Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Οι γενναίοι του Μαραθώνα


Το νέο βιβλίο του Θάνου Κονδύλη Οι γενναίοι του Μαραθώνα εντάσσεται στη σειρά βιβλίων Ταξίδι στον χρόνο μέσα από την οποία οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν πώς ζούσαν οι συνομήλικοί τους σε σημαντικές περιόδους της ιστορίας μας!


Αθήνα, 490 π.Χ. Ο δεκαπεντάχρονος Κίμων, γιος του διάσημου στρατηγού Μιλτιάδη, με τον νεαρό δούλο και φίλο του, τον Χαρίλαο, πηγαίνουν για ψώνια στην αγορά, στο μαγαζί του Αντίπατρου. Εκεί δουλεύει και η Πανδώρα, κόρη του Αντίπατρου και φίλη του Κίμωνα. 
Ο Κίμων κατεβαίνει στο υπόγειο για να τη βρει και τυχαία ανακαλύπτει ένα μικρό πορτάκι που οδηγεί στο διπλανό καπηλειό. Σκύβει και ακούει κάποιες περίεργες συζητήσεις, σαν να σχεδιάζεται πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας. Ο Κίμων και ο Χαρίλαος αναλαμβάνουν δράση και σύντομα θα ανακαλύψουν μια συνωμοσία που έχει στόχο την Αθήνα. Μήπως όμως και οι ίδιοι έχουν μπει στο στόχαστρο των συνωμοτών; 
Οι Πέρσες ετοιμάζονται να επιτεθούν για να συντρίψουν την Αθήνα. Η τύχη όμως θα παίξει ένα περίεργο παιχνίδι στον Μαραθώνα και σε μια μάχη καθοριστική για την ιστορία της ανθρωπότητας.



Το στοίχημα του Θάνου Κονδύλη 

Ο Θάνος Κονδύλης είναι ένας συνεπής συγγραφέας που μεταφέρει τον ελληνικό ιστορικό πλούτο στους αναγνώστες. Η παιδική του σειρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωα δείχνει ότι ο συγγραφέας ενδιαφέρεται και τις γενιές που έπονται. Μέσα από τα βιβλία του ξετυλίγει την ιστορία και κάνει τους μικρούς αναγνώστες να την αγαπήσουν και να αναζητούν την αλήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου