Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ποιες είναι οι «σκηνές γέφυρες» του το Avengers Endgame με το Infinity War


Και πως «έδεσε» 22 ταινίες

Πολύ μίλησαν για επική ταινία αναφερόμενοι στο Avengers Endgame.
Ο χρόνος θα το δείξει αν είναι όντως τόσο δυνατή ώστε να γίνει διαχρονική, ωστόσο οι πωλήσεις εισιτηρίων προκαλούν ίλιγγο και εμπορικά συγκαταλέγεται στις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών.  
Τώρα το να γράψεις ένα σενάριο για μια ταινία δεν στέκει απλώς στο ότι ήρθε μια ιδέα, ας τη γράψουμε. Θέλει να γίνει έρευνα, θέλει να προβαριστεί το σενάριο σε ακροατές. Όπως συμβαίνει με ένα βιβλίο. Το πράγμα γίνεται πιο δύσκολο αν αυτή η ταινία αποτελεί τελευταίο κρίκο μιας σειράς 22 ταινιών όπως το Avengers Endgame.


Μιλάμε για ένα σενάριο που έπρεπε να καλύψει κάποιους περιορισμούς κι επιθυμίες. Ένα σενάριο που δεν ήταν ελεύθερο να πράξει όπως θέλει. Όφειλε επίσης να τιμήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μέλη των Avengers και των γύρω τους.

Αυτός ο βαθμός δυσκολίας κάνει ακόμα πιο θαυμαστό το αποτέλεσμα του Avengers Endgame τόσο σεναριακά όσο και σκηνοθετικά. Είναι κάποια πράγματα που, συνεπαρμένος από την ένταση της μεγάλης σεκάνς της μάχης, δεν τα τοποθετείς σωστά στο μυαλό και δεν τα συνδέεις. Γι΄αυτό τέτοιες ταινίες τις βλέπεις πάντα δεύτερη και τρίτη φορά.


Στο Avengers Endgame υπάρχουν μερικές στιγμές, μικρές σκηνές μέσα στη μεγάλη σκηνή της μάχης, που έρχονται να σταθούν ως καθρέφτισμα σε αντίστοιχες στιγμές του Infinity War. Αν βέβαια δεν έχεις δει το Endgame, δε θα καταλάβεις τι εννοούμε και θα σου κάνουμε και τσάμπα spoiler, οπότε καλό είναι να αποχωρήσεις.


- Η σκηνή που ο Thanos έχει στριμώξει τον Θορ και πάει να του καρφώσει τον Stormbreaker στο στήθος


Στην τελική έκβαση της μάχης του Infinity War, ο Θορ έχει πετάξει τον Θυελλοσπάστη στην καρδιά του Thanos και του το πιέζει βαθιά. Στο Endgame βλέπουμε τον Thanos να έχει στριμώξει τον Θορ και να επιχειρεί να του καρφώσει τον Θυελλοσπάστη στο στήθος, πριν πετάξει ο Κάπτεν Αμέρικα το σφυρί και τον σώσει.


- Η συνύπαρξη του Ρόκετ με τον Μπάκι

Όταν εμφανίζονται στη Γουακάντα ο Θορ με τον Ρόκετ και τον Γκρουτ, ο Ρόκετ βρίσκεται μετά από λίγο στο πλάι του Μπάκι, ο οποίος τον σηκώνει και τον χρησιμοποιεί σαν αυτόνομο χέρι. Μάλιστα, ο Ρόκετ τον ρωτάει πόσο κοστίζει το μεταλλικό χέρι που του έφτιαξαν στη Γουακάντα. Στην ταινία τώρα βλέπουμε για δύο δευτερόλεπτα τους δύο να πυροβολούν δίπλα δίπλα.


- Η ένωση των γυναικών


Η στιγμή που στο Endgame εμφανίζεται η Captain Marvel για να πάρει το Γάντι με τις Πέτρες και την κυκλώνουν οι υπόλοιπες ηρωίδες, υπήρξε σε έναν μικρότερο βαθμό και στο Infinity War. Είναι εκεί που η Γουάντα πάει να σώσει τον Vision και τη ρίχνει κάτω η υποτακτική του Thanos. Εκεί της λέει «θα πεθάνει μόνος, όπως κι εσύ». Έχουν όμως ήδη πάρει θέση η Black Widow και η Οκόγιε, με την πρώτη να της απαντά «δεν είναι μόνη». Την ίδια ακριβώς ατάκα που είπε η Οκόγιε στον Spider-Man όταν παρέδωσε το γάντι στην Captain Marvel.


-Ο Iron Man κι ο Spider-Man

Όταν ο Thanos έκανε το snap, στον Τιτάνα οι μόνοι που έμειναν ζωντανοί ήταν ο Iron Man και η Νέμπιουλα. Τελευταίος που έγινε σκόνη ήταν ο Spider-Man. Ο Πάρκερ εξαφανίζεται έχοντας πέσει στην αγκαλιά του μέντορα του του Iron Man. Και τώρα, με το που επανεμφανίζεται, πάει να του μιλήσει και τον αγκαλιάζει ο Iron Man. Στην αγκαλιά του Infinity πέθανε ο Spider-Man, η αγκαλιά του Endgame ήταν η τελευταία μεταξύ τους πριν πεθάνει ο Iron Man.


-Ο Iron Man κι ο Dr. Strange

Στο Infinity ο Thanos έχει σχεδόν τελειώσει τον Τόνι Σταρκ κι ετοιμάζεται να τον σκοτώσει. Τότε παρεμβαίνει ο Dr. Strange και του λέει «Άσε τον να ζήσει και θα πάρεις την Πέτρα». Λίγο μετά, πριν γίνει κι αυτός σκόνη, ο Strange κοιτάζει με νόημα τον Σταρκ και του λέει «Είμαστε στο τέλος του παιχνιδιού». Στο Endgame πάλι χρειάστηκε να τον κοιτάξει με νόημα και να του δείξει κάτι πριν φτάσουν οριστικά στο τέλος της μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου