Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Το «Ινδικό γιασεμί» της Άννας Μπαλάσκα μοσχοβολά νότες και έρωτα



Ακούγοντας την μελωδική της φωνή νομίζει κανείς πως ακούει μια Άρια που ξεπήδησε από την μυθολογία και ήρθε να μας υπενθυμίσει πως ο έρωτας γεννήθηκε εδώ.
Η Άννα Μπαλάσκα μας τραγουδά το «Ινδικό Γιασεμί» δίνοντας έμφαση στην  αίσθηση της ευωδίας της αγάπης
Η φωνή της, τόσο μελωδική, τόσο υπέροχη που θυμίζει εποχές που οι άνθρωποι είχαν κολλημένα τα αυτιά τους στα ραδιόφωνα και αδημονούσαν να ακούσουν νότες για να πλάσουν εικόνες.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο 

Ιδιαίτερη ως καλλιτέχνης, σεμνή και προσηλωμένη στην Τέχνη της.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Πινάκιο μιλά για την κομβική της συνεργασία με τον τραγουδοποιό Αλέξη Γούδα, για τα όνειρα της, για την «εγκλωβισμένη» γενιά της, για τα ωραιότερα σχόλια που της έχουν κάνει αλλά και για την εμφάνιση της στο πλευρό του Γιάννη Πάριου σε λίγες ημέρες... 


Ινδικό γιασμεμί μυρίζει η νέα σου δουλειά… θα μας μιλήσεις λίγο γι’ αυτήν. Πως προέκυψε; Ποιοι είναι οι συντελεστές; Που πιστεύεις ότι μπορεί να φθάσει;


 «Ινδικό γιασεμί, μια δουλειά του Αλέξη  Γουδα. Εφτά τραγούδια τρυφερά αέρινα και μελωδικά που συνάπτουν την πρώτη μου προσωπική δουλειά. Έγραψαν   φίλοι και  συνεργάτες μουσικοί  από Θεσσαλονίκη  και η φωνή ηχογραφήθηκε στην Αθήνα  με ηχολήπτη   τον Γιαννη Παξεβανη.
Ένας τρόπος γνωριμίας με το ευρύ κοινό  και παρουσίασης της καλλιτεχνικής μου οντότητας. Ο δίσκος κυκλοφόρησε 3 Ιουνίου με την υπογραφή της MLK .

«Καινούργια ρούχα», πρέπει να «αλλάζουμε» στη ζωή μας;


««Καινούργια ρούχα»: Καθαρτήρια για μένα έκφραση . Συνεχής επαναπροσδιορισμός των επίλογων μας , των ανθρώπων γύρω μας και των απόψεων μας .Ένας αμυντικός μηχανισμός της ίδιας της ανθρώπινης φύσης για επιβίωση. Αλλάζουμε ο,τιδήποτε  δεν συνάδει με την αυτοσυνειδησία μας. Μια εσωτερική διεργασία που γίνεται συνειδητά και  πολλές φορές ασυνείδητα. αλλαγή σημαίνει ζωή, σημαίνει κίνηση και εξέλιξη. Ντύνουμε το σώμα μας με ό,τι αγαπάμε και του ταιριάζει».

Το τραγούδι που ξεχώρισα είναι το σινε μοναξιά. Ο  στίχος του σε συνδυασμό με την απλότητα της μελωδίας με συγκινεί ιδιαίτερα.

«Ξεχωριστό θεωρώ επίσης και το «πάντοτε θα σε αγαπώ πάντα θα σε πληγώνω» Μια αιώνια πάλη έντονων και  αντιφατικών αντιδράσεων και συναισθημάτων που πάντα συνυπάρχουν σε πολύ έντονα πάθη , κυρίως στον ψυχισμό μιας γυναίκας βέβαια εγώ το αντιμετωπίζω με μια δόση ελαφρότητας και αστεϊσμού  γιατί  όταν μιλάμε για ακραία συναισθήματα χωρίς χιούμορ σοβαρεύουν τα πράγματα (έως και επικίνδυνα γίνονται!!!)».

Τι σου έχει δώσει η συνεργασία σου με τον τραγουδοποιό Αλέξη Γούδα;

«Η συνεργασία μου με τον Αλέξη καταρχήν μου δώσε 7 υπέροχα τραγούδια, έντυσε την πρώτη μου δουλειά είναι ένας άνθρωπος που με ξέρει χρόνια κ σε ανθρώπινο κ σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Δεν σου κρύβω ότι θαυμάζω  σ’ αυτόν τον τρόπο χειρισμού  και γνώσης της ελληνικής γλώσσας, κάτι που στις μέρες μας σπανίζει .Ένας άνθρωπος που ξέρει να μιλάει , να εκφράζεται , να δίνει λυρικοτητα στο λόγο δεν είναι δεδομένα ούτε συνήθη  σήμερα!».

Αλήθεια, γιατί δεν δοκίμασες κάποιο μουσικό talent show ; Είσαι αρνητική σε αυτή την προβολή;


«Τα talent  shows  ειναι ένας τρόπος προβολής και αναγνωσιμότητας που όμως δεν εκφράζει τους πάντες. Ήξερα πάντα ότι ήθελα να ακολουθήσω την δύσκολη οδό και λιθαράκι- λιθαράκι να χτίσω κάτι  μεγάλο και κυρίως κάτι που δε θα ναι μια φούσκα μέσα από ίσως κάποιο  πέρασμα μιας εν δυνάμει αναγνωσιμότητας, σε ιδανικές για μένα συνθήκες , εάν δηλαδή η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν  από ανθρώπους που ήθελα την άποψη  τους και τη γνώση τους , ίσως και να το έκανα . Φυσικά και όλοι οι άνθρωποι δεν το βλέπουν υπό το ίδιο πρίσμα. Αξιόλογοι καλλιτέχνες έχουν βγει από τέτοια shows. έμενα απλώς δε μου ταιριάζει  θεωρώ».

Η γενιά σου θεωρείς πως είναι «αδικημένη» μετά τον «θάνατο» της δισκογραφίας στην Ελλάδα;

«Η  γενιά μου δεν είναι αδικημένη είναι εγκλωβισμένη, έχουμε αξιόλογους καλλιτέχνες διάσημους και άσημους στο ευρύ κοινό. Όταν όμως όπως και σε κάθε δουλειά και επάγγελμα δεν υπάρχει κίνητρο παραγωγής χρημάτων , γιατί ας μην ξεχνάμε ότι και η δισκογραφία είναι μια επιχείρηση , τότε  τα εμπόδια πολλά και τα παραγωγικά αποτελέσματα λίγα».


Ποιο είναι το πιο όμορφο σχόλιο που σου έχει κάνει θαυμαστής σου;

«Τα πιο όμορφα σχόλια τα έχω ακούσει από κάποιες κυρίες ώριμης ηλικίας  που τυγχάνει να σ’ ακούσουν κάπου και  δίχως να’ χουν λόγο και  σκοπό έρχονται και σου ψιθυρίζουν : συνέχισε έτσι κορίτσι μου .εξαιρετική ευγενική και υπεροχή φωνή κάποια μέρα θα ξεχωρίσεις τόσο τρυφερό και ανιδιοτελές ...ένα άλλο υπέροχο σχόλιο πριν αρκετά χρονιά  που μου έχει μείνει  στο μυαλό είναι μιας μετέπειτα φίλης που μου είχε πει ο άνθρωπος που θα σ’ αγαπήσει θα σ’ αγαπήσει για την ψυχή που κρύβεις όταν κλείνεις τα μάτια σου και τραγουδάς δε θα το ξεχάσω ποτέ! Ό,τι πιο όμορφο ξεγυμνώνεις την ψυχή σου , άλλοι το βλέπουν και άλλοι όχι αυτή η διεισδυτικότητα όμως είναι μαγική !».

Γιατί το «Ινδικό γιασεμί» να το βάλουμε στο τέρμα;



«Το ινδικό γιασεμί να το βάλουμε στο τέρμα για να μας ταξιδέψει το φαγητό και η μουσική έχουν την ιδιότητα να μας πηγαίνουν σε οποίο μέρος του κόσμου θέλουμε να αλλάζουν την αύρα μας, να ερεθίζουν με κάθε τρόπο τους νευρώνες του εγκέφαλου και της απόλαυσης η γλαφυρότητα των κομματιών σε συνάρτηση με μια διάθεση ανεμελιάς  που βγάζουν  αγγίζει τις ψυχές όλων».

Ο έρωτας μυρίζει σαν το γιασεμί το βράδυ;

«Κλείνεις τα ματιά και ό,τι σκεφτείς ότι μυρίζει ο έρωτας , έτσι μυρίζει πηγή ζωής χαράς  ελπίδας ενεργητικότητας  .το γιασεμί για μένα    φέρνει στο νου μου μέρη γραφικά , ήρεμα , γεμάτα ενέργεια και απλότητα φέρνει στο νου μου μια παιδικότητα, έναν πηγαίο αυθορμητισμό, έναν άνθρωπο που γελά με τα ματιά του  και σφύζει από ζωή αυτό είναι ζωή, αυτό είναι έρωτας».

Οι άνθρωποι πλέον έχουν εθισμό στα social media… έχουν ξεχάσει να ερωτεύονται πραγματικά;

«Η λέξη εθισμός υποδηλώνει από μονή της μια ακρότητα , εξάρτηση , κάτι καταστροφικό για τη φύση του ανθρώπου. κάθε εθισμός μας απομακρύνει από αυτήν .το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. άνθρωποι φοβούνται να νιώσουν , άνθρωποι κουβαλάνε  ψυχολογικά τραύματα   που  δεν τους επιτρέπουν να ξεκλειδώσουν στην αγάπη στην ειλικρίνεια στο να βρούνε ουσιαστικό νόημα στη ζωή. όλοι βασανιζόμαστε από κάτι σε άλλους πάλι λείπει κάποιο κίνητρο μακάρι με τη βοήθεια φίλων  αλλά και ειδικών να έχουν όλοι τη διάθεση πρωτίστως να ξεπεράσουν τυχόν εθισμό  και να επαναπροσδιορίσουν το εγώ τους».

Τέλος, ποια είναι τα σχέδια σου για την σεζόν που έρχεται; Που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε live;

«Η νέα σεζόν θα μας βρει σίγουρα με πολλή όρεξη κι διάθεση για να γίνουν παρουσιάσεις του δίσκου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Από αρχές Νοέμβρη θα εμφανίζομαι κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Baraonda  με το Γιάννη Πάριο, τη Σοφία Παπάζογλου, το Χάρη Γεωργίου και ένα σύνολο εξαιρετικών μουσικών .
Υπό συζήτηση είναι και κάποιες άλλες καλλιτεχνικές συνεργασίες...
Ό,τι νέο  θα αναρτηθεί σίγουρα στη σελίδα μου και στης εταιρείας !».













Λίγα λόγια για την δισκογραφική της δουλειά

Η πολλά υποσχόμενη ερμηνεύτρια Άννα Μπαλάσκα μας παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «Ινδικό Γιασεμί».

Έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα σε διάφορες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τον Μανώλη Μητσιά, τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Πέτρο Γαϊτάνο κ.α.

Από το 2013 και μετά ξεκίνησε τις προσωπικές της εμφανίσεις κάνοντας live στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα.
Τα τελευταία 2 χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα, συνεχίζοντας τις ζωντανές της εμφανίσεις, ενώ παράλληλα ετοίμασε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο σε στίχους και μουσική του Αλέξη Γούδα.

Το «Ινδικό Γιασεμί» είναι ένας κύκλος τραγουδιών που τόσο οι μελωδίες όσο και η φωνή της Άννας, σίγουρα θα σας ταξιδέψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου