Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τριβιζάς νίκησε τη Disney: Το «Little Emily» πήρε το «Όσκαρ παραμυθιού»!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς



Μία σπουδαία διάκριση κέρδισε ο Έλληνας συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ευγένιος Τριβιζάς. Το ηλεκτρονικό βιβλίο «Little Emily» («Το κοτσάνι του πετροκέρασου») κέρδισε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards.
Το βραβείο διεκδίκησαν επίσης η Disney με το «Story Central» και η Play Date Digital με το «My Little Pony».
Τα KidscreenAwards αποτελούν τον σημαντικότερο φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ.
«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου» δήλωσε για τη νίκη του ο Ευγένιος Τριβιζάς στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα»

«Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη», πρόσθεσε.

Η ιστορία

Ο θαυμαστός Πλανήτης των Χρωμάτων έχει δύο μόνο κατοίκους, τον Αλέξη Πτωτιστή, τον χαρούμενο ζωγράφο, και την κόρη του, τη Ζωή. Ο Αλέξης έχει ζωγραφίσει ολόκληρο τον πλανήτη μόνο και μόνο για χάρη της μικρής του κόρης.
Κάποιος όμως φθονεί τον μαγευτικό πλανήτη τους. Κάποιος είναι αποφασισμένος να τον καταστρέψει. Και αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον φθονερό και ύπουλο Μουτζούρωνα, έναν μάγο που επειδή ξέρει να ζωγραφίζει μόνο νεκρές φύσεις, έχει αποφασίσει να σκοτώσει όλες τις φύσεις του κόσμου για να τις ζωγραφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου