Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια

Ο Πέτρος, η Εύη, η Έλλη και η Λέλα παρά τα 5 τους μόλις χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Λίγο νωρίς, αλλά δυστυχώς οι συγκυρίες και οι κακοτοπίες δεν λογαριάζουν ούτε καν τις πιο ευαίσθητες ηλικίες.

Ο Πέτρος είναι αντιμέτωπος με την αναπηρία του αδερφού του, η Εύη χάνει από νωρίς τη γιαγιά της, ενώ οι γονείς της Έλλης χωρίζουν και η ζωή της είναι πια σε δυο σπίτια. Από την άλλη η Λέλα μαθαίνει να αντιμετωπίζει το φόβο της αρρώστιας.
Όλα αυτά διαδραματίζονται στην νέα σειρά των εκδόσεων Παπαδόπουλου όπου η συγγραφέας –ψυχολόγος Λίζα Βάρβολγλη προσπαθεί με τα δικά της παραμύθια να προετοιμάσει τα παιδιά, αλλά και τους γονείς να αντιμετωπίσουν τα κακώς κείμενα που αιφνιδιάζουν και γονατίζουν ψυχές και συνειδήσεις.
Τις σκέψεις της, ανέλαβε να εικονογραφήσει η Σάντρα Ελευθερίου, η οποία αποτύπωσε με  χρώματα και ονειρικά σχέδια τα παραμύθια που στο βάθος τους κρύβουν αλήθειες και τρόπους πως αν είναι διαχειρίσιμες αυτές.
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλου προσφέρουν στους αναγνώστες του Πινακίου 8 παραμύθια της συγκεκριμένης σειράς. Δεν έχετε από το να στείλετε mail στο pinakio.blogspot@gmail.com με την ένδειξη παραμύθι. Οι νικητές θα ενημερωθούν με απαντητικό e-mail. Κάντε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook http://www.facebook.com/pinakio?ref=ts&fref=ts  γιατί έρχονται και άλλοι διαγωνισμοί. Ακολουθήστε μας και στο twitter, θα μας βρείτε ως pinakio1

13 σχόλια:

  1. Καλησπέρα
    Έτοιμη η ανάρτηση του διαγωνισμού στο KERDISETO και στη σελίδα μας στο Facebook Kerdiseto-Δωρεάν Online Διαγωνισμοί

    Η ανάρτηση εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφα βιβλία που βοηθούν να εξηγήσεις με εικόνες και απλά λόγια στα παιδιά τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχο δώρο για τα μικρά μας..ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελεια τα παραμυθια για τον μικρο μου καλη μας επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΦΟΒΕΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. telio.i kori mou latrevi ta paramithia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με 3 μικρά παιδιά ότι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. like

    popi poulikidou

    poylmoyr@windowslive.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή