Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μυστήριο παραμένει η συντριβή του ρωσικού airbus

Τρία 24ώρα συμπληρώνονται σήμερα από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα πάνω από τη χερσόνησο του Σινά που κόστισε τη ζωή σε 224 επιβαίνοντες στο ρωσικό Airbus A321 και ακόμα δεν υπάρχουν απαντήσεις για το τι προκάλεσε την πτώση του.


Η ανακοίνωση του επικεφαλής της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας Αλεξάντερ Νεράντκο, ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως το αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα έχουν πυροδοτήσει τις τελευταίες ώρες το σενάριο που θέλει να έχει εκραγεί κάποιου είδους εκρηκτικός μηχανισμός στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Το σενάριο αυτό, λένε ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας και αεροναυπηγικής, ενισχύεται αφενός από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιου είδους σήμα SOS από τους κυβερνήτες του αεροσκάφους και αφετέρου από την εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένα από τα συντρίμμια. Συγκεκριμένα επικεντρώνονται σε τμήμα της ουράς του αεροπλάνου στο οποίο η φορά προς τα έξω που έχουν οι λαμαρίνες οφείλεται, κατά την εκτίμησή τους, σε «μια δύναμη που ενεργούσε από μέσα προς τα έξω».


«Δεν υπάρχει ίχνος για σήμα έκτακτης ανάγκης οπότε η ιδέα ότι το αεροσκάφος παρουσίαζε κάποιο μηχανικό πρόβλημα ή μια φωτιά ή κάτι παρόμοιο αδυνατίζει καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις θα περίμενε κανείς να υπάρχει κάποιου είδους σήμα από το πλήρωμα. Οπότε το γεγονός ότι η καταστροφή συνέβη στα 31.000 πόδια με το αεροσκάφος να "σπάει" στα δύο μου δείχνει ότι πρόκειται για έκρηξη στο εσωτερικό του» δηλώνει ο διευθυντής του Royal United Services Institute Μάικλ Κλαρκ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου