Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι και γιατί σκοτώνουν την ελληνική Παιδεία, γλώσσα και ιστορία;

Σκοτώνουν την Παιδεία και δεν μιλά κανείς, βιβλία στα παιδιά δεν έχουν δοθεί ακόμη.

Το σήριαλ με τα σχολικά βιβλία καλά κρατεί με το πιο αισιόδοξο σενάριο να θέλει τους μαθητές να τα έχουν στις αρχές του νέου χρόνου και για την ακρίβεια τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν το 1946, ενώ είχαμε ακόμη κατοχή.

Πόσο τυχαία όμως μπορεί να είναι όλα αυτά; Από το συνωστισμό της Σμύρνης έως σήμερα που δεν έχουν δοθεί βιβλία στα παιδιά.

Η Παιδεία βυθίζεται όλο και πιο βαθιά και τα παιδιά παραμένουν ημιμαθή και αυτό με προσπάθεια των γονέων αλλά και ορισμένων εκπαιδευτικών.

Γ…ανε την πλούσια γλώσσα του κόσμου την ελληνική και μας τραβούν μακριά από αυτή. Αλλά και εμείς έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης που δεν αναζητήσαμε ποτέ τις αλήθειες και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από την κάθε λέξη , την κάθε έννοια.

Εμείς φταίμε που δεν ξέρουμε την ιστορία μας και αυτό το πληρώνουμε και σήμερα που ζούμε τα ίδια γεγονότα με διαφορετικά πρόσωπα και ανεχόμαστε τις συνέχειες των δυναστειών στους σβέρκους μας. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα, αψηφώντας τους…ας γνωρίσουμε την γλώσσα μας και την ιστορία μας και να τις μεταδώσουμε στα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου