Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Τα «γατάκια» βάφτηκαν ροζ στην Κηφισιά



Πολύχρωμες έντονες μπογιές, παιδικά χαμόγελα, πρόσωπα ζωγραφισμένα με κυρίαρχο το ροζ και πολύ παιχνίδι επικράτησαν σήμερα το πρωί στο νέο βιβλιοπωλείο του Ευριπίδη στην Κηφισιά (λεωφόρο Κηφισίας 310), όπου παρουσιάστηκε η αγαπημένη στις νεαρές κορασίδες η “Hello Kitty” των εκδόσεων Μίνωας.
Κοριτσάκια λιλιπούτια από τις γύρω περιοχές περίμεναν καρτερικά να ξεφυλλίσουν τις ιστορίες της διάσημης γατούλας “Kitty” αλλά και να τις ζωγραφίσουν...Βέβαια πέρα από τους γονείς, τις μικρές δεσποινίδες συνόδευαν και κύριοι που η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε τα έξι χρόνια. Μαρκαδόροι σκορπισμένοι στο πάτωμα, πολλές “Hello Kitty” ανά χείρας μέχρι που έκανε την παρουσία της μία καλλιτέχνης ειδική στο face-painting.
Αμέσως όλα τα παιδάκια σχημάτισαν κύκλο γύρω της και ζητούσαν να γεμίσει το πρόσωπο τους πινελιές μου θα σχημάτιζαν την αγαπημένη τους “Kitty”.
Όλα ήταν λες είχαν δραπετεύσει από σελίδες παραμυθιού, παιδικά χαμόγελα, ζωγραφιές με ανυπότακτες μπογιές, γονείς ευτυχισμένοι και όλα αυτά σε έναν τόσο όμορφο χώρο.
Οι άνθρωποι των εκδόσεων Μίνωα αλλά και του βιβλιοπωλείου «Ευριπίδης» παρατηρούσαν με διακριτικότητα αλλά και χαμόγελο την εκδήλωση που «έστησαν» και σίγουρα ικανοποιήθηκαν από τα παιδικά μάτια που ήταν πλημμυρισμένα από χαρά.






Και άλλες εκδηλώσεις στον «Ευριπίδη» της Κηφισιάς


Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι
Κατερίνα Κρις
Οι ανακαλύψεις του Έγκμοντ Κλαβιέ
Το πρώτο Χμ! που είδα
Ο λεξιδιώτης Χμ!

Η Κατερίνα Κρις, αρχιβοηθός του Έγκμοντ Κλαβιέ που ανακάλυψε τα Χμ,
σε περιμένει

Αν έρθεις, θα ζήσεις το φαινόμενο Χμ!
Θα μυρίσεις το υπέροχο άρωμά τους!
Θα κρατήσεις στα χέρια σου τα αγαπημένα μολύβια
του Έγκμοντ Κλαβιέ! Και τα σπάνια τετραδιάκια του!
Και η περιέργειά σου θα επιβραβευθεί με το
μοναδικό στον κόσμο Πτυχίο Πιστοποιημένης
Περιέργειας «Έγκμοντ Κλαβιέ»!

Άσε που μπορεί να είσαι και ο τυχερός
ή η τυχερή που θα κερδίσει το πρώτο
βιβλίο στον κόσμο που μιλάει
για την ύπαρξη των Χμ!
Άντε λοιπόν, ακόμα το σκέφτεσαι;

Logo: Faber Castell
Εκδόσεις Κέδρος

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι
Γιώργος Παπασταματίου
Ο Ρωμανός ο φαροφύλακας
Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι
Ελένη Σβορώνου
Ντετέκτιβ Βεντουζίνι: ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα
Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και ο ντετέκτιβ Βεντουζίνι καλούν τους ενεργούς πολίτες του βυθού και της στεριάς να βοηθήσουν στη διάσωση του λαίμαργου Λιχουδίνι, του γιου του Βεντουζίνι, που τον έχουν απαγάγει. Οι απαγωγείς του δεν αστειεύονται. Με δόλωμα τη σοκολάτα έστησαν στον μικρό μια πολύ επικίνδυνη παγίδα. Θα προλάβει ο πατέρας να σώσει τον γιο;
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σάββατο, 2 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι
Κώστας Μάγος, Τατιάνα Ζωγράφου
Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ... και η παράξενη χορωδία του δάσους
Ο τζίτζικας Τζικιτζίκ θα καταλάβει πως πέρα από τη χαρά του να τραγουδάς μόνος σου, μπορείς να βρεις χαρά ακούγοντας το τραγούδι των άλλων. Και πως αν ενωθούν σε μια φωνή, τα πολλά, διαφορετικά μας τραγούδια, το αποτέλεσμα ίσως είναι "... το πιο πρωτότυπο, το πιο ξεχωριστό τραγούδι του κόσμου".
Μια ιστορία με θέμα τη φιλία και τη συντροφικότητα, την πολυφωνία και το σεβασμό της διαφορετικότητας.
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι
Λίτσα Ψαραύτη
Ο Αργύρης και το δελφίνι
Ένα όμορφο πρωινό ο μικρός Αργύρης με τον πατέρα του πηγαίνουν για ψάρεμα. Ο καιρός, όμως, χαλάει και η βάρκα τους αναποδογυρίζει. Πατέρας και γιος παλεύουν με τα άγρια κύματα. Ένα καΐκι θα τους σώσει, αλλά ο τρόμος που ένιωσε το αγόρι γίνεται αιτία να χάσει τη φωνή του.
Παιδιά, σας περιμένουμε να γνωρίσετε την ιστορία του Αργύρη, παρέα με τη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη!
Εκδόσεις Ψυχογιός

Σάββατο, 30 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι
Ιωάννα Μπαμπέτα
Η νταντά μου
«Τι συμβαίνει όταν ο μπαμπάς δουλεύει σκληρά και λείπει για μέρες; Και όταν η μαμά επιστρέφει τόσο αργά που έχω ήδη φορέσει τις πιτζάμες μου; Μα φυσικά υπάρχει η νταντά μου, η Νόρα.  Μαζί κάνουμε τα πάντα. Τρώμε, παίζουμε, γελάμε. Την αγαπώ πολύ! Όταν πρέπει μια μέρα να φύγει, όλα αλλάζουν.»
Παιδιά, σας περιμένουμε να παίξουμε και να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας για την νταντά Νόρα, παρέα με τη συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα!
Εκδόσεις Ψυχογιός



Διαγωνισμός
Οι εκδόσεις Μίνωα προσφέρουν δύο αντίτυπα “Hello Kitty” . Δεν έχετε από το να στείλετε e-mail στο pinakio.blogspot@gmail.com με την ένδειξη “Hello Kitty” .Οι νικητές θα ενημερωθούν με απαντητικό e-mail. Κάντε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook http://www.facebook.com/pinakio?ref=ts&fref=ts  γιατί έρχονται και άλλοι διαγωνισμοί. Ακολουθήστε μας και στο twitter, https://twitter.com/pinakio1
Επίσης κάντε like στη σελίδα του Μίνωα http://www.facebook.com/minoaseditions?ref=ts&fref=ts

1 σχόλιο: