Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η αναγνώστρια του Πινακίου Ελευθερία Καραντάνου μας «ταξιδεύει» μοναδικά κρυστάλλινα νερά της Ελαφονήσου...Κοιτώντας τα αναρωτιέσαι...τι παραπάνω έχει ο παράδεισος;

Η Ελευθερία Καραντάνου απολαμβάνει τη βουτιά της στην Ελαφόνησο
Η Ελαφόνησος δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα. Τόσο απλά. Φημισμένη μέχρι τώρα για τις μοναδικές παραλίες της, μας αποκαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο που αξίζει να τον γνωρίσουμε σπιθαμή προς σπιθαμή. Οι μαγευτικές παραλίες της Ελαφονήσου με τους αμμόλοφους και τα θαλασσόκεδρα, συνθέτουν το σκηνικό μιας σπάνιας φυσικής ομορφιάς που εύκολα αγγίζει την ψυχή του ανθρώπου.


Από τη μια είναι η ξακουστή παραλία του Σίμου, το Φράγκο και το Σαρακίνικο στην περιοχή της Λεύκης, και από την άλλη η μυστηριώδης παραλία της Παναγίας, υπό το βλέμμα του ομώνυμου ναού στο Κάτω Νησί. Το σκηνικό συμπληρώνεται με σημαντικά μνημεία φύσης και πολιτισμού στην ακτή της Πούντας, όπως τη λιμνοθάλασσα Στρογγύλη και την πασίγνωστη πλέον βυθισμένη πολιτεία Παυλοπέτρι, στον υποθαλάσσιο χώρο της Ελαφονήσου.

Τα δεμένα ψαροκάικα στο παλιό λιμάνι προσθέτουν τη δική τους πινελιά στον καμβά της φιλόξενης Ελαφονήσου. Τα περισσότερα από αυτά είναι σπάνια σκαριά. Στην άκρη του λιμανιού προβάλει ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο προστάτης του νησιού. Την εικόνα ολοκληρώνει το γραφικό γεφύρι, σύμβολο της περιοχής που συνδέει το ναό με το λιμάνι και τον οικισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου