Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Περιστέρι...μια πόλη που θα ζήλευε ακόμη και ο Άγιος Βασίλης

Ο άγγελος στο Μπουρνάζι
Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Πόλη φωτεινή, γιορτινή, αισιόδοξη...είναι το σύνθημα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Περιστέρι...Παιδικές φωνές και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ντύνουν απ’ άκρη σε άκρη ολόκληρη την πόλη προσδίδοντας ένα κλίμα που σίγουρα δεν υπάρχει σε άλλες περιοχές της Αττικής.
Έτσι κόντρα σε όλα, κόντρα στην εποχή των μνημονίων το Περιστέρι έχει φορέσει τα καλά του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι φορέσετε ζεστά ρούχα, το κασκόλ σας, το μπουφάν σας και να βαδίσετε απ’ άκρη σε άκρη την πόλη...Σίγουρα σε κάποια γωνιά θα ανασύρεται την χαμένη παιδικότητα σας.
Πέρα από την παιδική χαρά με τα Καρουζέλ και τα γεμάτα λαμπιόνια δέντρα, πέρα από το στολισμό της κεντρικής πλατείας με ωραία και μοντέρνα φώτα, πέρα από το θώκο του μετρό από τον οποίο ξεπετάγεται συνεχώς το μπλε...που φωτίζει τον ουρανό και πέρα από τους κόκκινους αγγέλους στην πλατεία του Μπουρναζίου, το σημείο αναφοράς είναι οι ζωγραφιές των παιδιών που κοσμούν την πλατεία απέναντι από τον ΟΤΕ. Δείγμα ότι η πόλη ανήκει στα νιάτα τα οποία με την φαντασία τους και το μεράκι τους την ομορφαίνουν

Απο τις ζωγραφιές των παιδιών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου