Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ποιός Τόμσεν…; Το αφεντικό μου!

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Ας σταματήσουμε πια να κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάχτυλο μας. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι επικρατεί στην αγορά εργασίας μήνες τώρα, δεν χρειαζόταν ο Τόμσεν για να διαλυθεί η αγορά και οι συνθήκες της. Απλώς αυτός  έβαλε την ταφόπλακα και την ίδια ώρα σιγανά, τα αφεντικά χειροκροτούσαν χαμογελαστά, γιατί ο κύριος Πολ μέσα σε μια νύχτα τους νομιμοποίησε τα βασανιστήρια σε βάρος μας.
Εξάλλου:
Πόσοι από εσάς που διαβάζετε τις αράδες αυτές, είστε απλήρωτοι μήνες τώρα;
Εσείς οι ίδιοι δεν είστε  που δεν πήρατε δώρο Χριστουγέννων και δεν το καταγγείλατε ποτέ γιατί φοβάστε μη βρεθείτε στο δρόμο την ώρα που υποχρεώσεις και τα δάνεια τρέχουν και έχετε να μεγαλώσετε και παιδιά.
Κάνω λάθος; 
Αφού ξέρετε πως τα ένσημα σας πια δεν μπαίνουν κανονικά.
Άλλες εποχές θα τρέχατε για καταγγελίες, τώρα όμως…. το κάνετε;
Όμως ας μη τα φορτώνουμε όλα στον κ. Τόμσεν, αφού τις πρακτικές που πρότεινε πριν δύο εβδομάδες ασκούν εδώ και μήνες -και σε κάποιες περιπτώσεις χρόνια- οι εργατοπατέρες του έθνους.
Απλώς η δικιά μας ανοχή σε συνδυασμό με την έκρηξη της ανεργίας, έχει προκαλέσει πια τα πάρτυ των εκμεταλλευτών και των «αφεντικάδων». Η Ινδία της Ευρώπης αυτή τη στιγμή θεμελιώνεται. Καλό σας βράδυ!

2 σχόλια:

  1. ε οχι και ετσι λευτερη καποιοι δε σιωπουσαμε ποτε .... δεν συνενεσαμε ποτε ... και σιγα σιγα ξυπναμε ολο κια πιο πολλοι ... τωρα ζουμε αυτο που θελουν οι μεγαλες δυναμεισ εναν καινουριο πολεμο οικονομικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω μαζι σου Λευτερη. τωρα ειναι που πέφτουμε ολο και περισσοτερο σε χειμερια ναρκη ακριβως επειδη φοβομαστε μηπως χασουμε ακομα και αυτα τα λιγα. Εκει βρισκουν και μας πατανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή