Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σακοράφα: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει το μνημόνιο!




Συνέντευξη στον Γιώργο  Παπαδημητρόπουλο και στο www.soccerplus.gr

Είναι αθλήτρια και μάλιστα πρωταθλήτρια. Στην πολιτική δεν θα μπορούσε να αρκεστεί σε ρόλο κομπάρσου. Δεν ψήφισε το μνημόνιο και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, μετακομίζοντας στην μαχητική αριστερά και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφια στη Β’ Αθήνας. Η ίδια λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ βλάπτει σοβαρά την υγεία του δικομματισμού και των οικονομικών διευθυντηρίων. Και είναι αυτός ο λόγος που τόσο περισπούδαστα προπαγανδίζουν εναντίον του».
Η Σοφία Σακοράφα από τα φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Αριστεράς συμμετέχοντας σε κινήματα ειρήνης, οικολογίας και ισότητας των δύο φύλων. Εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το 1993, και διατελεί ειδική σύμβουλος του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Λιάνη.
Στις Εθνικές Εκλογές του 2000 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 ως επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού "Μαρούσι Πόλη να ζεις", εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος. Το 2004 ο Πρόεδρος Γιασέρ Αραφάτ της απονέμει τιμής ένεκεν την Παλαιστινιακή υπηκοότητα, προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με την Ολυμπιακή ομάδα της Παλαιστίνης, μια πρωτοβουλία ειρήνης που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση.
Στις Εθνικές Εκλογές του 2007 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Στις Εθνικές Εκλογές του 2009 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Στην ψήφιση στη Βουλή των "Μέτρων για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", στις 6 Μαΐου 2010, δήλωσε "παρούσα", διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε την συνέντευξη εδώ: http://www.soccerplus.gr/article/sakorafa-syriza-blaptei-mnimonio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου