Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Η Άννα Μενενάκου στο… «Υπουργείο»


Η νεαρή ηθοποιός κατακτά βήμα - βήμα το όνειρο της σαγηνεύοντας με τις εμφανίσεις της το κοινό μιλά στο Πινάκιο


Κάθε της βήμα προς το όνειρο της σταθερό και σίγουρο…
Η Άννα Μενενάκου κερδίζει κοινό και εντυπώσεις με την κάθε της εμφάνιση.
Την συναντήσαμε στο θέατρο Λαμπέτη όπου παίζει δίπλα στον Κώστα Βουτσά και άλλους εξαίρετους ηθοποιούς, στην παράσταση  «Πανικός στο Υπουργείο».

Συνέντευξη στο Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Η ίδια μίλησε στο Πινάκιο για την συνύπαρξη της στο ίδιο σανίδι με τον Βουτσά, για τα επόμενα σχέδια της που θα την φέρουν στις οθόνες μας αλλά και για το πάθος της να εξελίσσει το ταλέντο της μέσω της δουλειάς της.
Η Άννα Μενενάκου γράφει την δική της ιστορία στο χώρο της υποκριτικής και μας αρέσει που ένα νέο φρέσκο πρόσωπο κερδίζει εντυπώσεις.

Σε συναντάμε  στο θέατρο Λαμπέτη στην παράσταση…. Θα μας πεις δυο λόγια γι’ αυτήν την παράσταση  «Πανικός στο Υπουργείο»;
«Πρόκειται για μια πολύ ωραία δροσερή κωμωδία. Ο παρανομαστής της είναι ο έρωτας. Έχει και κάποια στοιχεία της επικαιρότητας.  Ωστόσο βλέπουμε την Νίκη που είναι διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού, να  ερωτεύεται έναν  «λίγο» μικρότερο της… υπάρχουν κάποια εμπόδια αλλά αυτά ξεπερνιούνται και υπάρχει ένα ευτυχές τέλος».



Στο εν λόγω έργο έχετε προσεγγίσει στοιχεία της επικαιρότητας με χιούμορ…

«Ο κόσμος ξέρει, ορμώμενος από τον εαυτό του τι ζει και πως το ζει…. Αυτό που του προσφέρει το συγκεκριμένο έργο είναι να δει λίγο πιο ανάλαφρα αυτά που τον απασχολούν και πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε στην απόδοση να το πετύχουμε αυτό».

Κάποια στιγμή στο έργο ειπώθηκε από την Νίκη η ατάκα «πως πλέον ο κόσμος δεν κλαίει από αγάπη, κλαίει με αυτά που βλέπει στην τηλεόραση, κλαίει για τις ζωές άλλων»… Τελικά φτάσαμε στις που κλαίμε από αυτό που βλέπουμε και όχι από αυτό που ζούμε


«Θεωρώ πως όλοι κουβαλάμε πολλά πράγματα μέσα μας αλλά πλέον είναι πιο δύσκολη η έκφραση στην εποχή που ζούμε εμείς.
Ωστόσο δεν νομίζω πως κανείς ζει τις ζωές των άλλων…»


Ποια είναι τα επόμενα σου βήματα, θα σε δούμε σε κάποια τηλεοπτική σειρά;

«Ναι, στο «Ε» σε μια κωμωδία που θα λέγεται «Ελεύθερη Σχέση», θα παίζεται 3 φορές την εβδομάδα και θα συμμετέχουν ο Μάριος  Αθανασίου, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Σπύρος Πούλης κ.α
Την  σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Βασίλης Θωμόπουλος».

Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον Κώστα Βουτσά επί σκηνής;

«Είναι όνειρο… Είχα συνεργαστεί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που εκεί άρχισα να «τσιμπιέμαι» και μετά έρχεται ο Κώστας Βουτσάς στην ζωή μου…
Είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος, πολύ γενναιόδωρος, πολύ γλυκός. Έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις μας αναμφισβήτητα. Μόνο τυχερή, πολύ τυχερή  μπορώ να νιώθω γι’ αυτή μου την συνεργασία με έναν ζωντανό μύθο».


Στην προηγούμενη μας κοινή μας συνέντευξη μου είχες πει πως πρέπει να μάθουμε να λέμε «καινούργια τραγούδια». Παραμένει μότο σου ή έχει αλλάξει αυτό;

«Βέβαια παραμένει γιατί εξελισσόμαστε χωρίς να ξεχνάμε το πίσω, το παρελθόν μας  αλλά δεν πρέπει να μένουμε στάσιμοι, πρέπει να είμαστε αυτόφωτοι και πάντα να ψάχνουμε «καινούργια τραγούδια».


H Υπόθεση του έργου


Ο Άκης (Μάριος Αθανασίου) είναι ο νέος υπουργός Παιδείας. Ονειροπαρμένος και μονίμως εκτός πραγματικότητας, δεν κάνει βήμα χωρίς την πιστή συνεργάτιδά του και διευθύντρια του υπουργείου, Νίκη (Μαριάννα Τουμασάτου). Παντρεμένη με τη δουλειά της, η Νίκη δεν έχει χρόνο για χάσιμο. 
Η ζωή της περιστρέφεται εξ ολοκλήρου γύρω από τον προϊστάμενό της και την κόρη της, την οποία μεγάλωσε μόνη της και την οποία ελπίζει μελλοντικά να «βολέψει» στο υπουργείο.
Δυστυχώς για εκείνη, τα τρία πρόσωπα που αποτελούν τους πυλώνες της ζωής της έχουν αποφασίσει να την τρελάνουν. Ο υπουργός της είναι ερωτευμένος και οι προσπάθειές του επικεντρώνονται στο πως θα αποφύγει τη γυναίκα του. Η κόρη της, η Σάρα (Στέλλα Κοσμοπούλου), ένα πανέξυπνο αλλά κακομαθημένο παιδί, δεν εννοεί να υποκύψει στις επιθυμίες της μητέρας της και επιδιώκει να ανεξαρτητοποιηθεί. Ο πατέρας της, ο Κώστας (Κώστας Βουτσάς), επιμένει να κυνηγάει τον ποδόγυρο, παρά τα χρόνια του, και δεν την αφήνει σε ησυχία. Όσο για την σύζυγο του υπουργού (Άννα Μενενάκου), αυτή βγάζει σπυριά και μόνο με το άκουσμα του ονόματος της Νίκης.
Όμως την χαριστική βολή στο σύμπαν της Νίκης θα δώσει ο Γιαννάκης (Ορφέας Παπαδόπουλος), ο ωραίος κλητήρας που θα ανατρέψει κάθε σχέδιο το οποίο έχει καταστρώσει η Νίκη.

Η κωμωδία των Jean Franco και Guillaume Mélanie έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2009 και γνώρισε από την πρώτη στιγμή καταπληκτική επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου