Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ευγενία Παναγοπούλου: Η υποκριτική είναι mind-game


Είναι από τους νέους ηθοποιούς που ξεχωρίζουν. Η υποκριτική της θεωρώ ότι κερδίζει και τον πιο δύσκολο θεατή.
Ο λόγος, για την ταλαντούχα Ευγενία Παναγοπούλου.  Αυτή την περίοδο υποδύεται την «Αφροδίτη» στην παράσταση « Ο Κύκλός» του Δ.Μητροπουλου, σε σκηνοθεσία Γ.Αιβαζη, στο Θέατρο Σταθμός .


Η ίδια μιλά στο Πινάκιο για τον ρόλο της, ως Αφροδίτη, τα όνειρα της για το μέλλον, ποια ηθοποιός αποτελεί πρότυπο για εκείνη, τι έχει παρακολουθήσει τελευταία και τις άρεσε κινηματογραφικά . Όπως  λέει σημασία για εκείνη έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός ας την ακολουθήσουμε για λίγο…


Θα αρχίσω κάπως παράδοξα… η ζωή κάνει κύκλους;

«Η ζωή κάνει κύκλους! Κάποιοι μπορούν να γίνουν και φαύλοι, όπως λέει ο Γκαιτε, για αυτό πρέπει να προσέχουμε. Μ’ αρέσει να ανοίγω νέους κύκλους, αλλά και να κλείνω όσους χρειάζονται να υπάρχουν στην ζωή μου.

Δεν ήταν μόνο φιλοσοφικό το παραπάνω ερώτημα, αλλά θέλω να μου πεις για την παράσταση που συμμετέχεις στο θέατρο…
 
Στιγμιότυπο από την παράσταση "Ο κύκλος"
« "Ο κύκλος" του Δ.Μητροπουλου με επιμέλεια κειμένου απο τον σκηνοθέτη μας Γ.Αιβαζη άνοιξε εναν καινούργιο κύκλο στην ζωή μας και στην δουλειά μας. Η παράσταση μας εχει ξεκινήσω απο τις 9 Μαρτίου και ειμαςτε ο Γ.Κοψιδας (Ερρικος), Μπουράκ Χακί (Μπουράκ), Κ.Τσαβαλου (Λιζα), Δ.Γιωτης(Νίκος),Κ.Φραγκωλιας(Ρούλης),Ν.Κερασιωτης(Πελο) και θα ειμαςτε μεχρι και τις 14 Μαΐου». 

Τι θα δει ο θεατής;


«Ο θεατής θα δει μια μαύρη κωμωδία με 7 χαρακτήρες που ακροβατούν ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία ανά πάσα στιγμή. Θέσαμε ένα πολύ υψηλό στοίχημα το οποίο θεωρώ ότι το έχουμε πετύχει, όλοι μας! Όσο για την ιστορία, πολύ περιληπτικά θα πω ότι είναι ένας άνεργος 45 που ο κόσμος του έχει γκρεμιστεί. Μέσα σε αυτή την μαυρίλα αλλάζουν όλα. Μια καινούργια δουλειά είναι η σανίδα σωτηρίας του. Η αιφνίδια έκπληξη της κόρης του από την Τουρκία, μαζί με τον αγαπημένο της σε συνδυασμό με μια παρεξήγηση θα πυροδοτήσει μια ξεκαρδιστική κωμωδία, με ενα πολύ δραματικό και άκρως ανατρεπτικό φινάλε».


Η  φαντασία και η οξυδέρκεια σας είναι τα βασικά συστατικά ενός καλού ηθοποιού;
 
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο Πινάκιο
«Δεν ξέρω αν είναι καλού ή κακού ηθοποιού, πάντως χρειάζονται! Στο θέατρο συμβαίνουν 100 πράγματα διαφορετικά γύρο σου, έχεις  έναν απρόβλεπτο παράγοντα, τον κόσμο, που σε νοιάζει, πρέπει να έχεις και πολύ καλή συγκέντρωση. Οπότε μάλλον όσα πιο πολλά επίθετα έχει κάποιος που είναι ηθοποιός, μάλλον θα είναι και καλός. Για μένα τελικά η υποκριτική είναι και ένα παιχνίδι με το μυαλό για τον ηθοποιό».

Εσύ κατάλαβες από πολύ μικρή πως εδώ είναι ο χώρος σου;
 
Πολλά χαμόγελα και μια ευχάριστη συζήτηση, σε πολλά πεδία και θέματα
«Ναι από πολύ μικρή ένιωθα πως αυτό είναι το σπίτι μου. Το δεύτερο σπίτι μου». 

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου και δεδομένου της κρίσης που επικρατεί έχεις κάνει πολύ γερά βήματα και το βιογραφικό σου είναι «ζηλευτό». Ποια είναι η άλλη άκρη του ουρανού που θες να φτάσεις;
 
Μέσα από την Τέχνη της ταξιδεύει...

«Ωραίο πολύ έτσι όπως με ρωτάς, κάνεις το ταξίδι μου να μοιάζει ακόμα πιο όμορφο. Θα ξεκινήσω λέγοντας σου, πως για εμένα σημασία έχει το ταξίδι. Θέλω να εξελιχτώ, να δουλέψω με όλους τους μεγάλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και μακάρι να φανώ τυχερή να δοκιμαστώ σε όλα τα είδη. Στην Ελλάδα έχουμε σπουδαίους ηθοποιούς για να παραδειγματιστεί κάποιος. Θα μου επιτρέψεις όμως, να σου πω πως για εμένα πρότυπο αποτελεί η Μεριλ Στριπ. Είναι μια ηθοποιός που ξεκίνησε από το κλασικό κινηματογράφο και μπόρεσε να παίξει και σε απλές κωμωδίες χωρίς έκπτωση. Κάπως έτσι θελω να δοκιμάζομαι και να καταφέρω να μην υπάρχουν ταμπέλες.». 


Κινηματογράφο παρακολουθείς;  Η τελευταία ταινία που είδες;

«Το «Youth», την Νιότη, του Σορεντίνο. Την θεωρώ μάλιστα την καλύτερη ταινία της δεκαετίας. Αν δεν την έχετε δει σας την προτιμώ ανεπιφύλακτα». 


Θα θέλαμε να σε δούμε στο πανί…εσύ το έχεις φανταστεί αυτό;

« Να κάνω κινηματογράφο; Το θεωρώ πολύ δύσκολο είδος. Ναι το έχω φανταστεί και ανυπομονώ να κάνω και αυτό το όνειρο μου πραγματικότητα. »



Η τελευταία ελληνική ταινία που είδες στον κινηματογράφο και ξεχώρισες ποια ήταν;


«Η τελευταία ταινία που είδα είναι το  «Έτερος εγώ» με πρωταγωνιστές τους: Δημήτρη Καταλειφό, Φρανσουά Κλιζέ, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Μάνο Βακούση, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κορρα Καρβουνη.
Πρόκειται για μια εξαιρετική κινηματογραφική ταινία με απίστευτο σενάριο, με τρομερή πλοκή, εξαιρετικές ερμηνείες. Κάπως έτσι ονειρεύομαι να είναι, όταν έρθει και η δική μου στιγμή στον κινηματογράφο».

Σε ενοχλεί που στην τηλεόραση ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα;

«Και ναι και όχι. Σας απαντώ έτσι γιατί κάποιοι έχουν να δώσουν πάρα πολλά και έχουν λόγο  ύπαρξης στην τηλεόραση και κάποιοι άλλοι απλώς ένιαι στην τηλεόραση. Νομίζω πως όλοι μας το πιστεύουμε αυτό. Αυτό που εύχομαι όμως πιο πολύ από όλα είναι να γίνονται δουλειές». 

Οι ωραίες γυναίκες που διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα φοβίζουν τους άντρες;


credits - φωτογραφίας: Χρήστος Παπαγγελόπουλος

«Σίγουρα…!» 


Παρακολουθείς πολιτική επικαιρότητα: Τι σε χαλάει στην πολιτική;

«Παρακολουθώ…  Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη από τις πολιτικές εξελίξεις  των τελευταίων ετών, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στον κλάδο μου ο οποίος έχει πληγεί πολύ. Μας εύχομαι τα καλύτερα.».

Σε ενοχλεί που τα παιδιά είναι καθηλωμένα από μια οθόνη και η φαντασία τους και η σκέψη τους οριοθετείται σε ένα τάμπλετ;

«Πάρα πολύ. Στεναχωριέμαι να βλέπω μια οικογένεια που ο μπαμπάς και η μαμά ένιαι στα κινητά τους και το παιδί πάνω από το τάμπλετ… Σημεία των καιρών; Τι να πω; Προσωπικα διατηρώ οςο μπορω την παιδική μου φαντασία. ».

Τέλος, ένα τραγούδι του Πλιάτσικά λέει".. αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα θα ξαναέβαφα γαλάζια την θάλασσα…" εσύ τι θα έκανες για να άλλαζες τον κόσμο;

«Εγώ δεν θα προσπαθούσα να τον αλλάξω, προσπαθώ να τον αλλάξω».



Απολαύστε μια τηλεοπτική συνέντευξη της Ευγενίας Παναγοπούλου και του Γιώργου Κοψιδά. Μιλούν για την θεατρική παράσταση "Κύκλος" στην ΕΡΤ1 και συγκεκριμένα  στην εκπομπή Πάμε αλλιώς ΕΡΤ που παρουσιάζουν  ο Τάκης Σαράντης και η Έλενα Μπουζαλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου