Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Πανελλήνια συνάντηση Βοηθών Εργοθεραπείας : «Κοινωνικό Μοντέλο της Αναπηρίας»

2η Πανελλήνια συνάντηση Βοηθών Εργοθεραπείας


Μετά την έναρξη του κύκλου σεμιναρίων στις 31 Μαρτίου, τα σεμινάρια βοηθών εργοθεραπείας συνεχίζονται με τον δεύτερό τους κύκλο.
Έτσι στις 28 Απριλίου η Πανελλήνια ένωση βοηθών εργοθεραπείας πραγματοποιεί το δεύτερο κατά σειρά σεμινάριο με τίτλο «Κοινωνικό Μοντέλο της Αναπηρίας».

Απαραίτητο τα θέμα του σεμιναρίου σε έναν χώρο όπου όροι όπως ειδικές ανάγκες, αυτισμός, υστερήσεις και προβλήματα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα, οι επαγγελματίες χρειάζεται να ασκηθούν στην εφαρμογή ενός μοντέλου που έχει αναπτυχθεί από το 1976 και είναι απόρροια των ίδιων των ατόμων με βλάβη.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί επανάληψη του 1ου σεμιναρίου για όσους δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή ή δεν κατάφεραν να έρθουν την ημέρα διεξαγωγής του. Να σημειώσουμε ότι ο  1ος κύκλος του σεμιναρίου, «Συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση», πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου.

Έτσι το πρόγραμμα του 2ου κύκλου σεμιναρίων διαμορφώνεται ως εξής:
10:00 -15:00 : Επανάληψη 1ου κύκλου , «Συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση»
15:00 – 20:00 : 2ος κύκλος, «Κοινωνικό Μοντέλο της Αναπηρίας»
Όσοι έχουν παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου μπορούν να έρθουν απευθείας για τον δεύτερο μόνο κύκλο.
Προσκεκλημένοι Ομιλητές 2ου κύκλου:Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης – εργοθεραπευτής -  Μsc εμψύχωση παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού.
Διονύσης Θεοδόσης – Πολιμένης - Φυσικοθεραπευτής  -  Υποψήφιος Διδάκτωρ  Ιατρικής ΕΚΠΑ – ειδίκευση στα ομαδικά προγράμματα άσκησης
Μαρίνα Μπεσίνη - Ηθοποιός στο θέατρο για Άτομα με Αναπηρία «Θέαμα»

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα χορηγηθούν και βεβαιώσεις

Που και πότε
28 Απριλίου λοιπόν  σας περιμένουμε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Αίθουσα 3Α) Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250.
Δηλώστε συμμετοχή ΤΩΡΑ στο mail: seminaria@voithos-ergotherapeias.gr
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30 ευρώ.

Λογαριασμοί κατάθεσης:
Εθνική: GR98 0110 1640 00001640 05555 732
Πειραιώς: GR62 0172 0480 0050 4808 6073 600
Δώρο με την παρακολούθηση του πρώτου σεμιναρίου η εγγραφή σας στην ένωση.
Υπεύθυνη Εγγραφών : Κωνσταντίνα Κάβουρα (210 5757050 – 9:30 με 12:00 καθημερινά)
Συνημμένη θα βρείτε την αφίσα της ανακοίνωσης του σεμιναρίου μας. Παρακαλούμε προωθείστε το σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.


Λίγα λόγια για την Πανελλήνια Ένωση Βοηθών ΕργοθεραπείαςΗ Ένωση Βοηθών Εργοθεραπείας είναι ένας ανεξάρτητος φορέας που παρέχει συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε βοηθούς εργοθεραπείας. Δημιουργήθηκε από επιστήμονες της ειδικής αγωγής με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Βασικό στόχο αποτελεί η συνάντηση όλων των βοηθών εργοθεραπείας κάτω από μία σκέπη και η επαγγελματική αποκατάσταση των μελών της. Με όπλο τη διεθνή βιβλιογραφία, η ένωση βοηθών εργοθεραπείας παρέχει ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών και εποπτείας – το οποίο βασίζεται στην εκπαίδευση των βοηθών που αποσκοπούν να εργαστούν στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου