον τίτλο "Into Orbit". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου