Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αυτό είναι το «ΕΘΝΟΣ»


Σάστισα, απόρησα, αλλά μετά κατάλαβα πως οι μέρες που διανύουμε είναι αυτές που αυτοί φορούν μάσκες ξεχωρίζουν.

Όταν πέρασα μπροστά από το περίπτερο της γειτονιάς και είδα το πρωτοσέλιδο του ΕΘΝΟΥΣ…κατάλαβα πολλά. «Πολιορκία και ακρότητες στη Βουλή», ο τίτλος.

Που τις είδαν τις ακρότητες και την πολιορκία. Και ποιος την είδε ο Μπόμπολας;

Πολιορκία και ακρότητες δεν είναι το συνολικό ποσό που ξοδεύτηκε πέρα από κάθε προϋπολογισμό για την κατασκευή της Αττικής Οδού; Πολιορκία και ακρότητες δεν είναι τα υψηλά διόδια της Αττικής οδού; Πολιορκία και ακρότητες δεν είναι τα διόδια της Εθνικής και πόσα άλλα που εμείς δεν ξέρουμε….

Το Ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει ως εξής… «την είσοδο της Βουλής πολιόρκησαν χθες για πολλές ώρες δεκάδες, αρχικά, και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα εγκλωβίζοντας βουλευτές και υπαλλήλους εντός του κτιρίου. Φωνάζοντας ρυθμικά "Κλέφτες, κλέφτες", "Προδότες", "Θα μπούμε μέσα", "Δεν τα φάγαμε μαζί", "Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί" μια ομάδα διαδηλωτών προέβη σε ακρότητες έξω από το κτίριο της Βουλής, με αποτέλεσμα να δυναμιτιστεί το γιορτινό κλίμα της διαδήλωσης των αγανακτισμένων.

Ενώ ο κόσμος πολλαπλασιαζόταν και φώναζε στο πλήθος που βρισκόταν στην Πλατεία Συντάγματος "Ελάτε επάνω", κλούβες της αστυνομίας παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο της Βουλής δημιουργώντας κλοιό γύρω από το κομμάτι των διαδηλωτών που επιχείρησε να "σκιάσει" τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων».

Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν σήμερα…και απορώ ακόμη που είδαν τις ακρότητες. Κύριοι εσείς του Έθνους, έχετε χάσει ποτέ τις δουλειές σας και να έχετε από πίσω να ταΐσετε παιδιά, να πληρώσετε ενοίκιο, λογαριασμούς, βενζίνες, φόρους… Από το γραφείο και με ένα παχυλό μισθό και εγώ θα τα βλέπω ακρότητες. Κάνατε ποτέ ρεπορτάζ στο δρόμο, ή έχετε να κατέβετε από τότε που η Αθήνα είχε την πλατεία Ομονοίας στρογγυλή. Έχετε ρωτήσει τα νέα παιδιά, πως βλέπουν να τσαλαπατούν τα όνειρα και τις ιδέες τους; Βέβαια ενοχλεί πολύ που δεν καθόμαστε στον καναπέ αλλά διεκδικούμε τις ιδέες μας, τα πιστεύω μας και το μέλλον μας στις πλατείες. Καλή λασπολογία σε εσάς καλή συνέχεια στον αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου