Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η κακοποίηση των ζώων

Τ
α περιστατικά κακοποίησης ζώων όλο και αυξάνονται στην Ελλάδα, καθώς είναι και μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά του φαινομένου, όπως αναφέρει η καθημερινή.

Της Σάρας Τσέλα

•      Ένας από τους λόγους που το φαινόμενο αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο είναι το γεγονός ότι η κακοποίηση ενός  ζώου αντιστοιχεί σε βαρύτατα εγκλήματα. Η ατιμωρησία επιτρέπει την όξυνση του  προβλήματος και συνέπειες οι οποίες  θα έχουν ένα ευρύτερο αντίκτυπο στη διαστροφική και εγκληματική φύση των ατόμων που ασκούν βία στα ζώα.
• Αναλυτικότερα αυτό στηρίζεται σε έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι το 71% των κακοποιημένων γυναικών έχει καταθέσει ότι στο άμεσο περιβάλλον τους κυρίως ο σύντροφός τους ή αλλά συγγενικά πρόσωπα είχαν προβεί σε κακομεταχείρισεις ζώων,κατοικίδιων ή αδέσποτων και σε θανατώσεις. Επίσης, το 32% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας εχει δηλώσει ότι τα παιδιά τους είχαν προβεί σε πράξεις βίας κατά των ζώων.
• Αξίζει να αναφέρουμε ότι κακοποίηση ενός ζώου είναι να του φωνάζουμε ή να το χτυπάμε ή και να του επιβάλουμε ανθρώπινες συνήθειες αναγκάζοντας το έτσι να απομακρύνεται από την πραγματική του φύση. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποίησε την έκταση που έχει πάρει το θέμα,ώστε να νιώσουμε υπεύθυνοι και να έχουμε ένα κίνητρο να αναφέρουμε ένα ανάλογο περιστατικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου