Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Άννα Ζηρδέλη: Η Αμαζόνα που κατέκτησε την τηλεόραση ανοίγει τα φτερά της στο θέατρο

Μια πορεία ανοδικά σταθερή είναι αυτή της Άννας Ζηρδέλη.  Σε κάποιους μπορεί να μοιάζει με παραμύθι μα η Άννα έχει κοπιάσει πολύ για να κατακτήσει τις κορυφές των ονείρων της.  Τώρα θέλει να φτάσει σε άλλους ουρανούς εκεί που θα ανακαλύψει τον εαυτό της.


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο


Μιλάει στο Πινάκιο σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που θα συζητηθεί. Κάνει λόγο για τις έντονες στιγμές που υπήρχαν on camera, για τα πισωμαχαιρώματα που έχει δεχθεί αλλά και για τους ανθρώπους που είναι συνεχώς στο πλευρό της.




Άννα Ζηρδέλη μια ζωή που μοιάζει με παραμύθι… και παρόλα αυτά κυνηγάς τα όνειρα σου. Από την Ελασσόνα, στο ΤΕΙ στις Σέρρες, στην τηλεόραση των Σερρών, στο Μακεδονία TV και ξαφνικά Αθήνα… Όλο αυτό φαντάζει εντυπωσιακό. Πως τα κατάφερες;

«Δεν ξέρω εάν φαντάζει για κάποιους εντυπωσιακό για εμένα θα έλεγα ότι είναι μια εξέλιξη . Όλο αυτό είναι προϊόν της σκληρής δουλειάς και της επιμονής . Σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδρομή έχει παίξει η  οικογένειας μου και η στήριξη που μου παρέχει προκειμένου να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που έχεις πάντα στο πλευρό σου όλα αυτά τα χρόνια;
Με την οικογένεια της που είναι δίπλα της σε όλα της τα βήματα

«Κυρίως οι άνθρωποι που έχω στο πλευρό  μου δεν έχουν σχέση με το χώρο της τηλεόρασης και της προβολής . Είναι κάποιοι συγκεκριμένοι φίλοι καθώς και τα άτομα της οικογένειας μου οι οποίοι πάντα αγκαλιάζουν τα όνειρα μου και παράλληλα με προσγειώνουν». 

Ποια ήταν η πιο έντονη σου στιγμή σε φάση on-camera;

«Ό,τι είναι live είναι έντονο πάντα. Σε κάθε ζωντανό πρόγραμμα υπάρχει ενέργεια και αδρεναλίνη καθώς πρέπει να βρίσκεσαι σε μια συνεχή εγρήγορση . Τα λάθη και οι αστοχίες είναι δύσκολο να καλυφθούν . Ως εκ τούτου όλες οι στιγμές είναι έντονες». 


Θεωρείς πως στο τηλεοπτικό πεδίο τα πισωμαχαιρώματα είναι στο «παιχνίδι»; Εσύ βρέθηκες αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση;

«Μπορούν να υπάρξουν παντού και σε οποιοδήποτε αντικείμενο εργασίας εντός η εκτός τηλεόρασης . Το ζήτημα είναι να κάνεις τη δουλειά σου με αγάπη και συνέπεια»..  

Οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες; Και αν ναι, πως το εξηγείς αυτό;

«Οι άνδρες μπορεί και φοβούνται, αυτό που δεν μπορούν είναι να κατανοήσουν. Το ζητούμενο είναι να έχεις έναν ολοκληρωμένο άνδρα δίπλα σου». 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

«Ολοκληρώνω φέτος τις σπουδές μου στη δραματική σχόλη Αγίας Βαρβάρας - Ιάκωβος Καμπανελλης , είναι ένα μονοπάτι που μου έχει ανοίξει πολλούς καινούργιους κόσμους . 
Αγαπώ όμως πολύ και το κομμάτι της παρουσίασης και θα προσπαθήσω να ενταχθώ ξανά τη νέα σεζόν στο χώρο αυτό. Εάν πάλι δεν προκύψει κάτι ιδανικό για εμένα θα ασχοληθώ πιο ενεργά με το κομμάτι των κατασκευών όπως κάνω παράλληλα  τα τελευταία χρόνια».

Αν υπήρχε μια μηχανή του χρόνου να σε γυρίζει πίσω, θα έκανες το ταξίδι να διόρθωνες λάθη του παρελθόντος ή έχεις μάθει να ζεις με τα λάθη σου;

«Τα λάθη μας στη ζωή μπορούν να είναι τα διδάγματα μας το σημαντικό για εμένα είναι να αντιλαμβάνομαι τι είναι αυτό που με ώθησε σε ένα λάθος και να προσπαθήσω να μην το επαναλάβω ." γηράσκω αει διδασκόμενος "». 

Σε ενοχλεί που τα πιτσιρίκια είναι «καθηλωμένα» σε οθόνες; Θεωρείς πως η φαντασία τους περιορίζεται;

«Όλο αυτό που περιγράφετε είναι σημείο των καιρών μας . Σίγουρα θεωρώ ότι λειτουργεί απομονωτικά και περιοριστικά από την άλλη μεριά όμως βλέπουμε παιδιά που αξιοποιούν στο έπακρον τις δυνατότητες που τους δίνει η τεχνολογία και την αξιοποιούν πριν όφελος τους». 

 Αλήθεια ποια είναι η σχέση σου με το κινητό και τα social media; Είσαι «κολλημένη» σε αυτά;


«Η αλήθεια είναι ότι έχω μια στενή και ενεργή σχέση με τα social media θεωρώ πως είναι ένα παράθυρο προς τον έξω κόσμο παρόλα ταύτα προσπαθώ και εγώ τον τελευταίο καιρό να τα χειρίζομαι με φειδώ». 

Το facebook έχει επισκιάσει τις ανθρώπινες σχέσεις;

«Χρόνια πριν Περισσότερο απ’ ότι σήμερα. Πιστεύω τελευταία ο κόσμος δεν ασχολείται τόσο ενεργά με τον συγκεκριμένο ιστότοπο όσο με το instagram». 

Η κατάσταση που επικρατεί στον κοινωνικό ιστό σε ενοχλεί ως άνθρωπο;

«Φυσικά και με ενοχλεί θεωρώ ότι όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης αφού οι σχέσεις έχουν γίνει πιο απρόσωπες και ανταγωνίστικες».


Αν σου ζητούσαν να λάβεις μέρος σε κάποια φιλανθρωπική εκδήλωση θα το έκανες;

«Είναι στο χέρι όλων μας να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση  για τέτοιο σκοπό θα λάμβανα μέρος σε οποιοδήποτε φιλανθρωπική εκδήλωση». 

Σε ένα τραγούδι του ο Πλιάτσικας για να αλλάξει τον κόσμο θα ξανα έβαφε γαλάζια την θάλασσα, εσύ πως θα τον άλλαζες Άννα;


«Δεν ξέρω εαν θα την άλλαζα . Σίγουρα θα την διαφοροποιούσα και θα την βελτίωνα».



Το χαμόγελο της είναι υπέροχο





Μια πραγματική κούκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου