Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Παπουτσάνης ή αλλιώς...ελληνική σαπωνοποιία



Την ώρα που τα νέα μέτρα -που έρχονται να προστεθούν στα ήδη δυσβάσταχτα- συρρικνώνουν την ελληνική αγορά λίγες ελληνικές εταιρείες ορθώνουν το ανάστημα τους σε αυτή την εργασιακή λαίλαπα και με την ύπαρξη τους ταυτόχρονα προστατεύουν εκατοντάδες εργαζομένους.  Εμείς ως Έλληνες πρέπει να επιμείνουμε στα ελληνικά προϊόντα γιατί μόνο έτσι στηρίζουμε την οικονομία μας και κατά επέκταση διατηρούμε τις όποιες ελπίδες μας όρθιες.
Μια από τις ελληνικές επιχειρήσεις που δεν πήρε τις εγκαταστάσεις της να της πάει αλλού, αλλά μένει εδώ και πολεμά, είναι αυτή που το όνομα της είναι συνώνυμο με την ελληνική σαπωνοποιία. Ορθώς καταλάβατε, ο λόγος για τον Παπουτσάνη.


Και κάπως έτσι άρχισαν όλα...

Όπως προαναφέρθηκε το όνομα του Παπουτσάνη είναι συνώνυμο με την σαπωνοποιία στην Ελλάδα. Η ιστορία ξεκινά το 1870 στο γραφικό  Πλωμάρι της Λέσβου. 
Εκεί ο Δημήτρης Παπουτσάνης ιδρύει το πρώτο ατμοκίνητο εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου. Όμως δεν στάθηκε εκεί καθώς ήταν ένας άνθρωπος με όραμα και αφουγκραζόταν τις ανάγκες τις εποχές. Αυτό το γεγονός συνδυασμό με την αγάπη του για την σαπωνοποιία αλλά και τη βαθιά γνώση του για το θαλάσσιο εμπόριο, τον βοηθούν να δημιουργήσει μια ανθηρή επιχείρηση που βασίζεται στο εμπόριο σαπουνιού με λάδι ελιάς, στην ευρύτερη περιοχή.

Στον Πειραιά και στην Κηφισιά

Η Λέσβος φάνηκε πολύ μικρή για να «χωρέσει» το τόλμημα του Δημήτρη Παπουτσάνη.
Έτσι φυσικό επακόλουθο ήταν το 1913 οι παραγωγικές εγκαταστάσεις να μεταφερθούν στον Πειραιά. Όμως οι συνεχιστές του Δημήτρη δεν περιορίστηκαν στο ήδη μικρό βασίλειο και το 1965 ιδρύουν και νέα μονάδα στην κάτω Κηφισιά.  Η αλματώδης εξέλιξη της εταιρείας επισφραγίζεται το 1972 από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Κολοσσός στη Νοτιανατολική Ευρώπη  μέχρι σήμερα

Από το 2001 η Παπουτσάνης βρίσκεται στη Ριτσώνα Ευβοίας, στην οποία εγκαινίασε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στην Γηραιά Ήπειρο.
Μαζί με αυτό εγκαινιάζεται και μια νέα εποχή εκσυγχρονισμού και δημιουργικής πορείας της εταιρείας.
Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να ικανοποιεί τις ανάγκες του καταναλωτή δημιουργώντας νέα, πρωτοποριακά προϊόντα σε εξαιρετική ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμές.
Aromatics
Το Πινάκιο σήμερα (αλλά και τις επόμενες Κυριακές) θα σας παρουσιάσει τις προτάσεις του Παπουτσάνη για εσάς και την οικογένεια σας.
Πρώτος μας σταθμός στο αφιέρωμα η σειρά Aromatics.

Σαπούνι Musk: Η  πολυτέλεια συναντά τη χαλάρωση «κλεισμένη» στο σαπούνι Musk της σειράς Aromatics του Παπουτσάνη. Άλλωστε η βανίλια Μαδαγασκάρης που είναι το βασικό συστατικό στο εν λόγω προϊόν εγγυάται ευεξία.




Σαπούνι Levanda: Ανακούφιση από μία κουραστική και πιεστική μέρα προσφέρουν οι ευωδίες της levanda, πόσο μάλλον όταν μπορείτε να τις γευτείτε στο δέρμα σας;





Σαπούνι Magnolia: Η άνοιξη στα χέρια σας, κυριολεκτικά. Ο Παπουτσάνης έχει φτιάξει ένα σαπούνι που κυριολεκτικά η ευωδία του είναι συγκλονιστική. Το εξωτικό λουλούδι Μανώλια χαλαρώνει και ταυτόχρονα δίνει αίσθηση αναζωογόνησης.




Σαπούνι Tabac: Μια σειρά που απευθύνεται κυρίως για άνδρες και αυτό λόγω τα αρρενωπότητας που «εκπέμπει» το συγκεκριμένο σαπούνι. Τα συστατικά του κέδρος και κεχριμπάρι.





Σαπούνι Marine: Για τους λάτρεις της θάλασσας αλλά και του μεθυστικού αρώματος της, ο Παπουτσάνης έφτιαξε αυτή την πλάκα σαπουνιού, μέσα στην οποία ξεπηδά η αύρα της.






Αφρόλουτρο Musk: Τι και αν έχετε βγει ώρες μετά το ντους, το σώμα σας θα συνεχίζει να μυρίζει βανίλια Μαδαγασκάρης, μια οσμή που ταξιδεύει τις αισθήσεις σας ενώ περιποιείται απαλά και φροντίζει το σώμα. Αξίζει δε να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αφρόλουτρο είναι  πλούσιο σε βιταμίνη Ε σας χαρίζει της αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες για να αποκτήσετε δέρμα υγιές και ζωντανό.







Αφρόλουτρο Cotton Blossom: Αφρόλουτρο του οποίου το έντονο χαρακτηριστικό είναι οι τόνοι  από άρωμα ίριδας, οι οποίοι  χαρίζον μοναδική αίσθηση απαλότητας και φρεσκάδας στο δέρμα ακόμη και μετά το ντους. Παράλληλα, η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε σας προσφέρει αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.









Αφρόλουτρο Cashmere: Ένα αφρόλουτρο το οποίο το προτιμούν χωρίς δισταγμό πολλοί άνδρες και αυτό επειδή χρησιμοποιώντας το νιώθουν ότι εκπέμπουν αρρενωπή γοητεία. Ο λόγος; Αυτές οι ζυμώσεις αρωμάτων που αναδύονται ακόμη και μετά το ντους το σανδαλόξυλο, η  πιπερόριζα, αλλά και νότες από ροδάκινο. Φυσικά και περιέχει τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε. 








Αφρόλουτρο Tabac:Σε άλλη διάσταση ταξιδεύουν όσους δοκιμάζουν το αφρόλουτρο Tabac καθώς κατά τη χρήση του ξεπηδούν αρώματα από κέδρο και κεχριμπάρι, τα οποία προσθέτουν αρρενωπή αίσθηση φρεσκάδας. Η βιταμίνη Ε που περιέχει προσφέρει τις γνωστές αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές της ιδιότητες. 










Αφρόλουτρο Spicecake : Πρωτόγνωρη εμπειρία ακόμη και μετά το ντους προσφέρουν τα  αρώματα από σανδαλόξυλο, πιπερόριζα, και νότες από πορτοκάλι που περικλείονται στο Spicecake. Επίσης απολαύστε τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε. 











Αφρόλουτρο Cinnabar: Το πιο «ρομαντικό» μέρος της σειράς Aromatics που διεγείρει τις αισθήσεις των γύρω σας καθώς αποτελείται με αρώματα από τριαντάφυλλο και καρύδα, συνδυασμένα με μια ζεστή, ελαφριά μυρωδιά από κέδρο, είναι το Cinnabar.
Μάλιστα χαρίζει ασύγκριτη απαλότητα και διακριτική essence που διαρκεί. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες της.







Αφρόλουτρο Lemongrass: Για τους λάτρεις των πιο όξινων οσμών υπάρχει και το Lemongrass. Κίτρο, γιασεμί και λεμονόχορτο αναμειγνύουν τη φρεσκάδα και τη δροσιά τους και αναζωογονούν το σώμα και τις αισθήσεις  σας όλη μέρα. Παράλληλα, σας προσφέρουν τις ευεργετικές αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε.









Αφρόλουτρο Body Lotion Musk: Η απλότητα και η φρεσκάδα κλεισμένη σε ένα μπουκαλάκι του οποίου το σήμα κατατεθέν είναι το φίνο άρωμα  βανίλιας Μαδαγασκάρης. Ο λόγος για το Body Lotion Musk. Μάλιστα απλώνεται εύκολα και απορροφάται αμέσως χωρίς ίχνος λιπαρότητας για να αφήσει την επιδερμίδα σας λεία, βελούδινη και υπέροχα αρωματισμένη.  









Αφρόλουτρο Body Lotion Cotton Blosom:  Απλώστε πάνω σας την υπέροχη απαλότητα και τη φινετσάτη ευωδιά της ίριδας. Θα απορροφηθεί αμέσως χωρίς να αφήσει αίσθηση λιπαρότητας ενώ θα χαρίσει στο δέρμα σας λεία, βελούδινη υφή που αναδύει αρώματα όλη μέρα.







Διαγωνισμός
Ο Παπουτσάνης προσφέρει σε 6 αναγνώστες του Πινακίου από μια συσκευασία με όλη την σειρά Aromatics. Δεν έχετε από το να στείλετε e-mail στο pinakio.blogspot@gmail.com με την ένδειξη Aromatics. Οι νικητές θα ενημερωθούν με απαντητικό e-mail. Κάντε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook http://www.facebook.com/pinakio?ref=ts&fref=ts  γιατί έρχονται και άλλοι διαγωνισμοί. Ακολουθήστε μας και στο twitter, θα μας βρείτε ως pinakio1

33 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    Έτοιμη η ανάρτηση του διαγωνισμού στο KERDISETO και στη σελίδα μας στο Facebook Kerdiseto-Δωρεάν Online Διαγωνισμοί

    Η ανάρτηση εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά ανυπέρβλητη σειρά... Δεν το συζητώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο δωράκι. Μακάρι να κερδίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο!
    rousalia.prousali@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ..ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΟ-ΦΑΝ..ΛΑΤΡΕΥΩ ΟΛΕς ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ..ΚΑΡΑΒΑΚΙ AROMATICS OLIVIA...ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα! Ο διαγωνισμός προβάλλεται στο www.luckyone.eu !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σας!
    Ευχαριστούμε για τον δώρο!
    Ο διαγωνισμός σας προβάλεται στην www.alepouditsa.gr, http://www.alepouditsa.gr/Διαγωνισμοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 10.10 μ.μ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 12.09 μμ;

      Διαγραφή
  10. πολύ ωραία εταιρία, πολύ καλά προιόντα. στο μάρκετιγκ της βλέπω λίγο να υστερεί... λίγο "απόμερα" τα βλέπω τα προίόντα της στα σούπερ μάρκετ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υπερπροβεβλημένα... επίσης, συσκευασίες μικρές για ξενοδοχεία έχει; αυτό νομίζω θα ενδιέφερε πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλη επιτυχια!
    aspakat808@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή επιτυχία σε όλους!!!
    litsa.leros@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή