Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο Μίκης τραγούδησε με όλους μας....για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ...την ίδια ώρα που συζητείται η άρση των στοιχείων των bloggers


«Ένα το χελιδόνι κι η 'Ανοιξη ακριβή. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή», τη ώρα αυτή τραγουδά ο Μίκης με χιλιάδες κόσμου το Άξιον Εστί στέλνοντας το μήνυμα στους αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων.

«Ανήκουμε στον εαυτό μας. Ανήκουμε στη χώρα μας. Οι νέοι έδειξαν το δρόμο, με τη δημιουργική τους αφύπνιση. Η ώρα να ξεσηκωθουμε είναι τώρα και όχι την ώρα που θα είμαστε δίπλα στο δήμιο μας, για θα είναι αργά, θα είναι αλλού το σώμα μας και αλλού η κεφαλή μας", είπε ο Μίκης Θεοδωράκης και συνέχισε "χαιρετίζω το πρώτο ελπιδοφόρο σκίρτημα των Αγανακτησμένων πολιτών, χωρίς να ξεχνάμε το στίχο του Ελύτη, πως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ", είπε και ο κόσμος τραγούδησε μαζί του...

Οι «αγανακτισμένοι» αγκάλιασαν τη πρόσκληση του Μεγάλου Μίκη και έδωσαν το παρόν και σήμερα στο Σύνταγμα.

Στα πανό, οι «Αγανακτισμένοι» δεν αφήνουν περιθώρια για τις προθέσεις τους: "Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ."

Μιλάνε "για αυτόνομη κοινωνία" και για "κοινωνικό πείραμα". Κάθε βράδυ παίρνουν ελεύθερα τα μικρόφωνα και αναπτύσσουν τις απόψεις τους σε μια μορφή άσκησης άμεσης δημοκρατίας, όπως λένε, μιας διαρκούς γενικής συνέλευσης.

Άλλοι θεωρούν ότι αυτό είναι «το τέλος της μεταπολίτευσης» και άλλοι ότι «εδώ είναι το τέλος του εμφυλίου», σε αυτό το ετερόκλιτο πλήθος που το μόνο του κοινό είναι η άρνηση στα κόμματα, στο μνημόνιο, στην ανεργία και στο ζοφερό μέλλον.

Άρση της ανωνυμίας των bloggers

Στον απόηχο όλων όσων συνέβαιναν στο Σύνταγμα στον Άρειο Πάγο τίθονται υπέρ της άρσης των στοιχείων των bloggers.

Ειδικότερα το τέλος της ανωνυμίας των bloggers που είχε βάλει το 2009 ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και επικύρωσε εν συνεχεία ο σημερινός εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες επαναλαμβάνει σήμερα με νέα γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης.

Το σχόλιο μας είναι: Τώρα; Που ο κόσμος μέσα από τα blogs και το facebook εναντιώνεται στην Κυβέρνηση και στις πολιτικές του μνημονίου;

Τι ισχύει τώρα

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σανιδάς στη γνωμοδότησή του (9/2009) ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι τα blogs στο Ιnternet δεν καταλαμβάνονται από το συνταγματικό απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας που κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 του Συντάγματος. Ούτε όμως για την άρση του απορρήτου πρέπει να έχει προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης Αρχής, ανέφερε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου